The Last of Us (2023)
The Last of Us: Sezon 2 The Last of Us sezon 2, odcinek 4
odcinek The Last of Us (2023)

The Last of Us | Dzień pierwszy

Day One 53m
5,8 957  ocen
5,8 10 1 957
The Last of Us
powrót do forum s2e4

Ilu z Was tylko czeka, żeby zamieścić wpis szkalujący cokolwiek związanego z LGBT... To takie żałosne. Żeby jeszcze coś merytorycznego, a nie takie przewidywalne zrzędzenie... Abstrahuję ilu z Was to trolle, a ilu rzeczywiście żyje tylko po to aby nienawidzić.

Ach ta nasza Polska... Ciekawe o ile przez to ma ten serial obniżoną notę w naszym kraju

ocenił(a) serial na 9
Jaggerbz

Oho, już się zbiegło homokomando, żeby tłumaczyć jacy jesteśmy zaściankowi i nietolerancyjni, bo chcemy obejrzeć serial czy zagrać w grę gdzie nie tłumaczy się nam na każdym kroku, że homoseksualizm jest super, fajny, miły, nowoczesny i bardzo dobry i naturalny.

ocenił(a) serial na 9
kannsie

Z tą różnicą, że nikt tu nikomu nic nie tłumaczy tylko takie wątki, np w tym serialu są po pierwsze, bo były w grze, po drugie po odzwierciedlają przekrzywioną przez apokalipsę rzeczywistość. Dobra interpretacja to podstawa, aby nie brać wszystkiego, jako pretekst to czepiania się.

ocenił(a) serial na 9
Glovs

Ciężko w tych czasach, kiedy choćby baśniowe postacie z Disneya zmieniają kolor skóry, a propaganda homoseksualna wyskakuje nawet z lodówki odbierać to jako przypadkowe wątki. Zdrówka.

ocenił(a) serial na 9
kannsie

Masz rację, a konto też wielu de facto sytuacja, jednak uważam że nie warto brać wszystkiego za każdym razem do siebie, np. w stosunku tego serialu nawet gdzie jak wspomianałem w grze oryginalnie to było. Ja pomimo że nie popieram tego to zaakceptowałem bo niszczenie opinii też dobrze napisanych seriali, bo są też inne przykłady, tylko przez taki wątek trochę mnie smuci. Ja staram sie znalesc w tym kompromis i złoty środek zamiast jak wiele osób głośno o tym krzyczeć i wyzywać, bo są niestety takie osoby. Także pozdrawiam.

kannsie

Postacie z Disneya zmieniają nie tylko kolor skóry ale JEDNOCZESNIE płeć (czyt. wróżka chrzestna kopciuszka bodajze, jak zobaczyłam murzyna ubranego w panterkę to ręce mi opadly) ^^ 

kannsie

Święty Mikołaj też jest biały. Jezus jest biały! Jedynie Bóg może jest czarny. Tego nie zanegujesz. A teraz wyobraź sobie, że biali wspaniali ludzie plądrowali świat podbijając kolejne kontynenty szerząc wspaniała katolicką religię. I teraz te miliony "innych", czarnych, wierzą w Boga. I teraz postaw się na miejscu czarnej matki, która musi swojemu dziecku tłumaczyć dlaczego Jezus MUSI być biały, i dlaczego nie powinna rysować czarnego świętego Mikołaja. Baśnie, bajki też były tworzone często w czasach, kiedy jakby ktoś wydrukował bajkę, w której główna postać jest czarna, to by jej nigdy nie wydali. Także trzeba to odkręcać, bo świat nie jest tylko dla białych. Panów.

ocenił(a) serial na 9
kannsie

a nie jest?

kannsie

Świat nie jest czarno biały. Wiem, że niektóre rzeczy tegoż świata są nieco trudniejsze do ogarnięcia umysłem, ale udawanie, że ich nie ma, to nie jest dobre rozwiązanie. Oczywiście, nie będąc w stanie akceptować, można negować i potem hejtować.

kannsie

Nie super, nie fajny. Po prostu zwyczajny. Istnieje. Tyle

kannsie

Jest obrzydliwy to oczywistość :)

ocenił(a) serial na 8
Jaggerbz

Zwłaszcza, że w grze było to samo to nie wiem czego oni się spodziewali chociaż pewnie dużo osób oglądających nie grało w gry tlou

Jaggerbz

Zauważ, że tutaj niektorzy podnoszą głos: no przecież tak też było w grze to tak trzeba zrobic w serialu!!!

