The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45446
7,5 2 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Klaus

ocenił(a) serial na 7

Pytanie raczej do osób oglądających wcześniej TVD . Czy tylko mi się wydaje czy postać Klausa
straciła część swojego uroku jaki miała w TVD ? Zawsze go uwielbiałam i dalej tak jest tylko że jak dla
mnie to już nie jest ta sama postać . W tej poprzednim serialu chodził , zabijał i robił to na co miał
ochotę a tutaj wszyscy nim dyrygują , mówią ca ma robić a on tylko czasami się zezłości i sobie na to
pozwala. Nie wiem mozę to tylko moje odczucia.

ocenił(a) serial na 5
mrau145

wiesz co myślę że stał się troche bardziej łagodny bo ta cała sprawa z Carolain i teraz z tą Cam i do tego dziecko myślę że niemiał wyboru i złagodniał ale naprawdę troszeczkę i myślę że to mu dodaje uroku

ocenił(a) serial na 10
Spowiedniczka111

W sumie to nawet dobrze, może w końcu zacznie o kogoś dbać a nie bycie dupkiem cały czas. Myślę, że dziecko jeszcze bardziej go zmieni gdy się pojawi na świecie.

ocenił(a) serial na 5
anne22

tak i już to widze Klaus ze swoim demonicznym dzieckiem na rękach aż tu nagle mu łezka spyłwa O BOŻE to będzie piękne

ocenił(a) serial na 10
Spowiedniczka111

Zobaczymy czy w ogóle bd takie demoniczne jak mówi wizja Sabine..

mrau145

Wg mnie jego postac wlasnie idzie w fajna strone bo zabijanie kazdego napotkanego czlowieka czy innego wybryka natury bylo juz nudne

ocenił(a) serial na 6
mrau145

Wydaje ci się. To tylko taka gra na zwłokę, w przenośni i dosłownie, w końcu mu się znudzi i zacznie zabijać. W sumie gdyby Mikołajek tylko wyrywał serca i łamał karki, to byłoby nudne, a tak mamy trochę bardziej złożoną postać. Ja to jestem ciekawa czy odważy się i będzie poród rodzinny, może w wodzie, to modne ostatnio, a Rebeca robiłaby za doule.

ocenił(a) serial na 7
biedroneczka_90_8

Ja jestem raczej ciekawa czy Hayley chciałaby żeby Klaus wgl był przy porodzie. Wiadomo to jest Klaus i jak będzie miał na to ochotę to tam będzie ,ale czy matka jego dziecka była by z tego zadowolona . :)

ocenił(a) serial na 10
mrau145

Ja to widzę tak : Po porodzie Hayley prosi Klausa by wziął dziecko na ręce i wszyscy pierwotni wokół Klausa Hayley i dziecka zbierają się i tak widzę koniec pierwszego sezonu :D

ocenił(a) serial na 6
anne22

Ja to mam nadzieję, że ona do połowy sezonu, to zdąży urodzić. Brzuch ma jakby była w około 7 miesiącu, u wilkołako wampiro coś tam ciąża chyba nie trwa tyle co u słonia. Swoją drogą ja to tylko mam nadzieję, że ona nie zamienia się w wilka i nie urodzi jako zwierz, bo to będzie straszne, a mam jakieś dziwne przeczucie, że właśnie tak to będzie.

ocenił(a) serial na 10
biedroneczka_90_8

A wiesz myślałam o tym samym, że mogłaby się przemienić w wilka w czasie porodu. Nie wiem może bd coś takiego, że dziecko będzie zbyt silne albo jakieś inne głupoty .... nie wiem ale nie chciałabym tego. Zdecydowanie.

ocenił(a) serial na 8
mrau145

mysle ze po prostu zaczyna mu wracać człowieczeństwo i uczucia dlatego, wczesniej był wyprany z wszelkich uczuć, kilka spraw jakos obudzilo w nim uczucia i zaczyna bardziej dbać o bliskich i w ogole

ocenił(a) serial na 8
bartii93

wydaje ci sie, dla mnie jest tym Klausem co zawsze. najlepsza postac ever

ocenił(a) serial na 8
NaomiClark_

ale nie powiedzialem ze jego postać jest zła :D, zgadzam sie ze jest najlepszą postacią ever i do tego nieprzewidywalną :D

ocenił(a) serial na 7
NaomiClark_

Wiem że najlepsza :) I po ostatnim odcinku stwierdziłam że nic się nie zmienił :D

ocenił(a) serial na 8
mrau145

no dokladnie , przynajmniej jednej postaci nie niszcza.;p

ocenił(a) serial na 9
NaomiClark_

Ja mam nadzieje, że Klaus zostanie właśnie taki. Wyprany z uczuć, bez emocji, bo niby za co wszyscy tak bardzo go pokochali. To zło dodaje mu całego uroku. Juz myślałam, że może faktycznie się zmieni pod wpływem dziecka i nacisków ze strony brata i siostry, ale po siódmym odcinku, gdy ugryzł Elijah'e, jestem przekonana, że to nie nastąpi. I bardzo się cieszę. Nie chce by wszystkie złe charaktery w Tvd i To tak bardzo się pozmieniały. Nawet Marcel po tych scenach z Bex trochę tak...zmiękł :D (ale scena była boska):)

mrau145

Zmienił się jeżeli porównać TO do 2 czy początku 3 sezonu TVD. Wtedy najlepiej przedstwili tę postać. Ale z takimi rodziajami postaci czyt. z villianami w TVD tak już jest: albo umierają ale stają się łagodniejsi, bo w innym przypadku co by im stanęło na przeszkodzie by nie zabić jakiegoś głównego bohatera, a scenarzyści na to nie mogą sobie pozwolić. Więc albo dają głupie argumenty albo postać staje się mniej brutalna. Tak było z Damonem, Elijem, Rebecką, no i Klausa to niestety nie ominęło.
Ale jeżeli chodzi o sezon 4 TVD, to przejście do TO bardzo dobrze zrobiło tej postaci. Widać że tutaj już bardziej wraca do tego co było kiedyś. No ale Klausem z 2 sezonu TVD to on już nigdy nie będzie :/