PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=767516}

The Punisher

2017 - 2019
8,0 63 tys. ocen
8,0 10 1 63106
7,3 19 krytyków
The Punisher
powrót do forum serialu The Punisher

Bardzo wymowna scena która dosłownie pokazuje to co robi ten młody. Stara się na siłę pokazać społeczeństwu jaki to świat i rząd jest zły ale społeczeństwo ma to gdzies tak naprawdę i bardzo dobrze im tam gdzie się aktualnie znajdują , kompletnie nie przejmuje sie takimi sprawami nie chce być "ratowane". To ten koleś tak naprawdę ma problem a nie "społeczeństwo". Jeden kamyk przecież lawiny nie zatrzyma, ani nawet w niej tak naprawdę nie będzie widoczony. Ktoś jeszcze to podobnie odebrał?

użytkownik usunięty
mordarg

Bardzo ciekawa interpretacja. Szerokie, lecz jak najbardziej właściwe/prawdziwe skojarzenie z postawami społeczeństwa (a konkretnie przeważającej jej części), które woli "pewną klatkę" niż "niepewną wolność".

Osobiście odebrałem tą scenę jako ukazanie psychopatii tego młodego człowieka. Dopiero co zabił człowieka, a teraz próbuje uwolnić ptaki, których nie będzie miał kto karmić. Brak poszanowania ludzkiego życia kontrastuje z troską okazaną dwóm papużkom.

ocenił(a) serial na 8

A tak też można na to spojrzeć jak najbardziej

ocenił(a) serial na 5
mordarg

Ja to odebrałem inaczej, jest to pokazana próba uszczęśliwiania innych na siłę i tzw. "wiem lepiej co dla ciebie dobre".

Te papużki były kochane, karmione i ogólnie ktoś się nimi opiekował, miały swój świat który został zniszczony w zamian dostały wątpliwą wolność gdzie najprawdopodobniej nie przeżyłyby nawet dnia, jakby nie padły z głodu to od drapieżnika lub miały inny wypadek.

ocenił(a) serial na 10
Smash83

Dokładnie.