PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608361}

The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45230
7,3 3 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Obejrzałem właśnie 10 odcinek, i tam jest scena, że ona te 4 wiedźmy zabiła bez najmniejszego
wysiłku- a o ile dobrze pamiętam, to ona jest tak potężna, bo w wyniku przerwanych żniw wchłonęła
moc tamtych 3 dziewczyn- podsumowując, ma moc 4 młodych, niedoświadczonych wiedźm. Więc,
tamte wiedźmy w kościele powinny być chociaż godnymi przeciwniczkami dla niej. No i skoro może
wyczuwać każde zaklęcie, albo pokonać pierwotnego- czemu wiedzmy nie zrobiły jakiegoś sabatu i
tego nie dokonały, skoro połączona siła 4 wiedźm do tergo wystarczy?

ocenił(a) serial na 9
Papillon_Noir

Wiedźmy miały zamiar wykonać Żniwa i potem wszystkich zabić. Niestety Davina uciekła i wchłonęła moce pozostałej trójki a zgaduję, że poprzez ich śmierć i rytuał krwi ich moce były znacznie większe niż normalnie. Gdyby Żniwa zostały ukończone wiedźmy dostały by super power up i wykończyły wampiry. Poza tym czwórka dziewcząt na Żniwa została starannie wyselekcjonowana, co może znaczyć, że miały w sobie większą moc od pozostałych. No i nie raz tak jest, że coś nad czym nie ma się kontroli jest bardziej zabójcze niż coś pod kontrolą. Możliwość jest jeszcze taka, że moc Daviny (wyczuwanie gdy inni używają magii) wykształciła się dopiero później jak była na strychu pod protekcją Marcela. Wiele jest możliwości i tłumaczeń.

ocenił(a) serial na 8
Papillon_Noir

Gdzie można obejrzeć ten odcinek ? Trzeba go pobierać ? Wcześniej ogladałem na kinomaniaku no ale teraz to juz nie możliwe...

ocenił(a) serial na 9
lexus123

chom-mik!!

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8

dzięki :)

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8

Dzięki WIELKIE. Pozdro :)

ocenił(a) serial na 9
Papillon_Noir

A tak w ogóle to Davina ma moc 4 czarownic i jest tak potężna to jaka musiała być Bonni z mocą 100 czarownic ? To jest trochę dziwne jak dla mnie, albo coś pominęłam :)

ocenił(a) serial na 9
lydiashee

A Bonnie skąd ma moc 100 czarownic? Ona czerpała moc od pochowanych czarownic (w sensie obecność tylu magicznych trupków wspomagała ją) a Davina ma na własność całą moc pozostałej trójki i rytuał krwi. To jest różnica. 100 czarownic nie oddało swojej całej mocy Bonnie ona tylko czarowała lepiej bo była na cmentarzysku. Tyle.

ocenił(a) serial na 9
aneant89

Już mniej więcej rozumiem :) dzięki za wytłumaczenie.

ocenił(a) serial na 9
lydiashee

Spoko ;)