PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608361}

The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45187
7,3 3 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

1x18: Jak wrażenia??

ocenił(a) serial na 10

Z odcinek na odcinek jest co raz ciekawiej :D
Najbardziej z całego odcinka podobała mi się impreza czarownic i ta masakra szkoda tylko, że
Elijah nie powstrzymał wampiry przed tą jatką.
A co do Elijah coż................. Olewa Klausa i weźmie to czego chce najbardziej! :D. To mi się
podoba w nim teraz.
Powiem, że dziecko Hayley ma przerąbane skoro nawet sami przodkowie chcą jego śmierci. I to
Geneview będzie musiała to chyba wykonać skoro przodkowie ją oszczędzili.
Śmierć Thierry w sumie nie zdziwiło mnie to coś czułam, że zginie nie żal mi go.. Marcela też
Elijah mógł się pozbyć.. cóż nie można mieć wszystkiego.
Uwielbiam przyjaźń między Davine a Joshem, taka prawdziwa gdyby nie był gejem byliby świetną
parą :).
Ja nie wiedziałam, że Elijah przychodzi codziennie na bagna by obserwować Hayley to urocze z
jego strony, że przejmuję się zbliżającym porodem. On na prawdę chce by była szczęśliwa.
Do tego jeszcze dodam wyraz twarzy Elijah jak widzi Geneview hahaha no jakby mógł to
pozbawiłby jej głowy czy coś hahaha podoba mi się to.

A tak jeszcze dodam: wyczytałam z pewnych źródeł z twittera rzecz jasna, kręcą teraz 3 odcinek 2
sezonu i w dodatku jeszcze, że pierwszy odcinek 2 sezonu będzie nosił tytuł "Kaleb". Jak myślicie
co może to oznaczać?? Jak to wyczytałam pomyślałam " jednak to będzie chłopiec i Celest widać
słaba była z magii". To jest typowe męskie imię czy nie??

ocenił(a) serial na 7
anne22

mnie osobiscie ten odcinek wynudził, sądziłam że po przerwie będzie bardziej emocjonujaco,no ale cóz...
Elijah na duzy plus za pilnowanie Hayley, Klaus też mi się podobał, ruda wiedzma i Moniqe mogłyby juz kopnąc w kalendarz, niesamowicie mnie irutują, no i Marcel.. -.-'
Co do dziecka, wcale bym się nie zdziwiła gdyby okazało się, że to będzie chłopiec, taka 'niespodzianka' by serialowi nie zaszkodziła, Kaleb, nawet jakoś pasuje takie imię dla dziwnego zmutowanego dzieciaka :D
jak mam byc szczera to czekam na poród Hayley z niecierpliwością, nie pociagaja mnie te wątki dbania czy rujnowania pokoju we fracuskiej dzielnicy, strasznie mnie ciekawi czemu wiedźmy chcą śmierci bobasa Klausa i co z niego wyrosnie

ocenił(a) serial na 10
SaiRIthy

Może ten bobas będzie tak potężny, że żadne zaklęcie go nie powali, czy coś w tym rodzaju. Nie wiem pewnie w 1 odcinku 2 sezonu coś więcej powiedzą.
Ciekawi mnie tylko ile czasu minie w 2 sezonie od ostatniego odcinka. Pewnie z jakieś 2 albo 3 miechy od narodzin dziecka..

SaiRIthy

Dla mnie odcinek też średni. Zresztą serial nie powala już od kilku odc.

Podoba mi się Elijah, ale skończyliby już z tym pierniczeniem, niańczeniem i naprawdę "wziąłby się" za Hayley skoro coś do niej czuje, a nie przychodził i ją tylko obserwował. Jak powiedział do Klausa, ze koniec z tym i weźmie to czego chce to miałam nadzieje, że pójdzie na te bagna i pocałuje ją, ale nie...wolał patrzeć. Czas dla nich niekorzystnie wpływa i ich stosunku są chłodne odkąd Hayley przeniosła się na tam.

Klaus porządnie zaczyna mnie irytować...nie wiem co on sobie tam wymyślił, ale według mnie to się za przeproszeniem kupy i dupy nie trzyma. Cami irytuje mnie tak samo, a może nawet i bardziej i ten durny wątek z ojcem Kieranem. Niech już z tym skończą.

Marcel mógłby juz naprawdę sobie darować, bo i tak nie wygra. Jak ja nienawidzę takich odgrzewanych kluchów, a można tak powiedzieć o ataku na pierwotnych. Thierriego mi wgle nie szkoda. Ma to na co sobie zasłużył.

