PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=767516}

The Punisher

2017 - 2019
8,0 63 tys. ocen
8,0 10 1 63345
7,3 19 krytyków
The Punisher
powrót do forum serialu The Punisher

Trochę się spodziewałem typowego marvelloskiego pierniczenia i tony niespójności jak przy większości ich seriali czy filmów. Mile się zaskoczyłem. Bez owijania w bawełnę, Punisher był taki jaki miał być - spójny fabularnie, brutalny, realistyczny, pełen akcji ale i bohaterów tak żywych, że dosłownie czuło się ich przez ekran. Frank Castle miał swój charakter i nie odarli go z niego. Jeszcze lepsze jest to, że przy całej jego zajebistości i tego jak dobrze został zagrany, nie przyćmił najważniejszych postaci drugoplanowych, które też będzie się pamiętać jeszcze długo po seansie.
Niepotrzebnych scen i wątków było tak mało, że jeśli nawet zdarzyło mi się odejść na chwilę od ekranu i nie zapałzować, to zawsze cofałem obraz, bo wiedziałem że mogę stracić wyłącznie istotne fabularnie wątki i dialogi.

Jedyne do czego się można przyczepić, to dość nadzwyczajne zdolności regeneracji Franka. Ktoś tak skatowany nie ważne jakim badassem by nie był nie będzie w stanie prędko wstać z łóżka, chociażby z powodu utraty krwi, co dla organizmu jest olbrzymim obciążeniem. Czasem miało się wrażenie, że Frank stracił z pół litra krwi a na następny dzień znów hasał po mieście i przyjmował kolejne kosy i postrzały :D
Gdyby nie to, dałbym dyszkę, ale i tak serial bardzo bardzo dobry