PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616932}

The Lying Game

2011 - 2013
7,3 7,7 tys. ocen
7,3 10 1 7696
The Lying Game
powrót do forum serialu The Lying Game

To jest żałosne, żałosne jest to, że taki serial jak Lying Game zostaje zawieszony..czy coś
takiego.
A taki serial jak pamiętniki wampirów, które są beznadziejne. A dokładniej pisząc, to
beznadziejny jest 4 sezon, bo poprzednie nie były złe. Ale ten sezon to porażka, i co? Dalej jest,
i będzie pewnie kolejny sezon. Chociaż już pomysłów brak, dziury w fabule, nielogiczności,
mdła Elena-wampir, i reszta nudnych bohaterów. No może oprócz pierwotnych, którzy ciągle
trzymają poziom.
Ale czy naprawdę kogoś to interesuje? Z kim będzie Elena? Bo ja myślę, że po akcji "więź" z
Damonem, każdy ma to już gdzieś.
I po wyłączonej Elence, która jest tak samo irytująca jak wcześniej.
Ale nadal jest kasa z tego i kręci się.
Dla mnie Lying Game bije pamiętniki wampirów. Może 1 sezon był taki sobie, ale 2 naprawdę
się rozkręcił i co? Koniec, 10 odcinków i dobranoc...
Ale może to ja jestem dziwny i się nie znam?

Damx123

Kurczę najgorzej, że co do Pamiętników masz rację... Milo było, ale na początku teraz jest najzwyczajniej hmmm przeciętnie i bez pomysłu. Osobiście bardzo lubię seriale i w kwestii wampirów tudzież wilkołaków to generalnie stawiam na True Blood. The Lying Game jeszcze nie zaczęłam oglądać ale czy zatem polecasz tak naprawdę? ;-) Z tego co sama śledzę to polecam Grę o Tron i The Walking Dead. Aczkolwiek ten drugi też chyba powoli zaczyna śniedzieć... Co do Gry to trzyma moim zdaniem poziom. PZDR

kmiler78

True Blood, to bardzo porypany serial. Ale za to jaki fajny :) Uwielbiam ten serial, bohaterowie są cudowni. Klimat, taki surowy.
Kocham ten serial :) Chociaż 5 sezon nie był taki fajny dla mnie...No ale zobaczymy co będzie w 6 ;)
Walking Dead również oglądam :) i również lubię, ale zgadzam się. Ostatni odcinek 3 sezonu, był lipny...ogólnie cały ten 3 sezon był taki sobie, może początkowe odcinki trzymały poziom. Ale końcówka była słaba.
Grę o tron, nie oglądam. Ale zamierzam ;)
The Lying Game polecam, chociaż klimat może mieć trochę słodki, to typowy serial dla nastolatków.
Ale przyjemnie się oglądało. Uważam, że bohaterowie są dużo ciekawsi niż w pamiętnikach.
Poza tym z czasem się rozkręca, więc polecam.
Tak samo polecam serial "Revenge".

Damx123

Właśnie odpalam 2 odcinek The Lying ;-)))) Generalnie to lubię seriale, gdzie kolejny odcinek jest kontynuacją poprzedniego no i koniecznie musi się dziać! A Czystą kocham właśnie za to że jest maksymalnie popaprana!!!! Co do Gry o Tron to polecam Ci z czystym sumieniem (również książkę, jeśli lubisz fantasy). Co do seriali to niestety ale coś w tym jest. 2-3 sezony suuuuuper a jak widzą, że dobra oglądalność to zaraz zaniżają loty a jak śpiewał Markowski "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść".... Nie wiem czy nie powielę czegoś co już widziałeś ale pozwolę sobie polecić Ci kilka moim zdaniem świetnych serii: 1. The Killing, 2. Most nad Sundem, 3. Homeland 4. Luther. Szczególnie The Killing - po prostu wymiata. Tak się nim zachwyciłam, że do 2-3 w nocy oglądałam. Co prawda dwa sezony ale zamknięte z klasą i co rzadkie także z sensem!!!!

