PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608361}

The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45236
7,3 3 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Najciekawszą i najpopularniejszą jak dotychczas postać Damona, Joseph Morgan w roli Klausa bije o głowę. Decyzja spin-offu była bardzo słuszna. Z postaci pierwotnych można poprowadzić całkiem nowy wątek i już widzę, że sukces komercyjny został osiągnięty.

Pamiętniki zataczają koło i powtarzają w kółko to samo - Stefan zły, Stefan dobry, Stefan znów zły. Nina Dobrev jako Katherina, Elena, miłość Silasa itd. Coraz mniej emocji i zaskoczenia.

Serii The Originals wróżę jak na razie powodzenie.
Jak będzie - zobaczymy.
Postaci Klausa - good luck! :)

Martitta_4

Zgadzam się całkowicie ! Jak można było zrobić z Damona taką c*pkę... A po ostatnim odcinku to po prostu, no nie wiem, ale już go nie lubię.
A TO to zupełnie inna bajka. Czuć tę świeżość, a poza tym wszyscy pierwotni są świetni, a Klaus tak jak napisałaś bije na głowę wszystkich.
TO przynajmniej ma wiele różnych wątków, a nie tylko wieczny trójkąt miłosny i pomoc Elenie / bo ona jest taka biedna i nieszczęśliwa / ...

Karolina135951

Elena z każdego faceta zrobi takiego ciapciaka niestety.
A w TO Klaus i Elijah to prawdziwi mężczyźni :)

ocenił(a) serial na 8
kohinoorek

prawda! Pamiętniki już się chyba "wypaliły" teraz żądzą Pierwotni, a Klaus jest najlepszy, chociaż Elijah też uwielbiam :) i nawet polubiłam Rebekah.

kohinoorek

Proszę cię.. Ta Elena, to psuje cały serial! W ogóle według mnie teraz Pamiętniki nie mają "tego czegoś"... Nie trzyma się to kupy, a najbardziej mi przeszkadza, że nie trzymają się żadnych zasad. Na początku były zasady, których się trzymali i pomimo jasnego przedstawienia reguł- potrafili widza zaskoczyć. Teraz okazuje się, że "pierwotni", to wcale nie są tymi pierwotnymi... Teraz sobie dopowiadają tą historię jak leci, każdy wampir może wszystko, w ogóle nie rozwijają swoich możliwości, Damon już nie zamienia się w kruka i nie bawi się mgłą- ogólnie zrobiła się z niego du*a wołowa, która nikogo nie krzywdzi (oczywiście przez naszą kochaną główną bohaterkę...) Oczywiście nie zapominajmy o najważniejszym... PAMIĘTNIKI wampirów bez pamiętników...? serio...?

ocenił(a) serial na 10
Martitta_4

Miejmy nadzieję, że nie zrobią kolejnych "Pamiętników". TO jest 1000 razy lepsze i cieszę się, że zrobili o pierwotnych serial. Gdy były czasy jak oglądało się TVD to myślałam co by było gdyby Pierwotni mieli własny serial i moje marzenie się spełniło :D, a było to w trakcie oglądania 3 sezonu.

ocenił(a) serial na 9
anne22

Zdecydowanie TVD wypala się, a The Originals zaskakuje mnie co odcinek. Uwielbiam oglądać Klausa i Elijah'a. Ich gra aktorska cudowna. Postać grana przez Daniela Gilles'a jest moją ulubioną z całego TO. Sceny Elijah - Hayley oglądam z uśmiecham na ustach :)

ocenił(a) serial na 10
Karna_24

Mam tak samo z Hayley i Elijah no nie da się by raz zobaczyć te momenty :D. Wiedziałam od 2 sezonu TVD, że Daniel bd świetny i uwielbiam go :D

Martitta_4

no damon to teraz piczka, zreszta przy elenie kazdy sie robil piz dusiowaty
zobaczcie stefana - dostal amnezji i odrazu inny chlop, jakis zywszy, weselszy, z humorkiem i charakterkiem a nie emo anemiczna picza

ocenił(a) serial na 10
hijo_de_la_luna

Tylko już mu chyba pamięć wróciła... To już tak fajnie nie bd.

anne22

a nie wiem nie ogladalem jeszcze ostatniego odcinka, mowilem poprzez pryzmat wczesniejszych

ocenił(a) serial na 10
anne22

Mimo powrotu pamięci to już inna osoba, no ale co z tego skoro cały serial to już porażka jest.

