The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45446
7,5 2 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Od kiedy originalsi muszą mieć pierścienie żeby sie nie palić w słońcu ?

ocenił(a) serial na 8
piono92

jest już gdzieś z napisami? :)

ocenił(a) serial na 9
piono92

Od początku. Rebeka mówiła o tym Elenie w trzecim sezonie. Tylko Klaus nie musi mieć pierścienia, ale słońce wtedy bardzo go osłabia :)

viseRion3

ja też tego nie wiedziałem. Sezon mamy dopiero drugi, chyba, że VD, ale tego nie oglądam. Jakiś zbyt młodzieżowy mi się wydaje. Nie mogę się zmusić.

ocenił(a) serial na 9
grzesiek811

tak w TVD :) teraz nie ma co oglądać, nie zmuszaj się :)

ocenił(a) serial na 7
grzesiek811

Obejrzyj sobie fragmenty TVD z 3 sezonu z orginalsami żeby wiedzieć więcej na ich temat bo reszta to nie ma sensu.

ocenił(a) serial na 7
viseRion3

Tego nie wiedziałam, że słońce go osłabia bez pierścienia.

użytkownik usunięty
piono92

właśnie ja kojarzę że originalsi nie muszą mieć wcale pierścieni. Bo matka zaklęła słońce żeby ich nie ruszało ale w zamian musieli pić krew... :)

ocenił(a) serial na 9

https://www.youtube.com/watch?v=brFrvocEh7s
tutaj Rebeka opowiada Elenie jak stali się wampirami :)

ocenił(a) serial na 7
viseRion3

Bardzo fajnie wyszły im te sceny. Kurde w TO mogliby też coś więcej pokazać jakichś retrospekcji. Tęsknię za dawną Rebeką, ale jednocześnie cieszę się, że nie muszę oglądać sapiącej Eleny.

ocenił(a) serial na 7
piono92

Uff mam nadzieję że w końcu uśmiercili Finna na dobre, bo dłużej nie byłabym w stanie go znieść..

ocenił(a) serial na 10
Eglantine

No raczej chyba nie, była mowa że wskoczy w jakieś ciało dlatego klaus chciał wyciągnąć te zaklęcie z głowy kola.

A ktoś kojarzy czy te dziecko klausa jest hybrydą? Bo najwyraźniej może też używać czarów??

ocenił(a) serial na 10
Eph

Czytałam gdzieś, że jest czarownicą i hybrydą... jeśli w ogóle jest to możliwe. Odcinek WOW!
Ale może mi ktoś wytłumaczyć o co chodziło bagniakowi z tą miotłą? Bo chyba źle to odebrałam xD

ocenił(a) serial na 7
piono92

Mnie bardziej dziwi dlaczego zapalił się tak szybko. Jeśli ktoś oglądał TVD to kiedyś zanim wampir zaczął się palić to jakaś chwila dłuższa minęła a tutaj dwie sekundy oparzeń i już ogień.

mrau145

z tym tez roznie bywalo bodajze matka Eleny zapalila sie od razu , najwyrazniej robia tak jak im pasuje

co do finna moze nie zdarzyl wskoczyc;p do innego ciala a przynajmniej mam taka nadzieje bo juz mnie nudzil a skoro na horyzoncie pojawili sie nowi to nie jest juz potrzebny

Nazarioxx

natomiast ciekawi mnie czy Freya to w ogoel Freya ( rownie dobrze Dahlia moglaby udawac ja aby znalezc dziecko albo moga byc w zmowie) no i co robila gdy Finn pojechal po Holy , caly czas myslalem ze wyskoczy gdzies pod koniec i zabierze dziecko z samochodu ( zwlaszcza gdy nagle samochod sie wylaczyl)

co do Holy to chyba nie dosc ze jest czarownica to chyba jakas medium lol , przewidziala ze trzeba wylaczyc samochod bo za szybko wroca do domu i wybuchna?

wzglednie to schowana gdzies Freya ( Dahlia) to zrobila bo chca miec pierworodne zywe a nie martwe

ocenił(a) serial na 7
Nazarioxx

czytałam, że właśnie ona będzie coś w stylu czarownicy i kto wie, czy nie będzie jakimś połączeniem wilka i czarownocy. Hybrydą raczej nie jest bo spłodził ją gen wilkołaka u Klausa a Hayley też wtedy była wilkiem, więc jakby ten wampiryzm nie miał nic wspólnego tak mi się wydaje. W ogóle wyglądało na to, że Cami myślała, że Elijah dał jej swoją krew, żeby uleczyć to zadrapanie a ona prawdopodobnie sama się uleczyła.

ocenił(a) serial na 10
Aredhel125

Te dziecko będzie raczej hybrydą i czarownicą.