kmiler78

2 sezon jest lepszy ;) ale wiadomo, że trzeba najpierw przetrwać sezon 1. Który moim zdaniem taki zły nie był, może później przestał mnie ciekawić główny wątek. Ale od 2 sezonu, tyle się dzieje, dziwnych rzeczy. I nie wiadomo kto jest kim xD Komu można ufać, że masakra :) w pozytywnym znaczeniu.
Dla mnie najlepszy sezon True Blood to sezon 2. Menada była tak poryta, i tak mnie ciekawiła, że oglądałem po 4 odcinki dziennie.
Od 4 sezonu zaczęło się trochę psuć, ale mimo to nadal oglądałem. I będę oglądać nadal. Co prawda 5 sezon oglądałem po spożyciu odpowiedniej ilości napojów alkoholowych...ale nadal oglądałem :)
Lubię również czytać, i lubię również fantasy :) A z tych wymienionych przez Ciebie seriali, nie widziałem żadnego.
Więc coś sobie z tego wybiorę ;)

Damx123

Lekki, łatwy i przyjemny akurat na hmmm pseudowiosenne popołudnia ;-) Cóż True Blood najlepiej oglądać bo whiskey z colą ;-) Obejrzyj koniecznie The Killing bo czuję, że Ci się spodoba! A tak na marginesie... dobrze zapowiadał się też serial Sons of Anarchy, ale tradycyjnie 4-5 sezon nieco obniżył loty...

Damx123

A powiedz mi tylko...bo bardzo serial mnie wciągnał. czy wszystko sie wyjasni w tych 30 odcinkach? ;-)

kmiler78

The Killing zaskoczył mnie :) oczywiście pozytywnie. No i jest tam moja ulubiona menada ;)
Dzięki za polecenie tego serialu. Zależy co ;) jedno się wyjaśni, a zaraz będą nowe problemy.
I to znacznie gorsze i bardziej niebezpieczne ;)
Więc nie wiadomo kto mówi prawdę, a kto kłamie :)

Damx123

Ha wiedziałam, że Ci się spodoba! Poczekaj do końca - też Cię zaskoczy! Moje zapytanie wynikło jakby z kwestii mody na niekończenie seriali porządnie tylko z jakimś urwanym wątkiem ;-) ale kurczę wciągnęłam się że ho ho - na razie Sutton zamkneli w wariatkowie! Również dziękuję za polecenie. Jeśli podoba Ci się The Killing to Most nad Sundem jest podobnie klimatyczny! Główna bohaterka rewelacyjnie gra osobę z zespołem Aspergera.

Damx123

Czyli to prawda, że zawiesili? No błagam, to nie może być prawda! Dopiero wprawdzie zaczynam oglądać jestem w pierwszym sezonie i powiem szczerze że się wkręciłam. Świetny pomysł na serial, poza tym jest ciekawy a nie jakieś falki z olejem... nikt tu nie wie czy może nie zechcą go wznowić? Czy raczej większe prawdopodobieństwo, ze się skończył?

olcia125_3

Prawda, niestety.
Raczej się urwał, bo zakończenia jakby nie było :)
Więc może będzie jeszcze parę odcinków, żeby zakończyć go.

olcia125_3

Prawdę mówiąc to nie przypuszczam i nie chcę źle wróżyć ale nie podzielam także do końca zdania Damx123. To jest serial z 2011 roku. Odkąd oglądam seriale i jeżeli którykolwiek ma niezłą oglądalność i stacja, która go wypuściła zamierza daną serię kontynuować to z reguły odstępy czasowe są raczej niewielkie między seriami - pół roku może nieco dłużej. Tymczasem mamy rok 2013 i ciiiiisza o cd... Na oficjalnych amerykańskich stronach też nic nie ma. Piszą tylko, że fani proszą, jaka była oglądalność 2 sezonu i takie tam.... No chyba, że ABCFamily czymś ludzi zaskoczy! Ja co prawda jestem na razie ok.13 odcinka ale ciekawość mnie zżera... ;-)

ocenił(a) serial na 10
kmiler78

Z tego co ja wiem,ABC Family nie podjęło,jeszcze decyzji w tej sprawie, cały czas trwają spory, w 2 sezonie oglądalność nie była powalająca , za to koniec 2 sezonu, znacznie podskoczyła, 2 sezon oficjalnie się skończył, pytanie czy będzie 3? na abc znalazłam tylko info,by fani trzymali kciuki,ponieważ emisja dalsza zależy od producenta,który był zaskoczony oglądalnością ostatnich odc. Po za tym mogliby chociaż wyjaśnić "niezałatwione sprawy" no i co dalej bd z Emma? ... ta myśl mnie zabija...
Trochę mnie to dziwi, naprawde fajny serial ,tajemniczy,wciągający a Amerykanie tego nie oglądają... nie kumam ich;/ i powiem wam znam więcej takich seriali,które naprawdę zapowiadały się świetnie ale głupia mentalność Amerykańców,je zniszczyła..oni wolą Family guya nawet Spongebob'a niż seriali które naprawdę mają zajebistą fabułę. Nigdy tego nie zrozumiem;/
Pozdrawiam;)

