Z jakiegoś powodu to dziecko jest poszukiwane... ciekawi mnie właśnie czemu je chcą i moje pomysły to: albo to krewny Yody, albo jest wrażliwe na moc, albo chcą go wykorzystać jako szantaż przeciwko komuś innemu :P
A to nie tak, że ogólnie przedstawiciele tej rasy są bardzo rzadcy i baardzo wrażliwi na moc? :D
Odnośnie rasy Yody nic nie wiadomo. W całym uniwersum były tylko z niej 3 osoby. A Disney w swoim kanonie może zrobić to po swojemu, a z tym to nawet nie ma czym się inspirować
Przecież dziecko miało być zabite więc raczej wątpię że chcą je jakoś wykorzystać albo szantażować. Jestem strasznie ciekaw jak to dalej się potoczy
Miało być zabite na polecenie innego zleceniodawcy. A dla "dziadka" i dr Pershinga do eksperymentów.
Nie no, za żywe oferowali 2 razy tyle :P. Czyli raczej jest dla nich zagrożeniem jak nie jest w ich rękach. Zagrożenia najlepiej eliminować lub wykorzystać dla swoich korzyści ;)
Coś musiałem chyba niestety nie zrozumieć któregoś z tekstów, będę musiał powtórzyć dzisiaj ocidnecek
To syn Yody i Leii 100%. Pojawi się w IX epizodzie by ostatecznie pokonać Imperatora. Pisali gdzieś przecież że w The Mandalorian będzie mały spoiler do EP IX.
No co wy to sam Yoda przecież w gwiezdnych wojnach miał kilkaset lat to w wieku 50 był jeszcze dzieckiem.
The Mandalorian is set five years after the fall of the Empire in Episode VI: Return of the Jedi (1983) and 25 years before the rise of the First Order Episode VII: The Force Awakens (2015) begins.
Nope, niemożliwe żeby to był yoda
Akcja Mandaloriana dzieje się kilka lat po śmierci Yody. to musi być jego syn, bo był on jedynym znanym przedstawicielem swojego gatunku. pytanie gdzie matka.
A sory było dwóch. nie moge znaleźć informacji kim był ten drugi. może matka dziecka? to by miało sens.
oczywiście trzeba brać pod uwagę Kanon, nie Legendy - tam było ich kilka. ale to się nie liczy.
Dobrze o tym wiem;) Filoni udowodnił już w 'Rebels', że rajcują go klimaty podróży między wymiarami. Mam szczerą nadzieję, że ktoś wybije mu z głowy tego typu pomysły, inaczej zaraz okaże się, że nasz 50-letni kolega to nie kto inny jak mistrz Yoda, którego przeniesiono w czasie..
To jest syn Yody i Księżniczki Leii. Z tego co pisali gdy Han Solo był zmrożony w Karbonicie i uprowadzony - Leia miala moment słabości i wdała się w krótki romans z Yodą - podobno skusił ją filozoficzną gadką, a ona młoda gąska łyknęła wszystko jak pelikan.Potem poszło już szybko kilka wspólnych nocy i Leia była brzemienna. Yoda wreszcie mógł umrzeć w spokoju, a Leia w niedługim czasie powiła małego zielonego nicponia. Brzucha nie bylo widać bo dziecko Yody jest malutkie. Han się o tym dowiedział od Luka i zaakceptował ten stan rzeczy, że ktoś inny buszował przed nim w kwitnącym ogrodzie Lei.