Najciekawszą i najpopularniejszą jak dotychczas postać Damona, Joseph Morgan w roli Klausa bije o głowę. Decyzja spin-offu była bardzo słuszna. Z postaci pierwotnych można poprowadzić całkiem nowy wątek i już widzę, że sukces komercyjny został osiągnięty.
Pamiętniki zataczają koło i powtarzają w kółko to samo - Stefan zły, Stefan dobry, Stefan znów zły. Nina Dobrev jako Katherina, Elena, miłość Silasa itd. Coraz mniej emocji i zaskoczenia.
Serii The Originals wróżę jak na razie powodzenie.
Jak będzie - zobaczymy.
Postaci Klausa - good luck! :)
Zgadzam się całkowicie ! Jak można było zrobić z Damona taką c*pkę... A po ostatnim odcinku to po prostu, no nie wiem, ale już go nie lubię.
A TO to zupełnie inna bajka. Czuć tę świeżość, a poza tym wszyscy pierwotni są świetni, a Klaus tak jak napisałaś bije na głowę wszystkich.
TO przynajmniej ma wiele różnych wątków, a nie tylko wieczny trójkąt miłosny i pomoc Elenie / bo ona jest taka biedna i nieszczęśliwa / ...
Elena z każdego faceta zrobi takiego ciapciaka niestety.
A w TO Klaus i Elijah to prawdziwi mężczyźni :)
prawda! Pamiętniki już się chyba "wypaliły" teraz żądzą Pierwotni, a Klaus jest najlepszy, chociaż Elijah też uwielbiam :) i nawet polubiłam Rebekah.
Proszę cię.. Ta Elena, to psuje cały serial! W ogóle według mnie teraz Pamiętniki nie mają "tego czegoś"... Nie trzyma się to kupy, a najbardziej mi przeszkadza, że nie trzymają się żadnych zasad. Na początku były zasady, których się trzymali i pomimo jasnego przedstawienia reguł- potrafili widza zaskoczyć. Teraz okazuje się, że "pierwotni", to wcale nie są tymi pierwotnymi... Teraz sobie dopowiadają tą historię jak leci, każdy wampir może wszystko, w ogóle nie rozwijają swoich możliwości, Damon już nie zamienia się w kruka i nie bawi się mgłą- ogólnie zrobiła się z niego du*a wołowa, która nikogo nie krzywdzi (oczywiście przez naszą kochaną główną bohaterkę...) Oczywiście nie zapominajmy o najważniejszym... PAMIĘTNIKI wampirów bez pamiętników...? serio...?
Miejmy nadzieję, że nie zrobią kolejnych "Pamiętników". TO jest 1000 razy lepsze i cieszę się, że zrobili o pierwotnych serial. Gdy były czasy jak oglądało się TVD to myślałam co by było gdyby Pierwotni mieli własny serial i moje marzenie się spełniło :D, a było to w trakcie oglądania 3 sezonu.
Zdecydowanie TVD wypala się, a The Originals zaskakuje mnie co odcinek. Uwielbiam oglądać Klausa i Elijah'a. Ich gra aktorska cudowna. Postać grana przez Daniela Gilles'a jest moją ulubioną z całego TO. Sceny Elijah - Hayley oglądam z uśmiecham na ustach :)
Mam tak samo z Hayley i Elijah no nie da się by raz zobaczyć te momenty :D. Wiedziałam od 2 sezonu TVD, że Daniel bd świetny i uwielbiam go :D
no damon to teraz piczka, zreszta przy elenie kazdy sie robil piz dusiowaty
zobaczcie stefana - dostal amnezji i odrazu inny chlop, jakis zywszy, weselszy, z humorkiem i charakterkiem a nie emo anemiczna picza
Mimo powrotu pamięci to już inna osoba, no ale co z tego skoro cały serial to już porażka jest.
Szkoda tylko wytężać umysł by rozwikłać logikę tego sezonu... "Horror" jak powiedział Kurtz
Co jak co, ale Nina świetnie gra. W samym TVD odgrywała Katherine (intrygująca, nikomu nie włażąca do tyłka, z własnym zdaniem, temperamentna kobieta z bagażem przeszłości) , Elenę (nieco irytującą, naiwną, zbytnio emocjonalną osobę) i Amarę (niezrównoważoną psychicznie, zakochaną na zabój w Silasie) - za każdym razem wydawało się, jakby to była inna postać. Sama Elena miała już z trzy oblicza ;).
A Damon? Prawda, ostatnio jego charakterek się zagubił i złagodził pod wpływem Eleny, ale czy tego przypadkiem nie chcieliśmy, oglądając pierwsze sezony TVD? ;). Czy nie było fanklubów Deleny? Teraz się stało i dalej narzekacie :). Trzeba było się liczyć z tym, że pod wpływem partnerki Damon stanie się bardziej uczuciowy i dobry.
Klaus zawsze był o wiele charakterny od Damona. Postać-burza, można by powiedzieć. Kiedy trzeba - okrutny, mieszający wrogów z błotem, ale wychodząc z twarzą (dlatego zawsze mu wybaczaliśmy ;) ), lecz przy Caroline stawał się zupełnie innym człowiekiem - jakby opuszczał kurtynę, za którą tak rozpaczliwie się chował, chcąc zawsze budzić strach, itd. Postać wyjątkowo smaczna - chyba nigdy mi się nie znudzi <3.
TVD nieco rozrusza teraz Kath, która będzie dążyć do zatrzymania procesu starzenia i być może - mam nadzieję - stania się ponownie wampirem, Raczej nie wierzę, by odeszła z córką w stronę zachodzącego słońca ;). To do niej nie pasuje. Hm, ciekawe czy znajdzie sobie jakąś drugą połówkę. Na jedno, mógłby być to Damon.
Zresztą nie wiem, ale coś się z nią na pewno podzieje i nie raz szczęka spadnie nam na dywan :D.
Ale nikt nie mówi że Nina Dobrev to zła aktorka, po prostu każdego irytuję postać którą gra-Elena. Nie tak łatwo jest zagrać całkiem 3 inne postacie w jednym serialu, a Nina poradziła sobie całkiem dobrze patrząc na postać Katherine która jest świetna.
Wiem, wiem, chciałam jedynie to podkreślić ;).
Kath wyszła jej mistrzowsko, prawda! <3 Dlatego nie chcę się z nią rozstawać ;).
Chciałabym, żeby Klaus miał w końcu możliwość pokazania opadającej kurtyny i kruszącej się skorupki pod wpływem Caroline. Mogliby zrobić jakoś tak, ze Caroline przechodzi z TVD do TO choć na sezon.... Choć na sezon.... Np niby Tyler ją porywa i chcąc ją wykorzystać jako haczyk na Klausa mu ją podsuwa, a potem wielkie LOVE STORY (Oby tylko Klaus nie był taką cipką jak Damon). w końcu już w TVD Caroline wcale nie była tak bardzo "na nie" wzgledem Klausa...
Masz rację :) - prawie im się udało coś zbudować, gdy Klaus czuł na karku oddech Silasa.
na początku damon miał ten swój charakterek a teraz to szkoda gadać.... Jezeli oni zmienia The Oringinals w TVD to napewno nie będę tego oglądac. Pierwotni rządzą :D