Jak dla mnie Hope to "inwestycja w przyszłość" kiedyś mogą zrobić po prostu serial o niej. Zwróćcie uwagę, że całe TVD/TO dzieje się trochę w przeszłości (tzn. wystartowało równolegle z naszym czasem, ale czas w TVD/TO płynie wolniej. W czwartym sezonie TVD minął dopiero rok od wydarzeń z pierwszego sezonu!). O ile pamiętam to w pierwszym sezonie TO był rok 2011. Myślę, że z Hope zrobią tak że ona będzie gdzieś "daleko" dopóki TO się nie skończy, a potem "wyrównają czas" z czasem rzeczywistym tzn. przeskoczą znowu do aktualnego roku i już będzie co najmniej kilkuletnią dziewczynką którą może mówić i chodzić.
Tyle zamieszania wokół tej Hope, a zdjęli ją z ekranu, jestem też właśnie ciekawa czy mają wobec niej jakieś plany.
No Tatia jak dla mnie wygląda bardziej jak Elena wampir. Zbyt pewna siebie i uwodzicielska jak na Elenę człowieka. (No i Elena nie grała na dwa fronty ze Stefanem i Damonem dopóki nie została wampirem, a Tatia nie ma z tym chyba problemu)
Tego hejtu na Cami nie ogarniam. Ona jest najnormalniejszą, najbardziej ludzką postacią w całym TVD/TO - wiadomo że nie dla ludzi się ten serial ogląda ale wampiry i wilkołaki są dużo ciekawsze kiedy są pokazane w kontekście zwykłych ludzi.
No Marcel powiedział to, że jest samolubny takim tonem że przecież widać ze żartował. To był ewidentnie żart.
Elijah był zakochany we wszystkich doppelgangerach jakie spotkał. W Elenie też, tylko do niej nigdy nie wyskoczył bo ona była ze Stefanem, ale to że się w niej zauroczył było ewidentne.
No zgadzam się z tym Finnem, totalnie w tym aktorze nie widać Finna, który był przecież taki anty agresja itp. a nagle zrobił się brutalny i zaciągnałby dzieci żeby poderżnęły gardła śmiertelnikom. Wtf.
Również nie rozumiem nagonki na Cami. Jest to równą, twardo stąpająca po ziemi babką ;) Klaus potrzebuje kogoś takiego. nie daje sobie w kaszę dmuchac, jest dojrzała, inteligentna i w ogóle ma fajny charaker :) Nastoletnia dziewczyna, namawiająca wszystkich na imprezy ( nie mam nic do samej Karoline ), zwyczjnie do Kluasa nie pasuje. Więc szczerze nie rozumiem osób, które koniecznie chcą Klausa i Kroline razem, a Cami uważają za najgorszą postać. Jak dla mnie jest jedna z najlepszych postaci w tym serialu, wnosi wiele świerzości...
Tak samo jak w TVD musi być chociaż jeden człowiek bez żadnej nadnaturalnej mocy :P
Akurat Caroline w nowym sezonie TVD zmieniła się na plus dojrzała emocjonalnie nie jest dziewczyną ,którym największym zmartwieniem jest jaką sukienkę założyć na imprezę :P Co do Cami to nie pałam do niej nienawiścią czy coś jest mi po prostu obojętna nie widzę jej i Klausa razem nie dostrzegam chemii tak jak było w przypadku Klaroline .
Ja nie bardzo przepadam za Cami , ale też nie pałam do niej nienawiścią , nic do niej nie mam. Ale jej i Klausa nie widze za bardzo razem. Też nie dostrzegam między nimi chemii takiej jak u Caroline i Klausa.
takze uwazam ze cami jest fajna osoba i juz w pierwszym sezone mialam nadzieje ze bedzie cos miedzy nia a klausem.
Tak, właśnie świeżość to dobre słowo w jej przypadku :) Jak tłumaczyła zmachana Klausowi jak musiała łapać stopa, żeby do niego dołączyć i biec po tych lasach to aż się dziwnie zrobiło bo w tym serialu takie rzeczy to rzadkość.
