PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608361}

The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45232
7,3 3 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Czy ten serial jest mocno związany z "Pamiętnikami wampirów". W sensie, czy aby wiedzieć
dokładniej, co tu się dzieje, trzeba by obejrzeć TVD?

ocenił(a) serial na 10
pacititus555

W sumie to nie musisz oglądać TVD, no może do 3 sezonu i tak nie do końca 4 sezon. Szczerze wszystko jest wyjaśniane w TO :D

ocenił(a) serial na 6
pacititus555

Ja nigdy nie oglądałam TVD a obejrzałam cały sezon TO ;) można się połapać co i jak :)

pacititus555

Czy jest jakieś powiązanie w fabule w najnowszych sezonach TVD i TO ? Skończyłem na 4 sezonie TVD.

ocenił(a) serial na 8
krzysiek1515

Nawiązania to są chyba głównie w stylu "dzwoniłem do czarownicy bennet z mystic falls" (oglądałam dzisiaj odcinek TO 1x21 i to akurat było i mi wpadło do głowy" albo jak Klaus był zadowolony i Marcel powiedział że powinien wpadać cześćiej do Mystic Falls. (odc 1x12). Naprawde tego typu. Jeśli jest coś "trudniejszego" to wszystko wyjaśniają, bo tak to są nic nie znaczące i nic nie wnoszące do fabuły - jedynie takie pierdoły :)
Przynajmniej ja tak pamiętam.

ocenił(a) serial na 10
kari14_93

potwierdzam, to co napisala kari14 w The Originals dzieja sie rzeczy, ktore nie sa zwiazane z tym co sie dzialo w Pamietnikach;) poza pewnymi szczegolami, ktore nie sprawia, ze nie bedziesz wiedzial, co , gdzie i jak

krzysiek1515

Krzysiek1515 jeśli obejrzałeś 4 sezony to spokojnie odpuść sobie 5 bo nic tam nie ma w związku z TO. Ooooo jedynie co to Klaus pojawia się w 11 odcinku i i pomaga Caroline i prosi ją żeby była szczera z nim co do uczuć i mówi że odchodzi na zawsze więc nie będzie musiała na niego patrzeć itp no i się KOCHAJĄ w lesie :P i tyle

ocenił(a) serial na 7
pacititus555

nie ma tam tak wielkiego powiązania z TVD CHYBA ŻE WSPOMINAJĄ COŚ O MYSTIC FALLS,