Bardzo lubie ten serial, ale caly czas mam wrazenie, ze scenarzysta chce zrobic ze mnie idiote.
Chyba nawet swietnie sie przy tym bawi.
Klaus, wielki postrach jest teraz zwyczajnym idiota. Srednio rozwinieta umyslowo malpa zabilaby
chociaz ta nawiedzona wiedzme ktora zabila kuzynke, juz nie wspominajac o reszcie. Pomijajac fakt,
ze czarownice od poczatku chca zabic dziecko to zostawienie ich przy zyciu wydaje sie madrym
rozwiazaniem. Wrecz godnym 1000 petniego wampira.
Dziewczyna ktora wkradla sie do serialu bramka Klausa to odpowiednik Eleny. Tyle tylko, ze nie
biegaja za nia bracia Salvatore, a "pan honorowy". Eleny nie lubialem, wiec jej tez nie polubilem.
Jednak to kwestia wylacznie gustu.
Elijah- ma tylko 1000lat+, jest niesmiertelny, sila wyprzedza go wylacznie Klaus, ale ma pewna
wade... nie potrafi postawic na swoim. Czasami sie stara, ale wtedy przychodzi chodzacy inkubator,
miekna mu nogi, motyle kreca w brzuszku, kadr pokazuje zakochanego( czesto obserwujacego z
boku, smierdzi to troche stalkingiem) i... nagle zmienia swoje zdanie. Poza tym ma na celu
naprawienie Klausa oraz swiata.
Rebekah( moglem zle napisac)- byla swietna, ale znow musiala dla kogos stracic glowe. W tym
wypadku ponownie utracic glowe. Mogla juz byc szczesliwa, ale facet ja wystawil.
Moglbym wszystko to zaakceptowac o ile czarownice zostalyby wybite. Teraz nie zdziwilbym sie
nawet gdyby to Caroline( z TVD) przybyla i uratowala dziecko Klausa. Nastepnie dala mu calusa i
powiedziala: "namaluj mi jakis obraz i pozniej dajmy sie komus wykiwac".
No cóż, nikt nie jest nieomylny i każdy ma prawo popełniać błędy. Gdyby Klaus nigdy się nie mylił, to też nie byłoby ciekawe, bo nikt nie może zawsze wygrywać:) Choć muszę przyznać, że w TO, tak jak i w TVD jest masa głupich bohaterów xD
Ja też zacząłbym od wybicia wiedźm bo to są ekstremistki, z którymi nie można negocjować, które nie uznają kompromisów, i które kiedyś na pewno cię zdradzą, bo to co robisz będzie wbrew naturze:)
Klaus ich nie wybił, bo przecież stara się nie być potworem za jakiego wszyscy go uważają i trochę się podbudować w oczach Hayley i rodzeństwa. W końcu zostanie ojcem i chce stworzyć dziecku jak najlepsze warunki (a więc z dala od okrucieństwa i przemocy). Rzecz w tym, że z racji jego pozycji otaczają go fałszywi sku.rwiele, którzy zwyczajnie nie pozwolą mu na zmianę na lepsze, gdyż zawsze znajdzie się ktoś kto mu wtedy wbije nóż w plecy.
Zauważ że schemat zawsze jest taki, że Klaus chce coś zrobić, ktoś mu mówi, że to zbyt potworne, Klaus odpuszcza, bo też chce być tym dobrym, co zwykle kończy się zamachem na niego lub jego rodzinę... a finalnie i tak idzie masakra
Hayley jest fałszywą hipokrytką, bo przecież wszyscy pamiętamy co zrobiła w TVD... gdyby nie jej uroda, Klaus pewnie przesłuchałby ją siłą, zamiast zapraszać na kolację :D
Tak naprawdę w TO są tylko dwaj uczciwi - Klaus i Elijah - reszta to zdradzające dupki ;]
Rebeka jest zwyczajnie głupia i zawsze da dupy jakiemuś typowi, który namówi ją do złego (czyt zdrady przeciw rodzinie), a że laska ma mokro w majtkach na widok żałosnych facetów to nie myśli trzeźwo (a czy kiedykolwiek myślała?). Głupia gęś i tyle:) Teraz wyjechała, a potem pewnie wróci z płaczem że kochanek ją wydymał xD
Miałam zignorować, ale nie mogę się powstrzymać.
Twój hejt na Rebekę jest żałosny. Widocznie nie zdajesz sobie sprawy z tego, że jako wampiry WSZYSTKIE cechy człowieka wyostrzają się tysiąckrotnie i jeszcze bardziej pogłębiają się z wiekiem. Rebekah została przemieniona, gdy była kochliwą nastolatką, więc jaka ma być po ponad tysiącu lat? Żałosne.
fakt Rebeka to glupia ci pka ktora nie maysli jak 1000 letnia wampirzyca a jak pupilek bojacy sie Klausa... Rebeka jest czasem gorsza niz Elena chociaz w TVD ja lubilam bo byla zaborcza i stanowcza a w TO to "nastoletnia untowniczka".
Hayley w 1 sezonie byla taka "typowa Elena" ale zapowiada sie super po jej przemianie w hybryde, jest teraz taka silna samym wzrokiem ze pokladam w niej nadzieje.
Mam nadzieje ze bedzie jakis moment z Hope bo jestem jej ciekawa a znajac zyciie rerzyser zrobi wszystko eby po kilku miesiacach byla juz nastolatka...
Zalosne to jest Twoja nie akceptacja zdania innych, bez urazy :)
Najpierw zapraszam do słownika, potem do szkoły, żeby poza ortografią też interpunkcję i gramatykę poznać, a dopiero potem możesz kląć i krytykować postacie. Poza tym skoro nawet nie wiesz, kto jest "rerzyserem" The Originals to o serialu musisz mieć takie pojęcie, że pogratulować.
pzepraszam ze nie mieszkam w Polsce od wielu lat nie pisze tak poprawnie jak ty wladco ;)
po drugie troche szkoda ze nie umiesz zaakceptowac czyjegos zdania.
Zdanie kulturalnie wyrażone, a wyrażone wyzwiskami to jednak jest różnica, wiesz? ;)
Nie obrazilam cie w zadnym zdaniu co tu mowisz... takie z'danie mam o postaci wiec jak mam ja nazwac nie pelno sprawna umyslowa nadprzyrodzona? w sumie co kto woli
Naucz się czytać ze zrozumieniem. Nie obraziłaś mnie, ale używałaś wyzwisk. Widać, kto jest tutaj niepełnosprawny umysłowo.
po tylu latach mogła zmądrzeć i nabrać życiowych doświadczeń :) hejt na Rebekę jest w rzeczywistości hejtem na głupotę nastolatek, było nie było domyślnego targetu tego serialu:)
Hejt na Rebekę (podkreślam-hejt, nie krytyka) jest w rzeczywistości pokazywaniem własnej głupoty. Natura wampirów różni się od ludzkiej, więc takie twierdzenia są bezsensu.