Czy książka Sary Shepard będzie wydana w Polsce? Wiem, że jej inna książka "Pretty Little Liars" na której podstawie powstał serial zostanie wydana w sierpniu tego roku, a druga część już we wrześniu. Wiadomo coś na temat "The Lying game"? Czy Wydawnictwo Otwarte albo jakieś inne pisze coś na ten temat? :)
ponad rok od pierwszego odcinka PLL została wydana książka , bo była "moda na wampiry" i inne takie, więc żadne wydawnictwo nie chciało jej wydać. Teraz gdy książka PLL będzie się dobrze sprzedawać i zdobędzie popularność to mam nadzieję, że na LG nie będzie trzeba długo czekać =]
Nic o wydaniu w Polsce nie słyszałam, ale w internecie jest nieoficjalne tłumaczenie LG ;)
Ja pobierałam z chomika, ale musisz sobie sama poszukać bo nie mogę wkleić linku bezpośredniego ponieważ "Wprowadzona przez ciebie tereść jest niezgodna z regulaminem serwisu" niewiedzieć czemu ;>
Ta laska tylko oszukuje ludzi, pisząc, że przetłumaczyła całą książkę. Jest to raptem 57 stron, kilka rozdziałów. Na końcu dodaje notkę, iż dalsza część w kolejnym tomie! Na litość boską, wystarczy ściągnąć oryginalnego e-booka po angielsku i sprawdzić (ma ponad 400 stron) ile w rzeczywistości brakuje do "całej". Śmieszna jest ta dziewucha.
Też to właśnie widziałam i takie strasznie krótkie się wydawało, a nie ściągałam ebook'a po ang ;/
Może po dobrej sprzedaży książek "Pretty Little Liars" wydawnictwo otwarte zajmie się tą serią. (Nie wiecie ile ma części?) :))
Oby! :)
Tom drugi - Never Have I Ever (premiera 2 sierpień 2011 USA) i tom trzeci - Two Truths and A Lie (premiera 7 luty 2012 USA).
To ja w takim razie czekam na książkę, ale najpierw na PLL, znacie dokladna premeire? W sensie kiedy bedzie juz do zakupienia w Empiku?
O mój Boże, nie miałem pojęcia. Naprawdę zostanie wydana książka PLL ? Nie ma bata, kupuję. Już szukam w sieci informacji na ten temat
Wyszperałem już wszystko w sieci. Premiera 1 części będzie 24 sierpnia 2011!. To już za 4 dni!!
O kurczę, szybko. : ) No to mam misję na dzisiaj, muszę zrobić maślane oczka do mamy, może się zlituje i da troszkę kasy swojej smutnej i zgorączkowanej córeczce. ;DDD
Ja sobie zamówiłam przedsprzedażą w empiku ;)
a druga część ma być już 7 września, a następne 3 i 4 w październiku!
Dlatego można napisać list do wydawnictwa... Jak spodoba nam się styl pisania autorki The Lying game i PPL o wydanie TLG! :))
To super. Mieszkam w małym mieście, więc nie mogę liczyć, że będą w jakiejś księgarni. Też chyba zamowię w tym empiku. A to przez ten empik to przy odbiorze się płaci?
zamawiasz do salonu jakiegoś i tam dopiero możesz odebrać.. tzw. zamawiasz do sklepu empik, który jest blisko Ciebie, ale masz taniej o jakieś 4 złote... I wiesz, ze bedzie na 100%.. Nie ma dostawy do domu ;/
Nie mam żadnego empiku w mieście, jak nie będzie w księgarni to zamówię przez neta
to wtedy allegro albo strona wydawnictwa czy inne podobne strony, bo empik niestety do domu nie wysyła ;/
To ciekawe....zamówione w przedsprzedaży w 2011 roku....to chyba w wersji angielskiej!
Czy ktoś z was przeczytał te książki jedna czy trzy na prawde i wie co sie dalej wydarzy , jestem bardzo ciekawa kto za tym wszystkim stoi i czy ksiązka w ogole jest podobna do serialu czy są jakies niescisłosci?
książki są zupełnie inne niż serial, przeczytałam dwie (nic więcej nie powiem bo nie chcę spoilerować)
Jakiś czas temu na oficjalnym profilu polskich książek Pretty Little Liars (https://www.facebook.com/prettylittleliarspoland?fref=ts) pojawiła się informacja, że niedługo seria The Lying Game również zostanie wydana. Nie zostały podane żadne szczegóły czy daty, a wszystkie nowe informacje mają się pojawiać właśnie na tym profilu. Mam nadzieję, że skoro już oficjalnie o tym napisali, to nie wycofają się z tego pomysłu :)
jak już wiadomo, potwierdziło się iż Gra w kłamstwa będzie wydana w polsce. Ja swój egzemplarz już zamówiłam
Wydano w październiku pierwszy tom "Gra w kłamstwa", a teraz 15 stycznia wychodzi drugi "Nigdy przenigdy". Trzeba dodać, że książki są zupełnie inne od serialu i według mnie lepsze. :)