Dokładnie zgadzam się co do Cami. Dziwne to bo ona jakoś nie działa mi na nerwy. Jest właśnie taka typowo ludzka, normalna, ma jakiś cel w życiu oprócz mieszania się w sprawy wampirze itd. chce skończyć studia. Oby tylko nie przesadzali z romansowaniem. Ona mam wrażenie od czasu do czasu oczyszcza atmosferę i sprowadza co niektórych na ziemię i to mi się podoba. I dobrze, że jest człowiekiem bo odnoszę wrażenie, że niedługo oprócz służacych i przechodniów to ludzi tam zabraknie całkiem i nie będzie się odczuwało juz na czym polega siła wampirów.
Ja miałąm to samo wrażenie jak zobaczyłam Tatię. Że to jest taka Elena. Ten uśmieszek i po prostu to zachowanie, to czysta Elka. Kath i Amara zupełnie co innego.
Ja miałąm to samo wrażenie jak zobaczyłam Tatię. Że to jest taka Elena. Ten uśmieszek i po prostu to zachowanie, to czysta Elka. Kath i Amara zupełnie co innego.
Bez urazy, ale ja nie widzę żadnych shipów z Kolem, bo to jakoś do niego nie pasuje totalnie. W dodatku z taką naiwną młódką. Darowaliby sobie tą Modę na sukces. Jak dają retrospekcje i więcej fragmentów, gdzie poruszane są problemy rodzinne, różnice charakterów itd to serial naprawdę wysoko mierzy bo aktorzy są bardzo dobrzy. Jednak gdy zaczynają stosować głupie chwyty dla nastolatków, jakieś romanse, to zaczyna się robić nieprzyjemnie. Oby to zmierzało w dobrym kierunku, a nie tak jak TVD. Obejrzałam jeden odcinek 5 sezonu i masakra, zepsuli to totalnie.
Najlepsza była Cami, jak chciała przemówić Mikaelowi do rozumu i gdy przekonała się, jak bardzo to bezcelowe - z psycholem nie pogadasz:)
Najlepsze było jak Michael się darł i się popluł a potem wybuchnął tym damskim śmiechem. I jak cieszył mordę jak przebił Klausa.
ktory sezon tvd musze obejrzec zeby dowiedziec sie wszystkiego o pierwotnych? trzeci?
Zdecydowanie, nawet kawałek 2 sezonu też by wypadało. Ale tutaj też dużo o sobie opowiadają ;)
nie mogę zrozumieć, czemu ten serial z odcinka na odcinek spada wodowania, niedługo może być obawa o cancel, a pamiętniki rosną z widownią na niezłym poziomie jeśli chodzi o tą stacje. Pamięniki nie da się oglądać w obecnym sezonie, nic ciekawego dosłownie nic, a tu z każdym odcinkiem chce się więcej. Klaus. tata jego, bracia wszystko fenomenalne
Jeśli chodzi o pamiętniki jedyna szansa na coś dobrego, to zakończenie serialu i przeniesie kilku aktorów do orgiinals. Teraz tam znów wątek główny elena musi uświadomić sobie, że kocha damona. gdzie nagle STEFAN z kapnie się, że ją kocha, a damon już chłop zgłupiał kogo kocha i tak w kółko
Naprawdę TVD rośnie oglądalność, a TO spada? Przecież w tej chwili TVD to Moda na Sukces. Może amerykanie naprawdę są tak głupi jak się mówi? Może im się takie coś podoba? Dla nie TO jest dużo lepsze, przede wszystkim ze względu na ciekawe postacie i dobrych aktorów. Ale skoro stworzyli serial internetowy to może nie jest tak źle?
jak sledze oglądalność orginals to jest dramat, jak się nie poprawi, to mogą w połowie sezonu usunąć natomiast vampire oglądalność wręcz rewelacja
Czyli po grudniu już by nie ruszyli dalej? Chociaż niech doprowadzą ten serial do końca... Ja już TVD dawno skończyłam i nie mogę tego oglądać. Nie rozumiem z czego wynika taka różnica w oglądalności. Przecież TO stworzyli specjalnie ze względu na duże zainteresowanie rodziną pierwotnych i uważam, że jest to ciekawa sprawa. No szkoda, kolejny serial który lubię zostałby zdjęty z anteny... A jak w liczbach to wygląda, można wiedzieć?