Dotarłem do 11 odcinka i od początku serialu mam ogromny problem z odnalezieniem się w tym świecie. Ja rozumiem, że były filmy przedstawiające fabułę, czy postaci, ale niezbyt rozumiem, czemu serial o Punisherze, zaczyna się w momencie, kiedy Frank przestaje nim być.
Fakt, Frank po 11 odcinkach zakłada na siebie stare barwy i robi jatkę, ale brakuje mi całego etapu z jego życia, od powrotu z misji, do jego śmierci(tej pozornej). Bo na dobrą sprawę nie mam pojęcia, kogo on tam zabił na początku pierwszego sezonu(skoro osoby odpowiedzialne za śmierć jego rodziny ganiał przez cały sezon i zgaduję, że na końcu je dopadnie). Nie ma wyjaśnionych relacji Franka z tą dziennikarką. Nie ma powiedziane czemu zabili jego żonę i dzieci, kto ich zabił, czemu świat uznał Franka za zmarłego, jednocześnie nie mając jego zwłok. Nie ma też wyjaśnienia, dlaczego przestał być Punisherem przez prawie cały czas akcji pierwszego sezonu. Cała masa uciętych i pominiętych wątków z praktycznie całej kariery Franka jako Punishera.
Serial ogląda się super, ale bez przerwy od pierwszego odcinka chodzą mi po głowie te pytania. Pewnie dziś albo jutro skończę ostatnie dwa odcinki, ale coś mi mówi, że nie znajdę tam tych odpowiedzi. Może ktoś mi to wyjaśnić?