Jedynie czekam na poród. Było powiedziane w I połowie 1 sezonu, że dziecko będzie tak potężne, że będzie zagrażać wszystkim więc wydaje się to chyba najlepszym wątkiem w tym serialu. Problem w tym, że zanim to dziecko dorosnie i pokaze co go stać to serial już dawno się skonczy, a my bedzie oglądać tak beznadziejne wątki jak wilkołaki na bagnach, ksiądz Kieran czy zemsta Marcela.

anne22

Lipa trochę jest, że nie ma rebeki, teraz będą próbowali załatać dziurę po niej czymkolwiek. Klaus cały czas taki sam, zero zaskoczenia... już nudne się zrobiło to że po prostu cały czas zdradza wszystkich wokół...

Elijah mimo, że próbują wychodować mu 'pazur' to wręcz odwrotnie - moim zdaniem go traci...

Innymi słowy porównując to co się porobiło z tymi postaciami wszystkimi w stosunku do tego jakie były na początku sezonu to:

Klaus - zero zmian a to też niedobrze ale przynajmniej nie jest coraz gorzej, trzyma poziom
Rebekah - zdecydowanie najlepsza postać w serialu i już jej nie ma ;/
Elijah - Sam nie wiem co o tym myśleć... daje mu ze 2 odcinki by coś z tych jego zmian wyszło...
Marcel - coraz gorzej
Davina - zaczynam woleć moniqe od niej powoli... zero charyzmy jej postawa ciągle mówi "proszę, nie bij" nic dziwnego że marcel to wykorzystał...
Monique - gdyby zarąbała w tym odcinku Genevie to byłaby w tym momencie najlepszą postacią serialu xD
Hayley - kobieta zmienną jest, jak widać ma już całkiem wyrąbane na Elijaha... aczkolwiek gra aktorska zdecydowanie lepsza u tej aktorki niż na początku
Cami - zabijcie już ją proszę... ojciec Kieran powinien gryźć ziemię od conajmniej 5 odcinków...

ogólnie serial zaczał u mnie z notą 9 a teraz mam ochotę dać mu słabe 7 za ostatnie kilka odcinków... oby dociągneli ten sezon jakoś zaskakująco i z rozmachem...

ocenił(a) serial na 10
patergti

Reb ma wrócić w 2 sezonie już na pewno :). Więc jest nadzieja, że serial wyjdzie na prostą ;)

anne22

Serio? :D To duży plus będzie jeśli to prawda...

ale ona odeszła bo niby zrezygnowała z gry w tym serialu, tak? więc czemu miałaby wrócić?

ocenił(a) serial na 6
patergti

Ponoć jest w ciąży :)

ocenił(a) serial na 10
Alicja_kosmitka

Teraz to różnie ludzie plotkują na jej temat. Raz, że w ciąży, drugi, że zrobiła sobie wakacje tymczasowe by odpocząć od aktorstwa. Nikt naprawdę nie wiem jaka jest prawda.

anne22

Jeśli to prawda to świetna wiadomość ;D

ocenił(a) serial na 10
anne22

Dla mnie odcinek jest wielkim rozczarowaniem. Myślałam, że po tak długiej przerwie dadzą coś z jajami, ale nie... Powiało nudą, aż do Atlanty.
Na plusik: scenka z Elijah pilnującym Heyley i tekst Klausa: "Szkoda, będzie mi brakować seksu" XD, no i jak Klaus dawał prezent Davinie, ogólnie podobają mi się sceny i relacje Josha i Daviny. Fajna jest ich ta przyjaźń i dobrze, że on jest gejem, bo jeszcze by z nich parę zrobili.
Tak to reszta albo jakaś nijaka albo okropna jak np. to, że Elijah jest silniejszy od Klausa, to samo się tyczy Monique ( czy to tak się pisze?) i Genevive, czy relacje Geni i Kluskacza, które po raz pierwszy zaczęły mnie odpychać. No bo co to ma być?! Genia cały czas tylko jęczy o Cami i szantazuje, że Kieranowi nie pomoże (swoją drogą tyle o nim mowy, a on się nie pokazuje, a tak btw to powinien już gryźć ziemię kilka odcinków temu i chyba tylko żyje dla Cami, bo tak to nie mają co z jej postacią zrobić), Kluskacz nieskutecznie grozi i wali jakieś teksty w stylu "ten obraz to dar winszujący nasze porozumienie". Ogólnie cała akcja z tymi świętami Błogosławieństw to jakieś dno i niedługi dni w roku nie wystarczy na te wszystkie święta i uroczystości, które oni tam szykują.
Ogólnie odcinek na minus i jedyne co mnie jak na razie ciekawi to akcje Klausa i wilkołaków no i nasz ukochany nienarodzony bachorek ;*
Biedaczek jeszcze się nie narodził, a tylu ludzików czeka na jego śmierć XD

ocenił(a) serial na 9
anne22

Elijah na plus.
Klaus może być chociaż ta jego misja bla bla bla....nie wiem o myśleć
Marcel i ta jego przemowa - porażka , Marcel i to jego odzyskiwanie dzielnicy - porażka, Marcel i .......PORAŻKA - on na poważnie sadzi,że mu się uda cokolwiek odzyskać? Niech go zabiją, umieszczą w jaskini do wysuszenia czy cokolwiek .... ale niech już nie mędzi.

