PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=767516}

The Punisher

2017 - 2019
8,0 63 tys. ocen
8,0 10 1 63106
7,3 19 krytyków
The Punisher
powrót do forum serialu The Punisher

Serial niestety bedzie dostępny tylko na Netflix wiec niestety pewnie sporo osób go nie obejrzy odrazu. Jak mi wiadomo rolę Punishera bedzie miec Jon Bernthal który grał już Punishera w drugim sezonie "Daredevila"(Zagrał go świetnie).
Zachęcam wszystkich żeby sobie obejrzeli zanim wyjdzie ten serial, ale nie ma co się śpieszyć bo to dopiero w 2017 ;)

Ignacy98

Osobiście uwielbiam postać Punishera i czekam na serial z nim w roli głównej. Za Daredevilem nie przepadam, więc siłą rzeczy ten serial mnie zniechęca. Ale mam pytanie. Czy w tym drugim sezonie jest sporo Punishera? Bo jeśli tak, to chyba bym się skusił :D

remi1982

jest kilka epizodów gdzie gra praktycznie główną rolę i w wielu odcinkach jest poruszana jego historia i wszystko dobrze wyjaśnione co i dlaczego :) polecam

Ignacy98

Więc się skuszę i obejrzę. Dzięki za szybką odpowiedz. Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
remi1982

W serialu pojawi się też.. Karen Page.

ocenił(a) serial na 5
remi1982

Punisher w "Daredevilu" przyćmił samego Daredevila!

ocenił(a) serial na 9
remi1982

warto obejrzeć chociażby dla tej sceny: https://www.youtube.com/watch?v=aOgDyEeQDUM

ocenił(a) serial na 9
Ignacy98

Bez przesady, konto na netflix to nie jest jakiś wielki wydatek

ocenił(a) serial na 10
ministertornister

Dokładnie, tym bardziej, że kiedyś pierwszy miesiąc był darmowy, nie wiem jak teraz.

ocenił(a) serial na 8
Hustla

No niby nieduży wydatek (sam mam pakiecik za 43 zł), ale ludziom jest zwyczajnie szkoda kasy skoro na takim cda i tak wszystko znajdą po jakimś czasie :P

ocenił(a) serial na 10
MistiqueAFC

I co z tego skoro na CDA wszystko i tak jest w beznadziejnej jakości (to HD to skompresowane HD więc żadno HD tak naprawdę). Już nie wspominając o legalności, ale każdy ma swoje sumienie.

ocenił(a) serial na 9
MistiqueAFC

Można znaleźć rodzinę w sieci wtedy to tylko 13 zł.

ocenił(a) serial na 8
MistiqueAFC

ile? Konto można kupić na allegro za 8-10, najtaniej za 5zl kupowałem + pełno kont w necie ja ktoś nawet tyle żałuję... A jak ktoś uważa to za niemoralne, to pakiet za 50zl jest na 4 obrazy. Czyli jak się złożysz w 4 osoby to batela 13zl wyjdzie. Faktycznie drogo...

użytkownik usunięty
Ignacy98

Właśnie szukałem w sieci i data premiery wciąż nie została ogłoszona przez Netflix. W anglojęzycznym artykule sprzed trzech dni spekulowano, że premiera może być 17 listopada. Mam nadzieję, że nie przesuną ją na początek przyszłego roku. Kolejną ciekawą kwestią jest ilość odcinków na sezon - prawdopodobnie zrobią 13 jak w innych produkcjach.

użytkownik usunięty

Oby nie zrobili 8 jak w defendersach D i chyba przesuna premiere na poczatek 18 roku bo cos cicho teraz

użytkownik usunięty

11 listopada jest Dzień Weteranów w Stanach Zjednoczonych, więc bankowo właśnie wtedy pojawi się Punisher ;)

użytkownik usunięty

Mam ogromną nadzieję, że masz rację :-)
Oby tylko nie spieprzyli tej serii. W zapowiedziach po Defenders widziałem wojskowych w mundurach. W komiksach Punisher działał sam, czasami tylko atakując wojska, gdy te chroniły zbrodniarzy / same dokonywały zbrodni na niewinnych/bezbronnych. Wszystko, co producenci/scenarzyści powinni zrobić, to uważnie przeczytać komiksy. Pomysłów tam jest cała masa na kilkadziesiąt sezonów :-)
Mam też nadzieję, że nie ograniczą akcji jedynie do Nowego Jorku - Punisher jeździł po całym świecie - gdzie tylko zaprowadziły go tropy zbrodniarzy / grup przestępczych, których/które postanowił zlikwidować.