Damx123

Zgadzam się. TLG jest dużo lepsze od TVD. Ale oczywiście jest faza na wampiry i wszyscy wciąż jarają się bardziej tamtym. Oglądam TVD, ale to nie to samo co kiedyś. Zrobiło się nudno. Cały czas chcą zabić Klausa i krążą w kółko. Elena po wyłączeniu się jest mega irytująca.
Natomiast w TLG akcja wciaż mnie zaskakuje. Dużo się dzieje, jest wielka intryga = wielkie emocje. Poza tym duet Emma i Sutton jest moim zdaniem o niebo lepszy niż Elena i Katherine. Moją jedyną słabością jest Damon (Ian Somerhalder), ale jego postać jakby stanęła w miejscu. Nie zaskakuje tak jak na początku. Stefan, ciepłe kluski, nudny. Tutaj w TLG lepsze wątki miłosne.

ocenił(a) serial na 10
Silver_Lane

Definitywnie masz rację, w TVD powinni wkońcu coś zmienić...bo Elena jest nie do wytrzymania;/ drażni mnie już jej rola,wolę bardziej Katherinę już,i moim skromnym zdaniem Bracia powinni ją pie*dolnąć i iść naprzód;D
Co do TLG bd mega załamana , jeśli to bd koniec....chciałabym,żeby miało tyle samo odc co TVD <marzenia> :)

ocenił(a) serial na 10
BadGirL_5

Zgadzam się z autorem wątku. The lying game to super serial. Ciekawie się go ogląda. Słodkie kłamstewka również mi się podobają. mam nadzieję że nie zawieszą tego serialu. Pamiętniki Wampirów też mi sie podobają ale 4 sezon nie jest taki ciekawy, widać że producenci nie mają pomysłu i na siłę próbują przedłużyć ten serial. Lepiej żeby był 3 sezon The lying game. Chce wiedzieć jak to wszystko sie zakończy;)

ocenił(a) serial na 8
Damx123

Tez tak uwazam. Ja tez poprzestalam na odcinku 12 czwartego sezonu (TheVampireDiaries) bo zrobil sie nudny i nieciekawy.
Za to The Lying Game sie bardzo dobrze rozkrecil i trzyma caly czas w napieciu. Ale to sie nie liczy, licza sie tylko liczby i jezeli spada ogladalnosc to oznacza, ze serial zostaje zawieszony:o((

Damx123

Zgadzam sie w 100%. Tez przestalam ogladac TVD. Nuda i bzdury.

Damx123

O nie! Właśnie nadrobiłam 3 ostatnie odcinki. Tak mi się podobały, że nie mogę się powstrzymać od rozmyślań na temat wydarzeń końcówki odcinka 2x10 . Wchodzę tu na forum, a tu taka wiadomość? Myślałam, że to tylko przerwa jest, a nie żadne zawieszenie serialu.
Co do TVD, to całkowicie się z Tobą zgadzam. Stras\nie nudny ten 4 sezon. Strach myśleć co będzie w kolejnym.

ocenił(a) serial na 8
tequila_s

http://ohnotheydidnt.livejournal.com/77058139.html czytajcie i placzcie ze mna :/

Kasiczkaa

jeszcze nie płaczmy. jeszcze nic nie wiadomo do końca.

Damx123

Kwestia gustu. Ja uwielbiam TVD.

elema

ja też niestety :D

Damx123

Ja uwielbiam Pamiętniki , masz rację , 4 sezon jest najgorszy,ale nie był nie wiadomo jaki :)

Damx123

Zamierzam oglądać serial.Ściągnęłam 3 pierwsze odcinki,ale teraz patrzę,że 2gi sezon jest urwany na 10tym odcinku,nie wiadomo co dalej i wątek nie zakończony?

avosette

niestety tak.
decyzja czy mają być dalsze odcinki ma być podobno podjęta na przełomie czerwiec/lipiec czyli niedługo.

Damx123

No nie no pamiętniki... są całkiem spoko, pochwilowym upadku jest znowu wzlot i niezły finał sezonu LOL.