Ale jak Kleopatra czy angielska królowa jest murzynką albo robi się z kogoś geja (a wcale nim nie byl, to już jest wszystko w porządku!!!)

Ja jestem tolerancyjna nie mam problemu kto co robi u siebie w domu. Ale na Boga, to jest promocja roznycg zaburzeń i wmawianie ludziom że to jest normalne!!! Ludzie nawet nie wiedzą że to jest zaburzenie mózgu, choroba. No niestety nic z tym tacy ludzie nie zrobia, tacy się urodzili. Ale niech nie wmawiają dzieciom ze to jest normalne bo one w okresie buntu biorą to za pewnik, a potem będą gorzko żałować pewnych swoich decyzji.

Głupi ludzie tego nigdy nie zrozumieją. Łatwe czasy wychowaly debili i brak jest selekcji naturalnej... normalnie to by się nie rozmnożyli ale wykiwali matkę naturę zatrudniając surogatke :(

ania04

Niestety takie mamy czasy że promowanie homo jest na topie. Młodzież coraz bardziej idzie w odmienność i za jakiś czas związków hetero może być coraz mniej.Mam nawet w rodzinie siostrzenicę która w wieku 16 lat jest anty chłopcy tylko dziewczyny.ubiera się jak chłopak krótkie włosy itp. rodzice starają się z tym walczyć ale to tylko pogarsza sytuację.byl nawet okres gdzie chodziła do psychiatry ale jedyne co tam robili to pigułki i w innym świecie. Nieważne bo to nie wątek o tym. przechodząc do sedna najgorsze jest to że na siłę nam to wciskają.Zmiana postaci z męskich na damskie.Z białych na czarne itp. ja rozumiem że w niektórych komiksach były takie zmiany ale skoro nagrywany jest film to na podstawie pierwowzoru a nie jakiegoś odłamu lub wydania specjalnego.a jak chcą już zmieniać to niech nazwa serie "what if".

ania04

ja jestem tolerancyjna, ale murzynka Bambo to się wybieli. Geja wyleczy, uchodźców wyproli, a żydów wypali. Spoko

ania04

Ty się burzysz, bo Ci księżniczkę pomalują na czarno. A czarne dzieci gdzie i do kogo mają się burzyć, że wszystkie zacne postaci baśniowe są białe, święty mikołaj jest biały, ba! Jezus jest biały.

ania04

Sama jesteś zaburzoną sz***ą. Nie wiem jak ktoś zdrowy na umyśle może tak traktować ludzi. Kur**. Jak długo mam słuchać, że jestem chory, bo jestem gejem. Ludzie. Czy wy się słyszycie wgl

Jaggerbz

Jaggerbz Czasami

Elkreto

Czasami ktoś bez zastanowienia wrzuci płytki i obraźliwy komentarz dotyczący osób LGBT (jak napisałeś) Ale jak pochylimy się nad sceną w której jedna z bohaterek stwierdza, iż lubi chłopców i dziewczyny a druga, że będzie ojcem. To zaburza to nawet porządek funkcjonowania osób homoseksualnych.

Elkreto

Dwóch mężczyzn adoptuje dziecko , dwie kobiety też ,bo się kochają nawzajem!!! Promocja na zasadzie lubię i to i to podważa funkcjonowanie par homoseksualnych w społeczeństwie , notabene działając na ich niekorzyść

ocenił(a) serial na 6
Jaggerbz

Hmm moze dlatego że Dina jeszcze 2 odcinki temu była heteroseksualna

Boogeyman_filmweb

Bo każdy może zostać lesbijką...ja czy ty ..... :D

ocenił(a) serial na 8
majki092

"Wszyscy" mają mambę, nie mam ja... ;P

Boogeyman_filmweb

pytałeś ją?

Boogeyman_filmweb

skąd masz pewność?