ocenił(a) serial na 10
Ignacy98

Netflix to najbardziej dostępne i przystępne miejsce, gdzie w dzisiejszych czasach można dać serial. O wiele większa szansa, że ludzie obejrzą go jak jest na Netflix niż na jakiejś amerykańskiej stacji telewizyjnej, której nikt w Polsce nie ma.

użytkownik usunięty
Ignacy98

11.11.2017 najprawdopodobniejszą datą premiery, bo wypada wtedy Dzień Weteranów ;)

Ignacy98

Są pewne serwisy... Nie, żebym coś sugerował... ;p Ale takie firmy, jak Netflix same sprowadzają na siebie taki los, tak wygórowanymi cenami, co do zarobków przeciętnych obywateli różnych krajów...

ocenił(a) serial na 9
Wilkolak_Autograf

Śmieszy mnie gadanie ludzi których stać na kablówki po 90 zl a na netflixa za 40 już nie bo można za dramo ma nielegalu !

pereth

A mnie śmieszy takie chrzanienie tych, którzy G. wiedzą o braku pieniędzy "na wszystko", co większość innych ludzi ma. I to nie jest nielegalne. Uploading bez praw do niego jest nielegalny. I tylko to jest wyłącznie piractwem. Oglądanie w sieci nie jest, póki materiał jest.

ocenił(a) serial na 9
Wilkolak_Autograf

Bo to jest śmieszne, ktoś jęczy że 40 zł to dużo, a stać go na opłatę miesięczną za internet, który pozwoli mu na oglądanie filmów/seriali w jakości HD, czy szybkie ściąganie plików. A oglądanie filmów na tego typu stronach jak cda, ja bym zaliczył do zwykłego cwaniactwa, nie ma się czym chwalić że się ukradło cukierka z wystawy i jeszcze do tego jakieś morały doprawić.

użytkownik usunięty
Kowal08_filmweb

Ale wiecie o tym jeden z drugim, że ściąganie seriali w Polsce jest absolutnie legalne? Prawo Autorskie Art. 23, mówi wam to coś?

To nakręć zdobądź inwestorów, napisz dobry scenariusz, wybul na kampanie marketingową, opłać aktorów i udostępnij to za koszt dwóch paczek fajek, żeby ludziom na portfelach nie ciążyło. A jak i tak jakiś cwaniak obejrzy to za "darmoszkę" to pogódź się z tym bo "sorry, takie mamy prawo".

ocenił(a) serial na 8
Wilkolak_Autograf

Miesięczny koszt Netflixa to 13zł, mniej niż przeciętny polak wydaje w ciągu jednego dnia na papierosy.

0058yrrab

"13zł"? xD Abonament Basic kosztuje 34 zł i jest w dodatku g*wniany. Nie ukracaj realnych kosztów. Po za tym na szczęście nie każdy pali i nie jest to żadna przeciętność. Palenie to debilizm i ignorancja, skoro już o tym mowa. Jedni na coś miesięcznie wydają, a inni i ja nie wydamy i za rok/dwa możemy kupić motor, a tamci g*wno z mają oraz w tym wypadku rozwalone płuca, duszności i raka później :]

Wilkolak_Autograf

Wystarczy znaleźć 3 kumpli, kupić najdroższy pakiet, który umożliwia oglądanie na 4 obrazach na raz i wychodzi dokładnie 13 zł na osobę. Jak to jest dla Ciebie drogo to ja nie wiem...

_Zero_

Nie lubię być zależny od innych w wydatkach - to chyba łatwo zrozumieć. I tak, uważam, że to nie jest tyle warte, czyli prosto mówiąc "drogo". Z resztą kolega wyżej pisał, jaki jest "Miesięczny koszt Netflixa" wg niego. A to usprawiedliwianie nieprawdy.

