Warto. Jak zaczęłam oglądać ten serial to też nie oglądałam TVD, zaczęłam niedawno.
Oj warto, warto w porównaniu do ostatnich sezonów TVD to jest cudo, a TVD... no cóż poziom tego serialu spadł w dół...
Zdecydowanie polecam ( też nie oglądałem pamiętników). Ale ten serial jest po prostu świetny (oczywiście, zależy kto co lubi).
Radzę wpierw obejrzeć Pamiętniki Wampirów. Ja oglądałam wpierw The Originals i nie nie wiedziałam niektórych rzeczy np. Dlaczego Niklaus i Rebekah są tak bardzo zżyci ze sobą.
to prawda że TVD spadło w dół, ale jeśli chcesz bardziej zgłębić historię Pierwotnych to obejrzyj przynajmniej 3 pierwsze sezony, czwarty i piąty są moim zdaniem gorsze, ale Klaus odchodzi z TVD do TO właśnie w czwartym sezonie, więc piąty możesz sobie całkowicie odpuścić. Z początku TVD naprawde trzymało poziom więc info o słabych ostatnich sezonach nie powinno całkowicie zniechęcać do serialu, w końcu można przerwać oglądanie jak robi się zbyt nudno ;)
Pamiętajmy o tym że na początku jak się oglądało TVD to też było super itp ale to po prostu już przeciągają i dlatego jest nudno. Może w 6 sezonie coś się zmieni skoro Alarick wrócił do serialu na dobre. Ale z jednym przyznam rację że TO jest od 1 odc zajebisty bo jest baaaardzo ciekawie zrobiony i przede wszystkim z najciekawszymi postaciami z TVP :) Elijah :))))))))))
Miłego oglądania :) z każdym kolejnym odc jest lepszy a ost mmmmm ..... :) miłego ;)
Jestem na 3 odcinku Pamiętników i powiem, że mnie wciągnął. Stefan przypomina mi Elijah, a Damon Klausa :D.
Można odnieść takie wrażenie ale tylko na początku :D oglądaj dalej. Ja już 4 razy wszystkie sezony obejrzałam :D