Mam pytanie czy warto jest oglądać ten serial ? pytam ponieważ oglądam pamiętniki wampirów .
jezeli ktoś ogląda 2 seriale może mi powiedzieć który serial lepszy ?
The Originals, mimo że na początku trochę nudne to później zdecydowanie się rozkręca i jest w stylu pierwszych sezonów TVD. Według mnie TO jest lepsze niż naciągane już Pamiętniki. Wato oglądać. :)
Pierwotni zdecydowanie lepsi od Pamiętników... choć teraz tam też bohaterowie zaczynają zmartwychwstawać na potęgę...
Początek był właśnie spoko, nowe postacie: Marcel, Davina etc, rozwinięcie postaci Hayley znanej z Pamiętników, duchy wiedźm wchodzące w cudze ciała itd, twist z wilkołakami - super! No niestety drugi sezon rozpoczyna się od powrotu mamuśki pierwotnych (ile razy można kogoś zabijać, a ta osoba będzie wracać z zaświatów?) tatusia łowcy i dwóch martwych braci... No cóż zapowiada się gorzej i bardziej w stylu końcówki Pamiętników.
ile razy można kogoś zabijać, a ta osoba będzie wracać z zaświatów?
jeśli jest zaj... potężna wiedźmą i ma zaświaty do latania to wiele razy :D
A mi drugi sezon właśnie chyba bardziej się podoba. Przynajmniej pojawia się wróg który budzi jakiś strach i który na prawdę moze namieszać :)
to też racja :) ogólnie myślę ze największą wadą serialu jest to że mamy do czynienia z rodziną pierwszych wampirów, która przez wzgląd na serial pierwotny ( TVD ) nie może zostać zabita ( tyczy się to w szczególności Klausa ), więc widz nie odczuwa lęku odnośnie przyszłości ulubionej postaci.
Hayley, dziecko, czy Rebekah mogą zginąć... nawet bym się nie zdziwił
Klaus i Elijah mogą stracić swoje moce...
Już niestety nie jestem na bieżąco z tym serialem bo mnie po prostu nudzi, praktycznie jedno i to samo jest, jedni zabijają dla władzy i chwilę później ktoś znów pozwala się odrodzić...eh już mnie to nudzi. Na początku byłam zachwycona ale ten czas już minął i teraz z tygodnia na tydzień dochodzi mi więcej odc do zobaczenia.
Ale jak ktoś lubi to proszę bardzo.