PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=767516}

The Punisher

2017 - 2019
8,0 63 tys. ocen
8,0 10 1 63335
7,3 19 krytyków
The Punisher
powrót do forum serialu The Punisher

Mieszane uczucia

ocenił(a) serial na 6

Jako że w latach 90tych namiętnie czytałem komiksy w tym Punishera to serial był dla mnie pozycją obowiązkową tym bardziej że jest to jedna z moich ulubionych postaci. Obejrzałem w kilka dni całość i jak w tytule mam mieszane uczucia. Na plus na pewno bezkompromisowy scenariusz. Jak już jest akcja to bez pieprzenia sie w tańcu, ostro krwawo i brutalnie. Tak ma być. To ze ponad połowa serialu jest przegadana w ogóle mi nie przeszkadza, dziwne zeby sie nawalali przez prawie 13 godzin. Podejście do tematu ze strony psychologicznej poszczególnych postaci tez rozumiem, przedstawienie Punishera jako osoby nie do końca zrównoważonej z rządzą zabijania też na plus, Frank taki był, jest i będzie. Niestety jak dla mnie jest jeden minus, Jon Bernthal i grana przez niego postać samego Punishera. Nie wiem jakie odczucia mieli inni ale ja nie miałem niestety żadnych. Punisher grany przez Bernthala nie wzbudza we mnie żadnych emocji. Nie wzbudza strachu, zafascynowania, smiechu, płaczu...nic. Mało tego, on mnie normalnie irytuje. Choćby nie wiem jak niskim głosem mówił to bardziej groźny nie będzie . Sposób poruszania sie i te same głupie miny co w TWD...no nie moge tego przetrawić. W ogóle jego postura nie pasuje mi do głównej postaci, Punisher jest mniejszy od Mikro, bez jaj. Nie wiem, jeśli autorzy chcieli żeby Punisher byl jak najbardziej naturalny, to dla mnie wyszło totalnie na odwrót. Może sie czepiam, może jestem sentymentalny i chciałbym żeby Punisher był taki jak w komiksach ale dla mnie najsłabszy w serialu Punisher jest sam Punisher.

ocenił(a) serial na 6
foxu81

Dolph to posture mial, a Micro to nie taki mikro jak widac w serialu :)