PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=767516}

The Punisher

2017 - 2019
8,0 63 tys. ocen
8,0 10 1 62871
7,2 17 krytyków
The Punisher
powrót do forum serialu The Punisher

Jak niektórzy z was zapewne wiedzą Billy Russo to arcywróg Punishera o nazwie Jigsaw. Jakby nie patrzeć cały sezon jest praktycznie genezą powstania Jigsawa Którym to Billy staje się podczas 1 sezonu łamiąc kolejne granice i zatracając się w swoim okurucieństwie. Przecież jak na sam koniec się leją to Russo przemawia już jak tymowy schwartz charakter wyjęty prosto z kart komiksu lat 90tych xD . Pozostaje mu do bycia komplenym już tyle pocięcie ryja ( co następuje. - ja to na słuchawkach dobrych oglądałem to aż mną zaętrząsło , łzy do oczu napłyneły ale nie były to łzy współczucia na pewno bardziej po prostu emocje w ciekłej postaci, i miałem odruchy wymiotne - tak mocna scena to była xD ) i nadanie przydomka na nastąpi w ewentalnym 2gim sezonie. No generalnie jest podłoże do wykreowania najlepszego villaina w całym MCU. Kingpin i Loki mogą czuć się zagrożeni detronizacją. Ale jakby ktoś mówił że ten nowy Punisher niby taki dobry ale scen żadnych uwagi i wartych zamapiętania nie ma to niech sie pókie w czoło i jeszcze raz se zobaczy scenę jak Punisher "wyciera lustro" twarzą Billego.... xD

ocenił(a) serial na 8
mordarg

sorry za błędy językowe w tekście ale chwilę po wypowiedzi już nie idzie tego edytować - nie wiem czemu =/

mordarg

Bez przesady z tym najlepszym villainem. Czy Billy Russo był aż tak ciekawą postacią? Owszem, z pokiereszowaną mordą będzie wyglądał efektownie, ale to nie jest fascynujący psychopata w stylu Jokera, lecz do bólu pragmatyczny przestępca. Być może jak zobaczy swoje odbicie w lustrze straci zmysły, ale na razie pozostaję sceptyczny. Wszystko w temacie relacji Russo-Castle zostało powiedziane, jeśli Jigsaw pojawi się w następnych sezonach to raczej jako drugoplanowy złoczyńca.

mordarg

Punisher to był w Daredevilu, ten serial jest o Franku Castle. Niestety, samego Punishera jest jak na lekarstwo. Miałem nadzieję, że to może punkt wyjściowy na drugi, znacznie bardziej brutalny i efektowny sezon, ale potem zobaczyłem jak Frank przychodzi na spotkanie grupy wsparcia PTSD...

ocenił(a) serial na 8
mordarg

Napiszę jedno. Smarowanie ziomeczkiem po lustrze było po prostu mistrzowskie. Wiadomo, że bedzie próbował się zemścić, nawet jesli postrada zmysły [a na to wszystko wskazuje]. Dwa ostatnie odcinki to sztos kompletny. Dawno sie tak dobrze nie bawiłem jak na seansie tych odcinków :)

mordarg

Mimo, że oglądałem Punisher: Strefa Wojny, Grałem w gre Punisher oraz czytałem komiksy Punishera w latach 90ch... nawet nie wiedziałem wcześniej, że Jigsaw tak naprawdę nazywa się Billy Russo i że był kiedyś przyjacielem Franka. Ale dzięki temu lepiej się oglądało, domyśliłem się że to dwie te same postacie po tym jak Billy miał bliskie spotkanie z lutrem, a jak Punisher darował mu życie, utwierdziło mnie w przekonaniu, że Billy to Jigsaw. Fajnie się oglądało chyba też trochę się wzorowali na komiksach Born (historia Franka w Wietnamie nim stał się Punisherem, w tym przypadku w Afganistanie). Wadą były nadmierne retrospekcje z rodziną Franka, tym bardziej, że się powtarzały, oraz postać Micro. Micro jako chudy, wysoki koleś, Gdzie w komiksach był niski i gruby i nawet nie wiem czy miał rodzinę. W Punisher: Strefa Wojny aktor grający Micro był jak wyjęty z komiksu, tutaj mógłby zagrać ten sam aktor.