Bo zakończenie to jakiś żart, nic nie zostało rozwiązane. Nie wiadomo jak wygląda świat po świętej wojnie, co z klątwą meliodasa i elisabeth, czy Zeldris przeżył, dlaczego howzer i guila z rycerzami nic nie robili, czy zamierzają wskrzesić Artura bo jego śmierć była bardzo hujowa i wolałbym żeby nie został ot tak zapomniany. Z pewnością mógłbym wymienić wiele innych rzeczy niedopowiedzianych. Swoją drogą ostatni boss był wyjątkowo słaby i to jeszcze król demonów, demon Hendrickson był 100x straszniejszy od niego.
Z jednej strony tak ale właściwie główny cel został zrobiony, oby reszta odcinków nie okazała się fillerami
Netlix jak zwykle z rakiem, ja już dawno cały sezon na CDA obejrzałem. Z ciekawości zapytałem na Netflixie kiedy bedzie reszta, 1 admin twierdził że to cały sezon a drugi że reszta za rok.
Ja już tez po. Najważniejsze ze można już szukać czegoś nowego i mimo wszystko fajnie się przeżywało historie meliodasa i siedmiu grzechów .
Nigdzie nie ma informacji na temat 6tego sezonu jako, że nie ma już materiału źródłowego, manga jest skończona, ale w Japonii wychodzi sequel
"Four Knights of the Apocalypse" 3 tomy wyszły w Japonii premiera angielskiej wersji jest na nowy rok, więc jeśli coś to bardziej celowałbym w sequel niż kontynuację historii Meliodasa i spółki, choć mam niedosyt jednak po obejrzeniu do końca anime i ostatniego filmu kinowego