PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=767516}

The Punisher

2017 - 2019
8,0 63 tys. ocen
8,0 10 1 62927
7,2 17 krytyków
The Punisher
powrót do forum serialu The Punisher

Zawsze Punisher kojarzył mi się z wielkim chłopem, bary jak bocheny chleba z twarzą typowego kryminalisty. Z facetem którego nie chciałbyś spotkać w ciemnej uliczce. Jon Bernthal moim zdaniem nie pasuje do tej roli. Punisher powinien wygladac jak Marv z Sin City

fyfy1000

Aż tak może nie, ale jednak Bernthal średnio pasuje.

fyfy1000

Najlepszy był Ray Stevenson. Fakt że zagrał w gównianym filmie, ale główna rola obsadzona perfekcyjnie. Facet jest wielki jak dąb, niski, głęboki głos, surowy bardzo męski z wyglądu z dzikim spojrzeniem jednocześnie z takim spokojnym usposobieniem kiedy trzeba. Potrafi poruszać się z bronią. Nie dziwię się że dostał rolę Czarnobrodego. W skrócie 200% Franka Castle. Nawet jego mundur wyglądał tak jak powinien. Nie dziwi mnie natomiast to że ktoś z takim wyglądem i zachowaniem nie został obsadzony w serialu. MCU to jednak plastikowe uniwersum, nawet Hulk poczynając od tego od Anga Lee na najnowszym Thorze Ragnaroku kończąc wygląda jak zielona mydelniczka. Punisher nie może obstawiać od reszty.

użytkownik usunięty
Jasir_Karim

Po pierwsze piszesz mylne głupoty - Hulk Lee nie należy do MCU - prawdziwy Hulk w tym uniwersum istnieje dopiero od czasów Avengers - i wygląda perfekcyjnie, a w nowym Thorze to maestria - kup lepsze okulary by to dostrzec.
Ray Stevenson z wygładu był dobry, ale charakter, emocje i rozpacz tej postaci to porażka - Bernthal w Daredevill ukazał perfekcyjnie charakter Punishera.
Po trzecie - seriale Netflixa należą do MCU, ale są jakby obok niego - pisanie o plastiku w Daredevillu czy Jessice to obraza.

fyfy1000

Coś mi się ostatnio uroiło na temat tej postaci. Jak się dobrze zastanowić to Punisher Raya Stevensona to Punisher, który świetnie wpisałby się w ramy najnowszych filmów od DCEU - mógłby uścisąć dłoń z Batffeckiem. Natomiast paździerzowaty Batman Nolana to Batman MCU.

Jasir_Karim

Nigdy nie patrzałem na to w ten sposób, ale to jest za*ebiście celne (wręcz snajperowskie) stwierdzenie! :)))

fyfy1000

Różnie z tym bywało.
Zobacz na przykład tę okładkę: https://i.pinimg.com/736x/03/19/f9/0319f9def2e0ae3f0505c08e876f7e5c--punisher-co mics-the-punisher.jpg
Fizycznie aktor pasuje do niej świetnie.

fyfy1000

RAY STEVENSON = The Punisher (i to nie podlega jakiejkolwiek dyskusji).