Wilkolak_Autograf

Ale miesięczny koszt Netflixa przy podziale na 4 osoby to właśnie 13 zł. Nie ma w tym żadnej nieprawdy. Jeśli to dla Ciebie tak strasznie dużo to po prostu nie mamy o czym rozmawiać. A Twoje osobiste preferencje mnie nie interesują.

Nie wiem na jakim świecie żyjesz, ale normalnym jest to, że ktoś chce zarabiać na swojej pracy! No oczywiście według Ciebie wszystko powinno być za darmo i to jeszcze w jakości Ultra HD...

_Zero_

Nie wsadzaj mi człowieku do ust słów "według mnie", których nie pisałem. Gdy nie ogarniasz "socjo-"łopatologii, to się nie mieszaj. NIE UWAŻAM, że powinno być za darmo, czego wcale nie rzekłem i byłbym skłonny zapłacić z opcją nie-odnawialnej subskrypcji od czasu do czasu za pojedynczy miesiąc [dla realnej do spełnienia wygody], ale jakość FHD i za takie pieniądze być powinna na pewno. Wierz mi, że zarobiliby na takim podejściu... Kolega ów nic zaś nie napomknął o dzieleniu na 4.
A najlepsze - jeżeli interesujesz się legalnością - to nie sugerowałbyś podziału na 4 osoby, ponieważ, o ironio, w przeciwieństwie do oglądania wrzuconych filmów w necie - akurat TO jest nielegalne. Poczytaj sobie umowę użytkownika i regulamin kont Netflixa. :]

Wilkolak_Autograf

Ty nawet nie odróżniasz terminu "nielegalne" i "niezgodne z regulaminem"...

_Zero_

Oj wierz mi, że rozróżniam doskonale.
O brak słowa "też" się czepiasz z braku argumentów.
Tak więc masz: "Poczytaj sobie TEŻ(...)" :] smacznego.

Wilkolak_Autograf

No to powinieneś wiedzieć, że jak coś jest niezgodne z regulaminem netflixa nie oznacza, że jest nielegalne. A napisałeś:

"nie sugerowałbyś podziału na 4 osoby, ponieważ, o ironio, w przeciwieństwie do oglądania wrzuconych filmów w necie - akurat TO jest nielegalne"

To jest oczywiście ogromną bzdurą.

_Zero_

Jest to nielegalne, ponieważ łamiesz międzynarodowe prawo cywilne odnośnie umów lub kontraktów, zawieranych na odległość (tutaj ze spółką Netflix). Rzadko się zdarza że firmy ślą pozwy o takie rzeczy, ale jakby taki wpłynął - przegrałbyś z miejsca. Pomyśl, zanim coś palniesz, próbując się wymądrzać.
A "bzdura"? ...4 razy więcej wypowiedzi od ocenionych filmów na Twoim koncie jest ogromną bzdurą. Chyba masz o sobie zawyżone mniemanie. Żegnam Cię więc, bo rozmowa z szukającym dziury w całym zarozumialcem bez wiedzy niczego nie wnosi i marnuje czas, oraz pamięć portalu fw. więc darujmy sobie. :]

Wilkolak_Autograf

"4 razy więcej wypowiedzi od ocenionych filmów na Twoim koncie jest ogromną bzdurą"

Co jest w tym bzdurnego? Nic, ale jak się przegrywa trzeba się czegoś czepić.

Jeśli już się tak czepiasz prawa, to według naszego prawa współdzielenie kont z osobami bliskimi jest w PEŁNI LEGALNE. Podobnie jak pożyczanie płyt, oglądanie wspólne filmów i tak dalej. Więc jeśli dziele konto z przyjaciółmi lub rodziną nie ma mowy o złamaniu prawa.

_Zero_

W tym, że wskazuje to na niepotrzebną gadatliwość | Tylko z rodziną i nie zawsze. | Daruj sobie. Ośmieszasz się i spamujesz (z def. niechciane wiadomości). :)

Wilkolak_Autograf

Błąd, nie tylko rodziny, ale też i osoby pozostające w "stosunku towarzyskim".

