Witam. Zaczałem ogladać serial i nie rozumiem pewnych watków. Mianowicie co się działo z Mattem i Karen pomiędzy drugim sezonem Daredevila a pierwszym sezonem Punishera i w jakim serialu te wydarzenia miały miejsce? Na koniec drugiego sezonu Daredevila Matt mówi Karen ze jest Daredevilem. Nagle w serialu Punisher mamy Karen w nowym mieście. Dlaczego wyjechała, czy nie wyszło im z Mattem?
Wydarzenia między 2 sezonem Daredevila a 1 sezonem Punishera mają miejsce w Defenders. Nie mogę napisać nic o Murdocku bo byłby to baaardzo duży spoiler Defenders, polecam obejrzec samemu. A Karen nigdzue nie wyjechała, cały czas siedzi w NY i pracuje w New York Bulletin.
Tylko, że zapewne zanim obejrzę Defenders, muszę obejrzeć Luca Cage, Iron Fista i Jesice Jones, a nie mam aż tyle cierpliwości. Więc jeśli możesz w dużym streszczeniu przedstawić te wydarzenia, to będę wdzięczny. I jeszcze jedna kwestia dotyczaca Punishera. W serialu Punisher wszyscy myśla, że Frank nie żyje, a przecież na koniec Daredevila stoi na szczycie wieżowca. Czy to tez zostało gdzieś wyjaśnione?
Aby rozeznać się w fabule Defenders nie musisz oglądać żadnego serialu z tych, które wymieniłeś. Wszystko tłumaczą, co dla mnie z kolei było ogromnym minusem - dla Ciebie będzie to plus. Natomiast 3 sezon Daredevila będzie bezpośrednio powiązany z tym, co wydarzyło się w Defenders. Zresztą ta seria najwięcej miała do powiedzenia w kwestii Matta i osób z nim powiązanych. Reszta może nawet o tym nie wspominać w swoich kolejnych sezonach - no może oprócz IF.