Nie jestem fanką Pamiętników Wampirów, więc chciałam się dowiedzieć czy ten serial prezentuje
wyższy poziom waszym zdaniem i czy warto go oglądać?
Różnicą jest przede wszystkim to, że The Originals nie jest skupiony na wątku miłosnym. Myślę, że warto obejrzeć chociaż pierwszy odcinek i samemu ocenić. ;)
Nie, jeśli nie podobają ci się "Pamiętniki..." to nie sądzę by "The Originals" szczególnie cię wciągnęło.
Choć nie musi tak być. Spotkałam już osoby które TVD nie oglądają, lub nie są nim zachwycone, a TO im się podoba.
Ma przede wszystkim lekko inną treść; TO skupia się na rodzinie, a "Pamiętniki..." na zakochaniach. Ale ogólnie są podobne.
Warto więc może obejrzeć sobie ze dwa odcinki i samemu się przekonać. Choć nastaw się na to że serial przeznaczony jest głównie dla fanów TVD.
Mnie pamietniki wampirow nudzily, jedyne co bylo w nich ciekawego to pierwotni, wiec polecam The Originals.
Podpinam się z ręką na sercu.
TVD wolę w formie książek. Serial nie jest straszny, ale i niezbyt porywający.
TO jest intrygujące, wciągające i ponure. Wszystko co w TVD najlepsze bez wszelkich minusów w formie Stefcia i innych zakochanych (nie)nastoletnich kundli.
Ja TVD wstrzymałam na 4 sezonie i na razie nie spieszy mi się z dalszym oglądaniem. Na nowy sezon TO czeka z niecierpliwością (pierwszy sezon połknęłam w dwa dni).
Przez pierwsze 7 odcinków serial prezentował wyższy poziom niż Pamiętniki... Niestety od 8 zaczęła się taka sama nonsensowna papka jak w Pamiętnikach :( szkoda ale w sumie to było do przewidzenia... Chociaż miałam nadzieje, że chociaż do końca pierwszej serii uda się utrzymać taki poziom jak w pierwszych kilku odcinkach.
Warto, Pamiętniki już straciły na swoim uroku, ale Originals wciąż pnie się ku górze. Naprawdę świetny serial, myślę że godzien polecenia.
Zależy, Jeśli pamiętniki w ogóle ci się nie podobały, to originals jest podobnych klimatach(No może mniej romansowań i potrzeby się poświęcania), Jeśli na przykład w którymś momencie cię pamiętniki rozczarowały( Ja dałam sobie spokój w okolicach 4sezonu) to jak najbardziej warto go spróbować oglądnąć, póki co, nie jest tak ciągnięty na siłę, ale kto wie jak to się zmieni po n sezonów :)