Jak mnie wkurza to, że Klaus zawsze uważa się za takiego pokrzywdzonego i wiecznie wszystkich
karze za to co mu zrobili w szczególności Rebeke, ale sam robi o wiele gorsze rzeczy wszystkim w
szczególności jej. Mam dość tego, że zawsze musi być tak jak on chce i uważa się za takiego
władce. A już najbardziej wkurza mnie to, że on naprawde sądzi, że wszyscy chcą go zniszczyć tak
bez powodu, chociaż to on rujnuje wszystkim życie po kolei...
Racja, ale przez moment miałam nadzieje, że sie poprawił, bo na początku nie chciał uwierzyć, że Rebekah to zrobiła. Dopiero jak ujrzał dowody to sie wściekł.
A ja uważam że za bardzo bierzesz do siebie ten serial :) Według Was Klaus powinien być grzeczny i kochający? Ten serial jest właśnie o tym, o jego trudnym charakterze, dzięki temu cała ta historia nabiera tempa. Zrobienie z niego miłego wampira nie byłoby dobrym zabiegiem....widać chyba co stało się z Damonem w TVD...A teraz przynajmniej nasza ciekawość jest pobudzona bo nie wiemy jak to wszystko się potoczy.
Święta prawda co do Klausa :). Ja go też nie widzę jako grzeczną hybrydę to do niego nie pasuje. On wszystkim niszczy życie bo sam miał przerąbane nie ma go co winić i sądzę, że swojej córce również zniszczy życie w przyszłości.. Taki jest Klaus i nie oczekujmy, że się zmieni na lepsze. Gdyby twórcy zmienili go w "dobrego" ( co jest kompletnie niedorzeczne ) to kto by oglądał TO?? Chyba nikt i miał by opinię jak 5 sezon TVD.
A ja nie rozumiem czemu ludzie się tak jarają złymi charakterami. Nie wierzę, że w prawdziwym życiu chcielibyście mieć koło siebie taką osobę. W ogóle to ja uważam, że Klaus właśnie w tym serialu powinien sobie powoli zacząć zdawać sprawę z tego, że to on krzywdzi innych dookoła. Wiadomo, że nie ma się zmienić w potulnego baranka, ale mógłby się nauczyć czasem przebaczać i nie karać każdego za najdrobniejszą rzecz. :P Ja bardzo lubię jego przebłyski człowieczeństwa. Dodatkowo w takich scenach Joseph wygląda łoooł :D <3
A co do Damona, na początku go nie znosiłam, a właśnie jak się zmienił to polubiłam i nie uważam, że zmiana jego charakteru zepsuła tę postać. Ona nigdy do końca dobrze napisana nie była. A totalnie zepsuć to go zepsuli w ostatnich odcinkach!
zgadzam się całkowicie, właśnie te " przebłyski człowieczeństwa" czynią z niego tak ciekawą postać! przecież gdyby był tylko okrutny i bezlitosny nigdy nie zdobyłyby takiej sympatii. To jest postać wielowymiarowa, jest zmienny, nieprzewidywalny i taki powinien pozostać.
Ale osobiście jestem za tym żeby trochę dojrzał, bo nie sądzę aby Klaus stracił na tym, że znajdzie w swoim życiu coś (oprócz włądzy) na czym będzie mu naprawdę zależało i w imię czego będzie skory do poświęceń. Naprawdę dobrze jest go widzieć w scenach kiedy przejawia ludzkie uczucia, to też jest jego prawdziwa twarz :)
Tak, Damon był cudowny, dopóki nie zaczął być z Eleną :/ jego postać straciła pazur i już go nie odzyska..
OK ale Klaus nie jest taki bez przyczyny, gdyby chciał mnie zabić własny ojciec ( a co to Klausa wina, że jest hybrydą), to pewnie też nie ufałabym nikomu, a gdybym dowiedziała się, że zdradziła mnie własna siostra to ukręciłabym łeb Rebece na jego miejscu. Ja rozumiem, że ona ma do niego żal, że wtrąca się w jej życie, ale ona zachowuje się jak mała rozkapryszona dziewczynka, którą trzeba niańczyć. W sumie to nie poznaliśmy jeszcze całej przeszłości tej rodziny, a dowiedzieliśmy się, że całe rodzeństwo wylało się na Klausa wtedy kiedy najbardziej potrzebował pomocy i to właśnie dlatego Elijah ma wyrzuty sumienia i myśli, że jest coś winny Klausowi. Akurat postaci Klausa nie można brać na sucho i oceniać, że jest zły, bo taki po prostu jest, bo tak jest prościej. Ten bohater jest bardziej złożony, a przyczyn jego zachowania jest wiele, osobiście akurat się jemu nie dziwię, że ma takie podejście do ludzi i do swojego rodzeństwa, ale to tylko moje zdanie.