Lubię rozmawiać o filmach, tyle. Coś w tym złego? Portal o filmach jest złym miejscem do rozmawiania o filmach?

Raczej Ty się ośmieszasz, bo zabrakło Ci argumentów to zacząłeś mnie wyzywać i grzebać w moim profilu z nadzieją, że coś znajdziesz. Nie znalazłeś nic złego, to czepiłeś się czegoś kompletnie bzdurnego.

Dalsza rozmowa nie ma sensu, bo ja Ci podaje argumenty, a Ty wyzwiska. To zabawne, że akurat Ty pisałeś o "pamięci o fw". Żegnam i mam nadzieję, że nigdy więcej nie będę z Tobą dyskutował, bo dyskusja z Tobą jak widać nie ma najmniejszego sensu.

_Zero_

1.Podaj mi JEDNO, wycelowane jawnie w Ciebie "wyzwisko", o które mnie oskarżasz, człowieczku. Bo na prawie i definicjach tego typu się trochę znam, a sam, co warto zaznaczyć - zacząłeś mowę od oszczerstwa na mój temat :]
2. Pierwszy, który traci argumenty niestety przegrywa w dyskusji. " Ty nawet nie odróżniasz terminu "nielegalne" i "niezgodne z regulaminem" ", bo później tymi Twoimi "argumentami" stają się jedynie żałosne zaczepki, przez co straciłeś mój szacunek w mgnieniu oka.
3. Najechałem jedynie myszką na Twój nick - za bardzo cenisz swój autorytet, jeżeli go masz. Po Twojemu: "Nie zasłużyłeś sobie", żebym się zainteresował klikaniem na Twój profil. :]
4. Gratulacje załapania spławiania, po kilku próbach. Zgadzam się. :)
Kolokwialnym skrótem mówiąc: przestań już beczeć, wyolbrzymiać i dramatyzować i skończ godnie milczeniem. Dzięki i ponownie żegnam.

ocenił(a) serial na 7
Ignacy98

,,Serial niestety bedzie dostępny tylko na Netflix wiec niestety pewnie sporo osób go nie obejrzy''

Większej głupoty dawno nie przeczytałem XD
Że wszystkich legalnych platform VOD, to chyba właśnie Netflix ma największą siłę przebicia.

Asvers

Jak to pisałem to jeszcze nie ogarniałem, ze jak cos wchodzi na netflixa to po kilku dniach jest już wszędzie xdd

ocenił(a) serial na 6
Ignacy98

czy premiera będzie po północy? pytam bo własnie testuje netflixa pierwszy miesiąc jest za darmo, genialna sprawa! raczej zostanę przy tym niż przy telewizji.

mieszkoxxx

O północy raczej nie ma nigdy równo, ale rano już są premierowe seriale, więc gdzieś w trakcie nocy powinno być :)

ocenił(a) serial na 9
Ignacy98

Premiera była o 3 w nocy.
Już są wszędzie dostępne odcinki z tłumaczeniem PL

ocenił(a) serial na 8
mieszkoxxx

Wrzucili z samego rana.Ja właśnie oglądam drugi odcinek :P

MistiqueAFC

Ja już trzy :D

ocenił(a) serial na 5
Ignacy98

Jak coś wychodzi na Netflix, to jest dostępne na Netflixie od razu.

Biedą umysłową jest mówienie, że kogoś nie stać na Netflix, nie mówiąc o tym, że to o niebo szybsze, prostsze i wygodniejsze niż szukanie po torrentach, serwerach typu lunaticfiles czy chomikach, a następnie żebranie o napisy (tak samo tłumaczy napisów powinno się ścigać), tym bardziej, że jak się urodziłeś w 98, to dzieciakiem już nie jesteś i te 40 dychy miesięcznie bez problemu mógłbyś zdobyć.

ocenił(a) serial na 8
Roy_v_beck

Na kilka osób wychodzi 13 zeta. Nie ma wymówki.

ocenił(a) serial na 7
Roy_v_beck

Jeśli idzie o seriale Netflixa, to jak serial trafia do sieci to i napisy już są, więc o nich żebrać nie trzeba ;]

ocenił(a) serial na 5
Ignacy98

dostepny rowniez na torren******* z samego rana :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem