Nie rozumiem narzekań co niektórych, głoszących, że ten serial jest słaby. Jest lepszy niż "Pamiętniki wampirów".
Osobiście podoba mi się droga jaka obrali scenarzyści. Wampiry kojarzą mi się z polityką. Każdy kto oglądał "Kindred: The Embraced" wie o co chodzi. Chociaż Originals nie jest w stanie doścignąć Kindred to jest wręcz obowiązkowym serialem dla tych, którzy lubią klimaty "World of Darkness".
Mi również serial bardzo się podoba.
Nie powiem jednak ani że jest lepszy, ani że jest gorszy od TVD. Są na podobnym poziomie.
(no dobra, że jest lepszy od obecnych sezonów TVD to powiem, ale porównywać do pierwszych 3 sezonów nie będę).
Mam nadzieję tylko że serial nie będzie miał z 5 czy więcej sezonów, że scenarzyści godnie zejdą z sceny w odpowiednim czasie i nie zdążą zniszczyć serialu, tak jak to obecnie robią z TVD.
Ja również, uważam że TO jest lepszy od obecnych sezonów TVD ale do pierwszych sezonów TVD nie ma startu.
The Originals jest bardziej dojrzalsze niż TVD. W TO nie ma pokręconych związków jak w TVD, rzecz nie dzieje się w śród nastolatek i tych wszystkich rozterkach co przeżywają w Pamiętnikach..
Wolę taką wersję o wampirach, nastolatki i wampiry już robi się nudny taki motyw.
Ale nie powiem, że 3 pierwsze sezony TVD miały jeszcze sens, jednak gdy Elena stała się wampirem wszystko poszło się jeb*ć...