Po pierwszym odcinku widać, że osoby odpowiedzialne za casting nie kierowały się tylko i wyłącznie wyglądem i upodobnieniem do postaci z gry, lecz głównie dobierali aktorów na podstawie ich umiejętności aktorskich. Bella Ramsey może z aparycji nie przypomina Ellie, ale jej charakter udało już się jej oddać, to powinno być ważniejsze dla widzów :) Serial wydaje się wierny grze, dlatego też nie umiem doczekać się kolejnych odcinków :D
Mógłbyś podsumować dlaczego oceniłeś serial na 10 mimo że na razie widziałeś jeden odcinek. Druga sprawa co takie jest w tym serialu że zasługuje na 10. Dla mnie nie różni się niczym od takiego The Walking Dead. Po prostu kolejna produkcja w tych klimatach. Zanim rzucisz argument "Serial dobrze odwzorowuje grę" to zdecydowanie nie jest coś za co można od razu dodać +3 a nawet 4 do oceny. Pozdrawiam
Po prostu po 30 minutach się w nim zakochałem. Kupił mnie swoim klimatem, grą aktorską i wizualnością. Akurat z TWD ma tyle wspólnego, że podobna tematyka. Pamiętam, że pilot TWD mnie tak odrzucił, że czekałem miesiąc z obejrzeniem drugiego odcinkach, bo nie umiałem się przemóc. Zawsze czekam z oceną do końca pierwszego sezonu, tutaj wiem, że już mi przypadł do gustu. Wiadomo, jak coś po drodze się popsuje, to najwyżej zmienię ocenę:) Również pozdrawiam