PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608361}

The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45242
7,3 3 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Witam!

Zauwazylem ze aktorzy ktorzy graja w originals wystepuja rowniez w pamietnikach wampirów.
Czy w pamiętnikach mają oni jedynie epizodyczne wątki czy są tam jednymi z głownych bohaterów?
Jak wygląda to czasowo, czy wydarzenia w originals są po czy przed tymi z pamiętników?
Prosiłbym o nakierowanie mnie, bo zastanawiam się nad obejrzeniem obu seriali.

Dzieki :)

ocenił(a) serial na 8
wojdusz

Obejrzałem pierwszy odcinek i muszę Ci powiedzieć, że akcja odbywała się w trakcie, bodajże przedostatniego sezonu. Nie wiem czy kojarzysz motyw z TVD, kiedy Klaus pojechał do Nowego Orleanu załatwić sprawę z czarownicami, a Elijah i Rebekah ruszyli za nim. Z tego co mi opowiadał kolega serial traktuje o wojnie między wampirami a czarownicami.
Również brak pierwotnych w najnowszym sezonie TVD może być wyjaśniony przez ich obecność w Orleanie.

mosakovsky

Dzieki wielkie za info :)

wojdusz

To jest tak: Na początku były Pamiętniki Wampirów. Potem w kolejnych sezonach pojawiają się pierwotni i stają się jednymi z głównych postaci (są obecni przez 3 czy 4 sezony w VD i grają tam jedne z głównych ról) Po tym jak ich wątek się prawie kończy, przechodzą do serialu The Originals, ale będą wracać co jakiś czas do Vampire Diaries. Ogólnie trzeba oglądać oba seriale, żeby rozumieć o co biega. Obecnie 1 sezon The Originals i 5 sezon Vampire Diaries dzieją się w tym samym czasie i przeplatają wydarzeniami.

ocenił(a) serial na 5
kfilich

nie trzeba oglądać obu seriali

Spowiedniczka111

czyli The Originals moge swobodnie ogladac nie wiedzac co sie dzialo w Pamiętnikach, tak? :)

wojdusz

To tak jakby po prostu obejrzeć drugą część władcy pierścieni, a pierwszej już nie. Nie będziesz znał dużej części historii pierwotnych, nie będziesz wiedział kim jest Tyler. W piątym sezonie niedługo pojawią się pierwotni ponownie, więc warto oglądać oba seriale razem i nadgonić Pamiętniki.

ocenił(a) serial na 5
kfilich

to niejest całkowicie prawda ponieważ gdy zaczynamy oglądać TO to wszystko jest wytłumaczone ty poprostu tego niewidzisz bo to wynika z kontekstu a ty wiesz o co chodzi i kim są więc niezwracasz na to uwagi:)

Spowiedniczka111

Oczywiście, jednak jest to okrojone wprowadzenie, wytłumaczenie i nie ma sensu na tym bazować. Traci się wiele, nie poznaje innych pierwotnych. (Kola, Mikaela, Finna) oraz ich matki. Uważam, że nie ma sensu zostawać przy samych Originalsach. Warto oglądać oba seriale razem, wtedy mamy 100% przyjemności i wiedzy.

ocenił(a) serial na 5
kfilich

przyjemności???? a jeżeli ktoś nielubi wątków miłosnych aż tak skul minowanych w jednym miejscu? co w tedy albo jak komuś się nie chce oglądać TVD ? poza tym jak już mówiłam wszystko jest tam opisane

Spowiedniczka111

Nie wszystko. To tak jakby przeczytać streszczenie książki, zamiast całej książki.

ocenił(a) serial na 5
kfilich

jeżeli znamy pytania to możemy przeczytać tylko informacje które nas interesują czyli jeżeli mamy te a nie inne wątki w tym serialu to do nich są potrzebne informacje które je wyjaśniają i właśnie te informacje są podane w TO i jeżeli kogoś nie interesuje cała historia pierwotnych to po co mu to?

ocenił(a) serial na 7
wojdusz

Oczywiście ze tak. po co było by tworzyć spin off , nowy serial skoro miał by być tylko do określonej grupy odbiorców ( czyli widzów TVD ) , wątki które pojawiały się w Pamietnikach są miej więcej wyjaśnione , czy dobrze to nie umiem powiedzieć bo oglądam oba seriale wiec wiem z TVD np. kim jest Tayler. Ale producenci staraja się takie sytuacje wyjaśniać właśnie tym widzą którzy nie widzieli Pamietnikow Wampirow i starają się żeby wszystko bylo dla nich zrozumiałe :) Możesz spróbować oglądać TO jeżeli nie zrozumiesz to trudno , ale spróbować nie zaszkodzi tym bardziej że serial jest na prawdę świetny :)

Jednakże polecam Ci TVD . Pierwsze dwa sezony są naprawdę dobre a potem pojawiają sie właśnie Originalsi , jest opowiedzianych wiele ich przeżyć , ciekawych wątków i są osoby z rodziny ktore w spin offie niestety się nie pojawiają. Więc radze Ci sięgnąć po TVD właśnie dla rodzinki pierwotnych . :)

ocenił(a) serial na 9
wojdusz

Ja radze Ci zobaczyć TVD jest tam wyjaśnione dlaczego Klaus zachowuje się jak się zachowuje :D historia jego rodziny , i jak Klaus stał się hybrydą :) A pierwsze sezony TVD są na prawdę świetne ! :D