Brawa dla Netfliksa, byłem przekonany że Punishera nie da się skopać, ale Nefliksowi się udało.
Mozesz rozwinac temat?? Serial zly bo nie strzelaja co piec minut i krew nie leje sie z glosnikow ??
Owszem, zasiadając do oglądania spodziewałem się więcej akcji, tym bardziej że jest to ekranizacja komiksu o mścicielu który o zgrozo zabijał przestępców. Do tej pory pamiętam z drugiego sezonu Daredevila walkę Matta z Frankiem, rozwałkę Irlandczyków czy walkę z więzienia. Tutaj wątpię żebym po tygodniu przypomniał sobie chociaż jedną scenę akcji ze względu na to że są dość nijakie. Dla mnie to wygląda jakby co jakiś czas scenarzysta przypominał sobie że to jednak jest serial o Punisherze i dopisywał scenę akcji. Gdyby to był serial niepowiązany z Punisherem to co ciekawe dostał by ode mnie znacznie wyższą ocenę.
Ale czy to coś złego że serial obrał inną konwencję jeśli on działa w serialu? Kto powiedział że Punisher ma charakteryzować się tylko krwią oraz nawalanką
To dlaczego serial nazywa się Punisher skoro z pierwowzorem nie ma praktycznie nic wspólnego ? Mi nie chodzi o to, że każdy odcinek miał być jedną wielką strzelaniną, ale w serialu o mścicielu oczekiwałem więcej akcji niż kilka minut co któryś odcinek, w dodatku zrobionych marnie w porównaniu do Daredevila.
No weź...
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Punisher_(2004_series)
Serialowego Punishera wzorowano na komiksach z serii MAX. Umiarkowana ilość akcji, sporo śledztwa i psychologii (głównie Frank)). Akcję serwowano w każdym odcinku...
To, że zapamiętałeś scenę z więzienia wynika z charakteru i jej oryginalności na tle nijakich bijatyk Darevevila.
Było bardzo brutalnie, a do tego z sensem. Serio przeszkadza Ci ten sens ? I tak momentami bohaterowie byli zbyt wytrzymali.
Punisher nie płacze nie smuci po prostu zabija przestępców i ich torturuje . I to jest wtedy prawdziwy Frank :) . Przypadkowe zabójstwo rodzinny a póżniej zemsta na wszystkich mętach tego świata . Powinno być 13 odcinków pełnych krwi i strzelanin czaszka na klacie karabin w ręce . A to co dostałem to nie jest punisher ja po prostu niewiem co to jest :( szkoda. Mam nadzieje że w drugim sezonie ujrze prawdziwego punishera . Mega mnie rozczarował eh :(
Nie dostaniesz tego co chcesz. Takie rzeczy w horrorach klasy B :) Od takich seriali wymaga się jakiś emocji, aktorstwa, fabuły. Najlepiej jak nie będziesz oglądać kolejnego sezonu i nie marnować czasu. To co działa w komiksach nie działa w serialach. Niestety to jest zbyt duża produkcja, żeby celować w 10% odbiorców którzy chcą tylko krew oglądać i nic więcej. Sam nie mówie, że taka forma nie może być ciekawa.
Poczekam jak wyjdzie sezon 2 posłucham recenzji jak będzie :) tak jak w pierwszym to odpuszczam. Póki co o wiele bardziej mi pasuje Punisher War Zone , i Punisher z drugiego sezonu dardevila :) tam był taki ja trzeba