Wolę normalne TVD a nie jakies spin-off'y po wymyślali. BEZ SENSU.
Wiesz, w normalnym TVD masz dużo Dejmonka i Stefana - big love. To jest dla ludzi, którzy uwielbiają Klausa i resztę Pierwotnych. ; )
Właśnie za dużo tego dobrego i dlatego The Originals - podoba mi się ten pomysł. Zawsze byłem ciekaw historii Klausa, co porabiał w tym XVI - XX wieku ^^
Albo ciekawa by była też taka dokładna opowieść Stefana gdy był "bloody ripperem" ^^ Tak czy owak nie ma co ukrywać że historia Eleny i całego Mystic Falls jest już znana i oklepana a więc monotonia. A ciekawe jak to wyglądało w wielkich miastach, ludzie starali się bronić przed wampirami czy krew lała się strumieniami przez całe tygodnie :P Tzn. jak Klaus tam był to na pewno xd
Ah, nasza Matka Teresa zwana Eleną. No i grzeczna Caroline i Stefan ciepła klucha - nudy. Cała historia Pierwotnych, jak i ciemna strona Stefana i Damona to + tego serialu. Czy my naprawdę za dużo wymagamy? Czy obecność krwi i trupów w serialu o wampirach to coś niespotykanego, dziwnego?
Wiele rzeczy mnie intryguje i tak jak mówisz, brakuje informacji odnośnie zachowania społeczeństwa w czasach "wampirzego terroru". A teraz, podczas tych wszystkich wydarzeń, balów, gdzie ludzie są? Tacy są tępi, że nie domyślają się, że coś tutaj nie jest w porządku?
Mi się podoba to, że Pierwotni mają swój serial. Mam też nadzieję, że później będzie dużo Kola i Finna.. ;)
Ja też bym bardzo chciała zobaczyć Kola, ale pewnie tylko w retrospekcjach, bo wątpie że przywrócą go do żywych.
Według tego trailera promującego następny odcinek
SPOILER
wróci do żywych
http://vampirediaries.pl/8730-zwiastuny-4-22-the-walking-dead
Ale nie wiadomo czy na stałe. Pewnie potem drużyna z Mystic Falls przywróci tą całą granicę między światami bo takto by mieli za dużo wrogów na karku.
A ja uważam, że osobny serial to dobry pomysł. Tak to byłoby za dużo wszystkiego, bo przecież w Pamiętnikach nie mogą zrobić ciekawych odcinków o pierwotnych tylko muszą ratować Stefka, zwalczyć Silasa i ciągnąć problemy miłosne słynnego trójkąta, to już jest coraz bardziej nudne, a jestem cierpliwą osobą