PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=813197}
8,0 70 tys. ocen
8,0 10 1 70285
6,4 23 krytyków
The Mandalorian
powrót do forum serialu The Mandalorian

S01E01 SPOILERY!

ocenił(a) serial na 8

Postać w końcówce to dziecko Yody? alez miałem ciary.

Cross_23

może nie jego dziecko, ale na pewno z jego rasy.

Cross_23

Raczej nie jego dziecko tylko z tej samej rasy co Yoda.

ocenił(a) serial na 10
Cross_23

Z jakiegoś powodu to dziecko jest poszukiwane... ciekawi mnie właśnie czemu je chcą i moje pomysły to: albo to krewny Yody, albo jest wrażliwe na moc, albo chcą go wykorzystać jako szantaż przeciwko komuś innemu :P

ocenił(a) serial na 7
Nyasagi

A to nie tak, że ogólnie przedstawiciele tej rasy są bardzo rzadcy i baardzo wrażliwi na moc? :D

ocenił(a) serial na 5
BlakJoint

Odnośnie rasy Yody nic nie wiadomo. W całym uniwersum były tylko z niej 3 osoby. A Disney w swoim kanonie może zrobić to po swojemu, a z tym to nawet nie ma czym się inspirować

ocenił(a) serial na 9
Nyasagi

Przecież dziecko miało być zabite więc raczej wątpię że chcą je jakoś wykorzystać albo szantażować. Jestem strasznie ciekaw jak to dalej się potoczy

ocenił(a) serial na 7
demo_olek

Miało być zabite na polecenie innego zleceniodawcy. A dla "dziadka" i dr Pershinga do eksperymentów.

ocenił(a) serial na 9
Matrioszek

W sumie racja, coś mnie przymuliło

ocenił(a) serial na 7
demo_olek

Tak mi się wydaje, ale mogę się mylić. Nie zostało jasno to powiedziane.

ocenił(a) serial na 10
demo_olek

Nie no, za żywe oferowali 2 razy tyle :P. Czyli raczej jest dla nich zagrożeniem jak nie jest w ich rękach. Zagrożenia najlepiej eliminować lub wykorzystać dla swoich korzyści ;)

ocenił(a) serial na 9
Nyasagi

Coś musiałem chyba niestety nie zrozumieć któregoś z tekstów, będę musiał powtórzyć dzisiaj ocidnecek

Cross_23

To syn Yody i Leii 100%. Pojawi się w IX epizodzie by ostatecznie pokonać Imperatora. Pisali gdzieś przecież że w The Mandalorian będzie mały spoiler do EP IX.

ocenił(a) serial na 8
Anakin_Skywalker

To ma sens.

Cross_23

No co wy to sam Yoda przecież w gwiezdnych wojnach miał kilkaset lat to w wieku 50 był jeszcze dzieckiem.

ocenił(a) serial na 8
gabriel_aniol

The Mandalorian is set five years after the fall of the Empire in Episode VI: Return of the Jedi (1983) and 25 years before the rise of the First Order Episode VII: The Force Awakens (2015) begins.

Nope, niemożliwe żeby to był yoda

ocenił(a) serial na 8
gabriel_aniol

Akcja Mandaloriana dzieje się kilka lat po śmierci Yody. to musi być jego syn, bo był on jedynym znanym przedstawicielem swojego gatunku. pytanie gdzie matka.

Cross_23

Gdzie zostało wspomniane, że Yoda był jedynym przedstawicielem swojego gatunku?

ocenił(a) serial na 8
ThomasPPL

A sory było dwóch. nie moge znaleźć informacji kim był ten drugi. może matka dziecka? to by miało sens.

ocenił(a) serial na 8
ThomasPPL

źródło biblioteka ossus http://www.ossus.pl/biblioteka/Yoda

ocenił(a) serial na 8
Cross_23

oczywiście trzeba brać pod uwagę Kanon, nie Legendy - tam było ich kilka. ale to się nie liczy.

Cross_23

Dobrze o tym wiem;) Filoni udowodnił już w 'Rebels', że rajcują go klimaty podróży między wymiarami. Mam szczerą nadzieję, że ktoś wybije mu z głowy tego typu pomysły, inaczej zaraz okaże się, że nasz 50-letni kolega to nie kto inny jak mistrz Yoda, którego przeniesiono w czasie..

Cross_23

Była jeszcze Yaddle, mignęła krótko w Mrocznym widmie. Są plotki, że ma się pojawić

ocenił(a) serial na 8
gabriel_aniol

Biblijny Adam miał 930 lat i wątpię aby w wieku 50 lat był jeszcze dzieckiem.

ocenił(a) serial na 6
Cross_23

To jest syn Yody i Księżniczki Leii. Z tego co pisali gdy Han Solo był zmrożony w Karbonicie i uprowadzony - Leia miala moment słabości i wdała się w krótki romans z Yodą - podobno skusił ją filozoficzną gadką, a ona młoda gąska łyknęła wszystko jak pelikan.Potem poszło już szybko kilka wspólnych nocy i Leia była brzemienna. Yoda wreszcie mógł umrzeć w spokoju, a Leia w niedługim czasie powiła małego zielonego nicponia. Brzucha nie bylo widać bo dziecko Yody jest malutkie. Han się o tym dowiedział od Luka i zaakceptował ten stan rzeczy, że ktoś inny buszował przed nim w kwitnącym ogrodzie Lei.

ocenił(a) serial na 8
ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
Bartekh28

daj mi namiar na swoje jaranie :D