PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=813197}
8,0 71 tys. ocen
8,0 10 1 71332
6,8 30 krytyków
The Mandalorian
powrót do forum serialu The Mandalorian

Średniak

użytkownik usunięty

Czemu się podoba niektórym? Z tego samego powodu co "Serenity" - bo to western. Niektóre odcinki przypominają realizacyjnie "Xenę", a całość bez zaznaczenia, że to "starwars" byłaby jeszcze jednym z wielu seriali... Jeśli budżet Disneya nie pozwala na więcej - to szkoda czasu i atłasu...

średniak ?? Mandalorian ? To jedna z najlepszych produkcji SW w ogóle. Nie wiem gdzie i jak oglądałeś ale w 4K na dużym oledzie wygląda kapitalnie ten serial od strony technicznej. Ale, co może dziwić najbardziej, bo to Disney i uniwersum SW, to fabularnie jest jeszcze lepszy. W końcu SW jakby bardziej poważne, dla starszego widza. I mówię to jako 40sto latek który Imperium i Powrót Jedi oglądał w kinie w PRL w czasach premiery. Ta produkcja jest ponadprzeciętna i nawet nie dla fanów SW ale dla fanów SF ogólnie.

użytkownik usunięty
dewille

Według ciebie im wyższa rozdzielczość, tym lepszy film... Żadne F/X nie zastąpią dobrej fabuły. A fabularnie to infantylna fabuła z przewidywalnym zakończeniem, tylko nazwiska bohaterów są inne, a przynętą są dwa słowa: Star Wars. A piszę to jako ponad 50-latek, który widział w życiu dostatecznie dużo filmów i seriali (nie tylko SF) żeby mieć porównanie. MNIE po porównaniu wyszedł średniak.

dewille

Technicznie również nie mam zarzutów, natomiast serial jest pozbawiony praktycznie fabuły główny bohater co obcinek odhacza kolejne zadania. Jednak w żaden sposób nie tworzy to historii tylko zlepek niepowiązanych qestów jak w przeciętnym RPG, gdybym miał oceniać samą fabułę oceniłbym na 3 plus jeden za techniczną stronę i mówi to fan kina sf-fatastyki,baśni.