The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45447
7,5 2 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Witam spodobał mi się ten serial, jak i już wcześniej Pamiętniki Wampirów które zaczęłam oglądać na bieżąco kręcenia pierwszego sezonu :) Szukam podobnych :) Od razu mówię, że "Gra o Tron" "Supernatural" i "The Walking Dead" odpadają :)
Ktoś coś poleca?

ocenił(a) serial na 10
frytki_16

Podobne w sensie również o czarownicach, wilkołakach czy wampirach? Sama się dopiero rozkręcam jeśli chodzi o seriale sci-fi, prócz TVD i TO o wilkołakach oglądałam Teen Wolf - licealita zostaje ugryziony przez wilkołaka, ma lepszy słuch, węch, siłę itp. W serialu dodatkowo występują takie postacie jak Łowcy Wilkołaków, czy Banshee.
O czarownicach - Czarodziejki - serial który kiedyś leciał (może jeszcze leci, nie orientuje się) na polsacie, 3 czarownice zwalczające złe demony. A jak już jesteśmy przy polsacie, to pamiętam jeszcze Przygody Merlina - młody czarownik, który pomaga przyszłemu królowi Arturowi (akcja dzieje się w średniowieczu).
Takie jeszcze z sci-fi, to ja osobiście polecam serial Arrow - jest o facecie który przeżył 5 lat na bezludnej wyspie, wraca i w nocy zakłada zielony kaptur, łuk i strzały - najpierw wymierza sprawiedliwość na swój sposób (przez co ludzie traktują go jak złoczyńce) później to się zmienia (gdy przyłączą się do niego 2 osoby, nie będę spoilerować kto :P ).
No i spin off tegoż serialu - Flash - O chłopaku który zostaje porażony przez piorun, po 9 miesiącach w śpiące okazuje się, że ma super moc - jest najszybszym człowiekiem na świecie.
Nie mam pojęcia co Ci może przypaść do gustu, mam nadzieję że jakoś pomogłam. :)

ocenił(a) serial na 10
Kinderka567

Chodzi mi o coś takiego, że tak powiem bez przesady :) że smoki latają i rekiny wszystkich pożerają to odpada:).. mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi :) po prostu może być mały element fantasty, ale również między wątki wpleciony jakiś temat miłosny, zdrady, rywalizacji, nienawiści :) ogólnie jestem fanką dramatów :)

Więc za który się zabierać :) ?

ocenił(a) serial na 10
frytki_16

Hmm... Obejrzyj Arrow, mnie osobiście wciągną gdy czekałam na premierę 2 sezonu The Originals (do tego leci na tej samej stacji co TVD i TO). Tak jak mówiłam jest o młodym miliarderze, który przeżył na bezludnej wyspie 5lat, w trakcie odcinków przewijają się flashbacki na temat tego co tam na tej wyspie się działo i jak to wpłynęło na życie teraźniejsze głównego bohatera.

ocenił(a) serial na 10
Kinderka567

Dziękuję :) Już się zabieram za oglądanie :)