PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=767516}

The Punisher

2017 - 2019
8,0 63 tys. ocen
8,0 10 1 63106
7,3 19 krytyków
The Punisher
powrót do forum serialu The Punisher

Na razie(może to się zmieni któż to wie) po obejrzeniu trailera pachnie "kaszaną"nastawioną głownie na akcję.W ogóle sceptycznie jestem nastawiony no bo co by można było wycisnąć z takiego materiału wyjściowego na serial?

aronn

Z informacji od znajomego, który miał dostęp do wersji prasowej przedpremierowej, jest tylko jedna scena "rzezi". A co ciekawe zwiastun zapowiadał co innego. Wszystkie 13 odcinków, jest bardzo dobre :)

ocenił(a) serial na 8
aronn

Z pierwszych recenzji wynika właśnie, że akcji, w rozumieniu strzelanin, jest stosunkowo mało. Serial ponoć jest nastawiony na intrygę i trzyma wyższy poziom niż ostatnie produkcje Marvelowo-Netflixowe

ocenił(a) serial na 8
odek222

Myślę, że poziom Daredevila jest jak najbardziej do osiągnięcia, a to już całkiem nieźle jak na tematykę tego typu. Rzeź jest, ale mocno porcjowana.

aronn

Jestem dopiero na 7 odcinku i wstępnie daję ocenę 9/10. Nie rozumiem tych marnych 67% na RT...?
Mam nadzieję, że ukarze ich wszystkich. Chociaż myślę, że to się nie skończy krwawą jatką. Nie ukarze ich śmiercią, a obnaży... No nie wiem, tak mi się wydaje. I nawet nie uważam, żeby to akurat miał być głupi pomysł...

ocenił(a) serial na 8
balex

Ja dopiero pierwsy odcinek obejrzalem i licze na koniec na porzadna jatke :P Jesli mialby ich obnazyc po prostu na koniec to bylbym niezle rozczarowany, bo malo "punisherowate" by to bylo. Frank to byla zawsze postac ktora nie stosuje kompromisow ;)

ocenił(a) serial na 9
aronn

Radzę jednak na własną rękę obejrzeć, bo jest dokładnie na odwrót. Znacznie mniej mordobicia niż wielu się spodziewało.

ocenił(a) serial na 5
Dassanar

No ok to co dostajemy w zamian?

aronn

Są poboczne watki i jest intryga, śledztwo, dochodzenie do prawdy. Bohaterowie pokazują prawdziwą twarz, podobają mi się 'smaczki' obsadowe. To tak ode mnie, bez spoilerów. Uważam, że scenariusz jest całkiem przyzwoity. Bardzo udany serial.

ocenił(a) serial na 9
aronn

No w zasadzie balex mnie tutaj trochę wyprzedził. Ja dodam jeszcze od siebie, że to kontynuacja tworzenia postaci Franka w nieco innym duchu. Nie gościa, który jest maszyną do zabijania i nic poza tym, tylko złamanego człowieka, tak naprawdę nie do końca wiedzącego, co zrobić ze swoim życiem po policzeniu się z tymi, którzy przyczynili się do śmierci rodziny. Atmosfera mi momentami trochę Logana przypomina, jeśli miałbym tutaj z czymś porównać. Też opublikowałem reckę tego w ubiegły poniedziałek. Nie lubię kupczyć swoimi linkami na chama gdzie się da, ale jak będziesz chętny, to jakoś Ci mogę podrzucić. Ewentualnie po prostu obejrzyj sobie po prostu na własną rękę i skonfrontuj to co piszemy z wrażeniami.

ocenił(a) serial na 5
Dassanar

Nie przesadzaj,dawaj linka jak jest bez spoilerow.

ocenił(a) serial na 9
aronn

Nie no, niektórym przeszkadza samo czytanie recenzji, dlatego jak jestem na jakimś forum wolę wpierw spytać.

Wejdź na Movies Room i tam wyszukaj po prostu Punisher - recenzja. Powinno się wyświetlić. Linka nie mogę dać, bo serwis blokuje nawet jak robię spacje/entery.

ocenił(a) serial na 9
aronn

Właśnie skończyłem oglądać i naprawde wyszło wycisnąć dużo.