The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45447
7,5 2 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Warto oglądać ten serial? Ostatnio często na niego trafiam przy okazji oglądania innego serialu online (Ja oglądam "The Fosters") i tak się zaczynam zastanawiać nad oglądaniem tego... Ile sezonów jest zaplanowanych? O czym jest ten serial? Wciągający? Proszę o nie dodawanie spoilerów w kom. Z góry dziękuję za odp. :)

ocenił(a) serial na 9
Dzulka98

Serial rewelacyjny, bardzo podobają mi się postaci Pierwotnych Wampirów. Naprawdę wciąga, ale polecam również Pamiętniki Wampirów ponieważ właśnie w tym serialu Pierwotni pojawiają się i ostro zaciekawiają widza :)

koza5692

Dziękuję :) Jednak chyba zostanę przy "The Originals" na razie :) Ale myślę, że jak będę miała więcej czasu, to za "Pamiętniki Wampirów" też się wezmę.

Dzulka98

Serial jest o najstarszej rodzinie wampirów. Są to pierwsze wampiry jakie powstały, inne wywodzą się od nich. Wszystko jest w skrócie wyjaśnione w serialu i można go traktować jako odrębny serial, jednak jest powiązany z The Vampire Diaries. Postacie z The Originals pierwotnie były postaciami z Pamiętników Wampirów. Potem twórcy wpadli na pomysł poprowadzenia historii Pierwotnych równolegle z wampirami z The Vampire Diaries. Nie musisz znać TVD, żeby zacząć oglądać The Originals, jednak są to klimatycznie bardzo podobne seriale i w sumie fajnie znać losy bohaterów, które już zostały przedstawione i omówione ;)
Co do tego ile sezonów jest zaplanowanych.. Słyszałam, że ma być drugi, ale co do tego nie mam pewności. Podejrzewam, że będzie zależało to od oglądalności.
Ja osobiście uwielbiam TVD i TO, chłonę każdą minutę każdego odcinka i ciągle mi mało :) Ale pewnie kwestia gustu :)

karolina225

Dziękuję bardzo! Szczerze mówiąc nieźle mnie zaintrygowałaś tym serialem :D Idę oglądać :)

Dzulka98

Fajnie, że zachęciłam, mam nadzieję, że serial oczaruje Cię tak jak mnie ;)

karolina225

Też mam taką nadzieję :))

ocenił(a) serial na 6
Dzulka98

TVD nawet do pięt nie dosięga TO, więc możesz odpuścić sobie pamietniki ( jak już to góra 3 sezony). TO powinno Ci się spodobać.