Tam na początku pierwszego sezonu te czarownice chciały zabić te dziecko jeszcze przed urodzeniem bo ta jedna miała wizję, że jest super potężne.

No i Tyler zrobił z krwi tego dziecka hybrydę ni i Haley też stała się hybrydą z krwi tego dziecka, więc chyba musi być hybrdą.

ocenił(a) serial na 7
Eph

No nie wiem, wydawało mi się, że wampiryzm Klausa to raczej tutaj nic nie zdziałał, bo jak ktoś staje się wampirem to nie ma możliwości rozmnażania się, a ciało fizycznie pozostaje jakby zamrożone w swojej postaci. To właśnie ta jego wilkołacza część sprawiła, że Hayley zaszła w ciążę. No jakby była hybrydą i czarownicą to byłaby faktycznie super mocna. Teraz to scenarzyści mają pole do popisu i mogą sobie nawymyślać co tylko chcą, oby to miało ręce i nogi.
Szczerze, to skoro wampiry nie mogą się rozmnażać to jak nagle Klaus mógł przekazać swój wampiryzm dziecku przy okazji? Popieprzone to.
Wcześniej hybrydy można było tworzyć tylko z wilkołaków za pomocą krwi doppelgangera chyba tak? Nie wiem jak tutaj ma się krew tego dziecka do stwarzania hybryd.

ocenił(a) serial na 10
Aredhel125

No to jak wytłumaczysz, że Hayley jest hybrydą i zobacz sobie w odcinku 8 pierwszej serii, że Tyler kiedy Hayley była jeszcze w ciąży pobrał krew z płodu wstrzyknął ją jakiemuś wilkowi i powstała hybryda.

ocenił(a) serial na 10
Aredhel125

Edit: Tutaj masz jeszcze stronkę gdzie podają że te dziecko jest potrójną hybrydą, czyli wilkiem, wampirem i czarownicą.

http://vampirediaries.wikia.com/wiki/Hope_Mikaelson

ocenił(a) serial na 7
Eph

Znaczy, ja cały czas podejrzewałam, że ona właśnie będzie takim miksem bo co innego mogliby wymyślić, takiego super? Tylko, że przekazanie jej wampiryzmu od Klausa trochę się moim zdaniem rozłazi, no ale ok, niech będzie. Może i coś w tym jest i na tym polega ta jej cudowność. Ciekawe jakie jej oczy będą miały kolor. W zasadzie to jeszcze nie wyjaśnili, czym ona się tam żywi bo nie wygląda na to, żeby potrzebowała krwi.

ocenił(a) serial na 10
Aredhel125

No fajnie, że takie coś zrobili, tylko mam nadzieję że te dziecko jakoś szybko urośnie i np w następnym sezonie zobaczymy jak wymiata:D

ocenił(a) serial na 7
Eph

Mi się wydaje, że ona tak szybko nie urośnie, bo w kolejnym musiała być już dorosła i w ogóle zacznie się starzeć. Tego też jeszcze nie uściślili jak to będzie wyglądało. Pewnie na razie i tak skupią się na walce z tą ciotką i trochę to potrwa. Ciekawa jestem co szykują na 3 sezon.

ocenił(a) serial na 10
Aredhel125

Pewnie zrobią tak, że urośnie do wieku nastolatki i potem przestanie się już starzeć, tak chyba wymyślili w tym zmierzchu.

ocenił(a) serial na 7
Eph

To by było dziwne. To albo jej ciało fizycznie jest zdolne do starzenia się, albo nie. Wilkołaki normalnie starzeją się i umierają. W Zmierzchu ta dziewczynka chyba normalnie miała umrzeć w wieku kilkuset lat, tylko wolniej się starzała i potem odeszła z Jacobem.

ocenił(a) serial na 10
Aredhel125

No ale ona jest hybrydą i powinna być nieśmiertelna.

Mi się wydaje, że jeżeli te dziecko miało by rosnąć to na 99% rosło by tylko do wieku nastolatki jak prawie cała obsada tego serialu no i plus serial jest skierowany głównie dla nastolatków:D

ocenił(a) serial na 7
mrau145

Zapalił się momentalnie od gazu.

ocenił(a) serial na 10
piono92

Ten Finn jest strasznie irytujący... Mam nadzieję, że tym razem odszedł już na zawsze, w przeciwnym wypadku trzeba będzie nasłać na niego Mikael'a :D