ocenił(a) serial na 10
Gaddar93

Szkoda tylko wytężać umysł by rozwikłać logikę tego sezonu... "Horror" jak powiedział Kurtz

ocenił(a) serial na 10
hijo_de_la_luna

prawie się popłakałam ze śmiechu! :) Genialny komentarz! POLAĆ JEJ!!

ocenił(a) serial na 8
Martitta_4

Co jak co, ale Nina świetnie gra. W samym TVD odgrywała Katherine (intrygująca, nikomu nie włażąca do tyłka, z własnym zdaniem, temperamentna kobieta z bagażem przeszłości) , Elenę (nieco irytującą, naiwną, zbytnio emocjonalną osobę) i Amarę (niezrównoważoną psychicznie, zakochaną na zabój w Silasie) - za każdym razem wydawało się, jakby to była inna postać. Sama Elena miała już z trzy oblicza ;).

A Damon? Prawda, ostatnio jego charakterek się zagubił i złagodził pod wpływem Eleny, ale czy tego przypadkiem nie chcieliśmy, oglądając pierwsze sezony TVD? ;). Czy nie było fanklubów Deleny? Teraz się stało i dalej narzekacie :). Trzeba było się liczyć z tym, że pod wpływem partnerki Damon stanie się bardziej uczuciowy i dobry.

Klaus zawsze był o wiele charakterny od Damona. Postać-burza, można by powiedzieć. Kiedy trzeba - okrutny, mieszający wrogów z błotem, ale wychodząc z twarzą (dlatego zawsze mu wybaczaliśmy ;) ), lecz przy Caroline stawał się zupełnie innym człowiekiem - jakby opuszczał kurtynę, za którą tak rozpaczliwie się chował, chcąc zawsze budzić strach, itd. Postać wyjątkowo smaczna - chyba nigdy mi się nie znudzi <3.

TVD nieco rozrusza teraz Kath, która będzie dążyć do zatrzymania procesu starzenia i być może - mam nadzieję - stania się ponownie wampirem, Raczej nie wierzę, by odeszła z córką w stronę zachodzącego słońca ;). To do niej nie pasuje. Hm, ciekawe czy znajdzie sobie jakąś drugą połówkę. Na jedno, mógłby być to Damon.
Zresztą nie wiem, ale coś się z nią na pewno podzieje i nie raz szczęka spadnie nam na dywan :D.

ocenił(a) serial na 10
milenkamilenka

Ale nikt nie mówi że Nina Dobrev to zła aktorka, po prostu każdego irytuję postać którą gra-Elena. Nie tak łatwo jest zagrać całkiem 3 inne postacie w jednym serialu, a Nina poradziła sobie całkiem dobrze patrząc na postać Katherine która jest świetna.

ocenił(a) serial na 8
Gaddar93

Wiem, wiem, chciałam jedynie to podkreślić ;).
Kath wyszła jej mistrzowsko, prawda! <3 Dlatego nie chcę się z nią rozstawać ;).

ocenił(a) serial na 10
milenkamilenka

Chciałabym, żeby Klaus miał w końcu możliwość pokazania opadającej kurtyny i kruszącej się skorupki pod wpływem Caroline. Mogliby zrobić jakoś tak, ze Caroline przechodzi z TVD do TO choć na sezon.... Choć na sezon.... Np niby Tyler ją porywa i chcąc ją wykorzystać jako haczyk na Klausa mu ją podsuwa, a potem wielkie LOVE STORY (Oby tylko Klaus nie był taką cipką jak Damon). w końcu już w TVD Caroline wcale nie była tak bardzo "na nie" wzgledem Klausa...

ocenił(a) serial na 8
ellepuma

Masz rację :) - prawie im się udało coś zbudować, gdy Klaus czuł na karku oddech Silasa.

ocenił(a) serial na 9
Martitta_4

na początku damon miał ten swój charakterek a teraz to szkoda gadać.... Jezeli oni zmienia The Oringinals w TVD to napewno nie będę tego oglądac. Pierwotni rządzą :D

ocenił(a) serial na 9
Martitta_4

Klaus już zdetronizował Damona bardzo dawno.. od razu jak pojawił się w "Pamiętnikach"..