PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608361}

The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45093
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Hej!
Nie wiem czy coś mi umknęło czy zapomniałam ale jaka klątwa ciąży na rodzinie Hay i innych wilkach z jej
"stada" m.in. tym jej niedoszłym planowanym mężem?

ocenił(a) serial na 10
mammoth03

Chodzi o to jeśli dobrze zrozumiałam z 13 odc, że wilkolaki panowały w Nowym Orleanie ale jak pojawiły się wampiry to było trudniej i się poddali. Po odejściu Pierwotnych Marcel tylko nie pamietam kiedy, jego wiedzma rzuciła klątwę przy której mogli wrócić do ludzkiej postaci tylko w czasie pełni ale tylko na parę godzin
Ale nie wiem kiedy ta klątwą została rzucona. Zaraz po odejściu Klausa czy później?
A rodzina Hayley chciała ją chronić by ją to nie spotkało i oddali ją do innej rodziny i nie doszło do ślubu

anne22

super, dziękuje :)

ocenił(a) serial na 10
mammoth03

Do usług :D

anne22

Hah, zapamiętam! :D mnie często niestety umykają takie szczegóły, a później nie mam pojęcia o co chodzi i się gubię :(

ocenił(a) serial na 10
mammoth03

Ja też tak czasem mam, nie ma co się przejmować :).

ocenił(a) serial na 10
mammoth03

Ja też na początku nie wiedziałam o co chodziło z tą klątwą dopóki nie obejrzałamm 13 odc. :D

anne22

Cieszę się, że nie tylko ja taki nieogar miewam ;D

ocenił(a) serial na 10
mammoth03

Pewnie nie tylko my takie nieogary wśród fanów TO :D

ocenił(a) serial na 8
anne22

Ja wiedziałem ale tego nie ogarniam po co zamienił je w wilki (patrz inny temat).

ocenił(a) serial na 10
Nezumi

Wilkolaki są bardzo silne zwłaszcza w czasie pełni. Ale jak wracają do ludzkiej wtedy są słabi i dlatego urządził Klaus polowanie w 9 odc.

ocenił(a) serial na 8
anne22

Klątwa była przyczyną tego, ze oddano Hayley do adopcji? Umknęlo mi to, wydawało mi się, że klątwę na wilkołaki Marcel rzucił jakoś za pomocą Daviny czyli tuż przed rozpoczęciem się akcji TO.

ocenił(a) serial na 10
Nezumi

Wątpię by rzucono klątwę, gdy była Davina skoro Sophie powiedziała, że to jej ród rzucił klątwę na jej rodzinę. Czyli musiało się to dziać jeszcze przed narodzinami Hayley, tak sądzę. Bo niby po co rodzice Hayley oddali ją zaraz po narodzinach? Chodzi o klątwę.

ocenił(a) serial na 8
anne22

Ród Sophie rzucił klątwę z tego co rozumiem pod przymusem Marcella, a ten zyskał możliwość szantażowania czarownic po zdobyciu Daviny, A to dlaczego się pozbyli Hayley też mnie zastanawia i właśnie czekam na jakieś definitywne wyjasnienie tego. W końcu skoro to księżniczka to chyba nie pozbyliby się jej od tak bez powodu.

ocenił(a) serial na 10
Nezumi

Właśnie też czekam na wyjaśnienie o Hayley i to bardzo.
Może bd już coś wiadome w następnym odc?
Ciekawa jestem min pierwotnych jak dowiedzą się kim jest Hayley... Ehehe
To może to była jakaś babcia Sophie i Marcel ją zmusił?

ocenił(a) serial na 8
anne22

Ale przecież Marcel czarownic nie miał za bardzo jak kontrolować przed Daviną. I jak tylko Davina umarła znowu mają problem kontrolowac czarownice.. no chyba że jakiś szantaż, że miał kogoś lub coś na czym im zależało.

ocenił(a) serial na 10
Nezumi

Może miał czarownice, która byla mu wierna jeszcze przed Davina? Jakby klatwa została rzucona tuż przed pojawieniem się Klausa to Hayley była razem ze swoją rodziną. Ale nie jest więc to działo się przed narodzinami jej

ocenił(a) serial na 8
anne22

Ale czy gdziekolwiek powiedziano, że Hayley oddano do adopcji spowodu klątwy, czy to twoje przypuszczenie? Ja tego tam nigdzie nie słyszałem (al emogłem przeoczyć).

ocenił(a) serial na 10
Nezumi

No ja tego też nigdzie słyszałam. Po prostu tak myślę, ze to musiał być powód i pewnie za pare odcinków może się wyjaśnić to wszystko. Pewnie Eve albo Jackson to wyjaśnią.