Młode czarownice mnie drażnią
Wilki są nudne, chociaż ta cała Hayley taka całkiem ogarnieta zaczyna być.

Jak twórcy nie maja jakiegoś asa w rękawie (może ten dzieciak) to lepiej żeby serial skończył się na 2 sezonach :]

ocenił(a) serial na 8
Libra666

Kiedy widzę tylko mordę Marcela myśle sobie "kiedy ty w końcu umrzesz? nigdy nie wygrasz" on jest takim idiotą żeby przeciwstawiać się Pierwotnym ze zwykłą grają wampirów? Leże i płacze ze śmiechu, żałosny. Będe klaskać na stojąco jak Klaus albo Elijah mu oderwą łeb. Mnie też już powoli wszystko drażni w tym serialu, dobrze by było gdyby WSZYSCY Pierwotni wrócili to by był smaczek. Na promocyjnych zdjęciach z 20 odcinka jest Mikael więc proszę proszęęęę... niech ten serial stanie się o Originalsach a nie o księdzach, Marcelach i wiedź z dupy wyjętych.

ocenił(a) serial na 8
martiza3

zgadzam sie nieznosze tej postaci chodzi mi o Marcela nie potrafi byc wdzieczny ze Klaus dał mu nove zycie, uratował go zniewoli pewnie , zdradził swego stwórce (jak by niebyło nowego ojca) zaja jego miasto i uwaza za swoje Klaus jest wyjątkowo miękki co do niego ja juz dawno bym go zabił

ocenił(a) serial na 10
Baal

Mam tylko nadzieję, że Marcel zginie w finałowym odcinku. Ale czeka mnie wielkie rozczarowanie i przeżyje cały 2 sezon :-/

ocenił(a) serial na 8
anne22

modlę się by któryś z pierwotnych go zabił.

ocenił(a) serial na 10
KateEmersen

Oby zrobił to Klaus :D

ocenił(a) serial na 8
anne22

chętnie zobaczyłabym też Rebekę znęcającą się nad Marcelem...

ocenił(a) serial na 10
KateEmersen

Po tym jak przespał się z Cami to powinna :D

ocenił(a) serial na 8
Baal

O właśnie, on nic nie docenia. Zdradził Klausa w perfidny sposób. Rzadko daże jakąś postać z serialu taką nienawiścią jak jego to znak, że czas na twoją śmierć Marcel!

ocenił(a) serial na 8
martiza3

oj zgadzam się

ocenił(a) serial na 8
martiza3

cytując Elijah'a "You,young vampires so arrogant...Show a little respect"

anne22

A ja mam odwrotnie. Z odcinka na odcinek jest coraz bardziej nudno. Z ostatniego odcinka podobała mi się scena, gdy Elijah wyrwał serce T (nie mam pojęcia dlaczego oszczędził Marcela) i również na plus zaliczam rozmowę Klausa z Cami, a resztę lepiej przemilczę..

ocenił(a) serial na 6
tequila_s

Bo wie , ze jesli Marcel mialby zginac to tylko z rak Klausa. (innaczej tamten by sie fochal).

Dla mnie najbardziej zenujacy watek jest wampiry x Marcel.
Diego (?) mowi , ze wampiry sa w sojuszu przeciwko odmawiajac wspolpracy . Marcel postanawia urzadzic rzez , w ktorej najbardziej szkodzi wlasnie wampirom wiec one po przemysleniu przystaja do jego sojuszu. WTF?

Julietzmx

Przecież miał brać wszystko co chciał, to nie powinien zważać na to i wyrwać serce Marcelowi. Klaus ułaskawił Marcela, ale to było jeszcze przed masakrą na tym święcie błogosławieństwa. Marcel znów narozrabiał i w ogóle nie poniósł kary. No tylko stracił kumpla, a to za mało moim zdaniem.

Mam tak samo. To jest nielogiczne w ogóle. Tyle razy przekonali się, że nie mogą wygrać z Pierwotnymi. Mają z nimi zgodę (chodzi mi o wampiry) a oni znów wolą stanąć po stronie Marcela..

ocenił(a) serial na 6
Julietzmx

Stawiam na to, że Marcel będzie martwy w finale ;)

ocenił(a) serial na 8
Alicja_kosmitka

Moje serce wypełni miód jeżeli taki będzie finał <3

ocenił(a) serial na 6
martiza3

Aż tak bardzo działa Ci na nerwy ;)?