8,0 74 tys. ocen
8,0 10 1 74120
6,7 24 krytyków
The Mandalorian
powrót do forum serialu The Mandalorian

Po obejrzeniu obu sezonów tej serii mogę stwierdzić że nie jest to jakiś nieopisany cud kinematografii ani wielkie dzieło które będzie analizowane i rozumiane przez kolejne kilkadziesiąt lat. Jest do całkiem przyzwoita, prosta seria przy wykorzystaniu uniwersum gwiezdnych wojen. Jeżeli ktoś widział to to taki Samurai Jack w tym uniwersum. Seria czerpiąca garściami z innych źródeł (w czym niema nic złego) pełna zdolnych aktorów i dobrych efektów komputerowych. Poprawność i prostota tej serii są wręcz katartyczne dla osoby "skrzywdzonej" przez dwa ostatnie filmy nowej trylogii Disneya.

Jedyna negatywna rzecz w stosunku do serii to fakt że główna postać odsłoniła twarz i to dwukrotnie. (raz na sezon) Lekko przeszkodziło mi to w odbiorze postaci. Co do osób mających zamiar napisać że aktor musi pokazać twarz odsyłam do genialnego filmu "Dredd" i Karla Urbana, który ma twarz zasłoniętą do ostatniej minuty tego niesamowitego widowiska, co genialnie pasuje do postaci i jej odbioru. Twarz Pedro Pascala (poznałem już po głosie że to on) odebrała mistycyzmu granej przez niego postaci.