PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616932}

The Lying Game

2011 - 2013
7,3 7,7 tys. ocen
7,3 10 1 7696
The Lying Game
powrót do forum serialu The Lying Game

Czy książka Sary Shepard będzie wydana w Polsce? Wiem, że jej inna książka "Pretty Little Liars" na której podstawie powstał serial zostanie wydana w sierpniu tego roku, a druga część już we wrześniu. Wiadomo coś na temat "The Lying game"? Czy Wydawnictwo Otwarte albo jakieś inne pisze coś na ten temat? :)

OlenQ

dobre pytanie ;)

ocenił(a) serial na 7
OlenQ

wszystko chyba zależy od popularności serialu :)

coconutP

ponad rok od pierwszego odcinka PLL została wydana książka , bo była "moda na wampiry" i inne takie, więc żadne wydawnictwo nie chciało jej wydać. Teraz gdy książka PLL będzie się dobrze sprzedawać i zdobędzie popularność to mam nadzieję, że na LG nie będzie trzeba długo czekać =]

ocenił(a) serial na 6
OlenQ

Nic o wydaniu w Polsce nie słyszałam, ale w internecie jest nieoficjalne tłumaczenie LG ;)

ayem

gdziee??? =]]

ocenił(a) serial na 6
eryka0304

Ja pobierałam z chomika, ale musisz sobie sama poszukać bo nie mogę wkleić linku bezpośredniego ponieważ "Wprowadzona przez ciebie tereść jest niezgodna z regulaminem serwisu" niewiedzieć czemu ;>

ayem

ok, dzięki

ocenił(a) serial na 7
ayem

a mogłabyś chociaż nazwę chomika podać? :)

ocenił(a) serial na 6
OlenQ

A proszę: Megaamii
;)

ocenił(a) serial na 7
ayem

dziękuję ;)

ocenił(a) serial na 9
OlenQ

Ta laska tylko oszukuje ludzi, pisząc, że przetłumaczyła całą książkę. Jest to raptem 57 stron, kilka rozdziałów. Na końcu dodaje notkę, iż dalsza część w kolejnym tomie! Na litość boską, wystarczy ściągnąć oryginalnego e-booka po angielsku i sprawdzić (ma ponad 400 stron) ile w rzeczywistości brakuje do "całej". Śmieszna jest ta dziewucha.

ocenił(a) serial na 7
diaanaa18

Też to właśnie widziałam i takie strasznie krótkie się wydawało, a nie ściągałam ebook'a po ang ;/
Może po dobrej sprzedaży książek "Pretty Little Liars" wydawnictwo otwarte zajmie się tą serią. (Nie wiecie ile ma części?) :))

ocenił(a) serial na 9
OlenQ

Oby! :)
Tom drugi - Never Have I Ever (premiera 2 sierpień 2011 USA) i tom trzeci - Two Truths and A Lie (premiera 7 luty 2012 USA).

diaanaa18

To ja w takim razie czekam na książkę, ale najpierw na PLL, znacie dokladna premeire? W sensie kiedy bedzie juz do zakupienia w Empiku?

ocenił(a) serial na 9
OlenQ

O mój Boże, nie miałem pojęcia. Naprawdę zostanie wydana książka PLL ? Nie ma bata, kupuję. Już szukam w sieci informacji na ten temat

ocenił(a) serial na 9
Diretto

Wyszperałem już wszystko w sieci. Premiera 1 części będzie 24 sierpnia 2011!. To już za 4 dni!!

Diretto

O kurczę, szybko. : ) No to mam misję na dzisiaj, muszę zrobić maślane oczka do mamy, może się zlituje i da troszkę kasy swojej smutnej i zgorączkowanej córeczce. ;DDD

ocenił(a) serial na 7
kilmenyy

Ja sobie zamówiłam przedsprzedażą w empiku ;)
a druga część ma być już 7 września, a następne 3 i 4 w październiku!
Dlatego można napisać list do wydawnictwa... Jak spodoba nam się styl pisania autorki The Lying game i PPL o wydanie TLG! :))

ocenił(a) serial na 9
OlenQ

To super. Mieszkam w małym mieście, więc nie mogę liczyć, że będą w jakiejś księgarni. Też chyba zamowię w tym empiku. A to przez ten empik to przy odbiorze się płaci?

ocenił(a) serial na 7
Diretto

zamawiasz do salonu jakiegoś i tam dopiero możesz odebrać.. tzw. zamawiasz do sklepu empik, który jest blisko Ciebie, ale masz taniej o jakieś 4 złote... I wiesz, ze bedzie na 100%.. Nie ma dostawy do domu ;/

ocenił(a) serial na 9
OlenQ

Nie mam żadnego empiku w mieście, jak nie będzie w księgarni to zamówię przez neta

ocenił(a) serial na 7
Diretto

to wtedy allegro albo strona wydawnictwa czy inne podobne strony, bo empik niestety do domu nie wysyła ;/

ocenił(a) serial na 9
OlenQ

tak będę musiał zrobić

ocenił(a) serial na 9
OlenQ

To ciekawe....zamówione w przedsprzedaży w 2011 roku....to chyba w wersji angielskiej!

OlenQ

Czy ktoś z was przeczytał te książki jedna czy trzy na prawde i wie co sie dalej wydarzy , jestem bardzo ciekawa kto za tym wszystkim stoi i czy ksiązka w ogole jest podobna do serialu czy są jakies niescisłosci?

ocenił(a) serial na 9
krystynalubicz8

książki są zupełnie inne niż serial, przeczytałam dwie (nic więcej nie powiem bo nie chcę spoilerować)

OlenQ

Jakiś czas temu na oficjalnym profilu polskich książek Pretty Little Liars (https://www.facebook.com/prettylittleliarspoland?fref=ts) pojawiła się informacja, że niedługo seria The Lying Game również zostanie wydana. Nie zostały podane żadne szczegóły czy daty, a wszystkie nowe informacje mają się pojawiać właśnie na tym profilu. Mam nadzieję, że skoro już oficjalnie o tym napisali, to nie wycofają się z tego pomysłu :)

ocenił(a) serial na 9
DaphTheDaphnest

jak już wiadomo, potwierdziło się iż Gra w kłamstwa będzie wydana w polsce. Ja swój egzemplarz już zamówiłam

OlenQ

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/193717/gra-w-klamstwa

ocenił(a) serial na 7
OlenQ

Wydano w październiku pierwszy tom "Gra w kłamstwa", a teraz 15 stycznia wychodzi drugi "Nigdy przenigdy". Trzeba dodać, że książki są zupełnie inne od serialu i według mnie lepsze. :)

ocenił(a) serial na 7
Kajal

Już jutro premiera. <3 <3 <3