PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=767516}

The Punisher

2017 - 2019
8,0 63 tys. ocen
8,0 10 1 63387
7,3 19 krytyków
The Punisher
powrót do forum serialu The Punisher

Wytłumaczy mi ktoś gdzie tu logika? Szpital w którym przebywa "terrorysta" poszukiwany przez całe stany, a do niego sobie wchodzą ludzie z większą swobodą niż do chorej babci. 16 letnia dziewczynka potrafiła wykiwać cały personel. Tajemniczy pan w czarnym płaszczu to profesjonalista i zawodowiec, który bez problemu nastukał 6 chłopa w barze, ale dziewczynę, której szuka przez cały sezon, zostawia w otwieranym od środka bagażniku (?) z dostępem do broni i niezwiązaną. Ona jednak nie boi się seryjnego zabójcy i nie dzwoni od razu po Franka, tylko bierze shotguna i leci za nim xD. Madani to szycha w departamencie, wyszkolona policjantka, a daje się nabić zwykłej pani psycholog i ewidentnie przegrywa kilkuminutową walkę. Popycha ją na okno i ona wylatuje na zewnątrz (okna 50 lat temu były bardziej wytrzymałe ale ok xD) i nagle pojawia się Billy. Billy to kolejny zawodowiec, z którym męczył się sam Punisher, ale ta sama Madani, która męczyła się z panią psycholog, nagle rozpier*dala go w kilka sekund i pakuje mu 3 kulki. Billy, który zabija wszystkich bez mrugnięcia okiem, zostawia przy życiu osobę, która zabiła jego ukochaną (w tamtym momencie nie wiedział że ona żyje). W sumie to ją poddusił dosyć solidnie, ale nic poza tym. Ona jednak po utracie przytomności od niedotlenienia i licznych obrażeniach wstaje po chwili jak gdyby nigdy nic i normalnie śmiga, dalej prowadząc sprawę (chociaż powinni ją zawiesić już 15 razy za to co robi). Nie wiem sam co o tym myśleć. Pierwszy sezon praktycznie idealny, drugi momentami idiotyczny, ale naprawdę mnie wciągnął i pomimo tych debilizmów oglądało mi się go w porządku. Szkoda, że profesjonalni twórcy nie oglądają tych seriali i wypuszczają takie nielogiczne i niedopracowane rzeczy, bo byłaby to naprawdę perełka wśród seriali.

ocenił(a) serial na 3
eric9972

Podpisuje się pod wszystkim i dorzuciłbym wszech ogólną wiedzę bohaterów co do tego gdzie kto się znajduje i mieszka. W 1 sezonie jedna i druga strona miała swoich hakerów, którzy mogli kogoś namierzyć, ale tutaj każdy wie gdzie trafić do wroga bez żadnych informatorów
Billi do Madanii
Ksiądz i Kamper z dziewczyną
Billi na dachu patrzący na Franka
Billi i namierzenie jego psychiatry
Madani i ten wiadukt gdzie spadła karetka

No i ogółem cały ten motyw z tym, że zbaitowali Franka, że zabił niewinnych ludzi jest według mnie bez sensu. Seryjny zabójca przejął się, że zabił dwie dziewuchy, a jak zabił 200+ ludzi to nie pomyślał, że mogą mieć dzieci, żony itd.

gjT1337

Akurat Billy namierzył psychiatrę śledząc ją, o czym sam jej powiedział, o ile się nie mylę.

ocenił(a) serial na 3
Birdlike

Tak wiem, ale w sumie to nie jest jednak polska wieś, a Nowy Jork

ocenił(a) serial na 9
eric9972

1. Policjanci nie znają całego personelu szpitala, więc gdy podchodzi pielęgniarka, której nazwisko ma na liście, to ją wpuszcza.
2. Tajemniczy pan nie wiedział, że dziewczyna była w jego bagażniku. Weszła tam, by dowiedzieć się gdzie on mieszka (Bardzo głupie w sumie, ale nastolatkowie robią głupsze rzeczy). Dziewczyna chciała go zabić za to co jej zrobił, ale się jego przestraszyła. Tylko do niego zapukała i uciekła.
3. Billy sam pcha się pod lufę, biegnąc w szale prosto na Madani. Też mnie zdziwiło, że jakaś psycholog rozwala wyszkoloną agentkę.
4. Agentka Madani w dobre plecy i tylko dla tego, że rządowi jest to na rękę nie wylatuje przy pierwszej okazji.
5. Klecha trafia do kampera po odczytaniu histori tras z samochodu Madani.
6. Billi wiedział, że Frank przyjdzie i wiedział, że się do tego przygotuje (zrobi rozeznanie - więc wiadomo, że na dachu). Billi śledził panią psycholog. Madani jechała za tą karetką. Jedyne czego nie wiem, to skąd Billi wiedział, gdzie mieszka Madani, ale mieszkał u niej dość długo i może miał jakieś przebłyski.
Wiele rzeczy w serialu wydaje się być nielogiczne, ale tak naprawdę wszystko jest wyjaśnione tylko trudno niektóre rzeczy dostrzec.

ocenił(a) serial na 8
_AnToS_

1. nie mówiłem o zachowaniu policjantów, tylko wykiwaniu całego personelu. spróbuj przejść się do jakiegoś szpitala i postawić nogę w pokoju dla personelu, nie mówię już o przebraniu się, wzięciu czyjejś legitymacji, ekwipunku itd.
2. tu w sumie nie wiedziałem, że ona weszła celowo, niemniej jednak jest to i tak głupie, chociaż tak jak mówisz, nastolatkowie nie takie rzeczy robią.

Dużo rzeczy jest tam nielogicznych, na niektóre można znaleźć odpowiedź, ale niektóre odpowiedzi też są naciągane i są jedynie usprawiedliwieniem zajaranych fanów serialu.

eric9972

Dodałbym jeszcze że Frank w ostatniej scenie ma cala pociętą mordę, ma blizny na 3cm a po 3 miesiacach gładziutki :D i oczywiscie wszyscy strzelają w centrum miasta przez 20min a policja czeka grzecznie az skoncza