PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177279
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Pierwszy odcinek zmroził mi krew w żyłach, liczyłam na naprawdę dobrą kontynuację serialu. Niestety, od 2 do 11 odcinka w zasadzie nie dostajemy nic co posunęłoby fabułę do przodu. Sama gadanina i rozwlekanie wątków na rozterki życiowo-miłosne każdego bohatera z osobna jakoś mnie niespecjalnie interesuje. Niestety, póki co ten sezon uważam za najsłabszy. Mam nadzieję, że twórcy filmu zostawili jakieś smaczki na końcówkę sezonu (komiksu nie czytałam więc nie wiem czego się spodziewać).

ocenił(a) serial na 7
olka0207

W porównaniu do komiksu wprowadzono duże zmiany, np. w komiksie w ogóle nie było żadnych złomiarzy ani bandy bab z karabinami, ani tym bardziej karolinkowo-morganowo-darylowych melodramatów, biegania bulbaska po lesie czy werbowania Eugena, tylko dość szybko eskalowała wojna naturalnego sojuszu Aleksandria-Królestwo-Hilltop przeciwko Zbawcom.
Ja bym obstawiał, że teraz pójdą do bab żeby od nich wybabulić broń, którą potem dadzą złomiarzom. Początek wojny pewnie będzie w ostatnim odcinku, albo zrobią jakiegoś cliffhangera, znowu zostawiając akcję w chwili jak Negan ma kogoś utłuc, a w pierwszym odcinku 8 sezonu Ryśki zerwą się do walki.

ocenił(a) serial na 3
Dioryt

Tez świetnego obawiałem. Prawdopodobnie w finale 7 sezonu nie bedzie clitfinegra. Z The spoling dead mozna wywnioskować ze ostatnia scenka kręcona była ucieczka ciężarówki w ktorej siedział negan. W oddali rick przyglądał mu sie. Prawdopodobnie negan ucieka ,a rick rzuca tekstem ,,za nim" czy ,,nadeszła wojna " i The end. Także w finale mamy:
Michonne zabija ze snajpery kierowcę negana, negan kontraatakuje, chaos, walka michonne na wieży. Rick myli ze to michonne spada z wieży. Ponowna wyliczanka negana. Pojawienie sie hilltop, królestwa, tygrys zajadający travola z gta5, oraz żniwiarze. Bedzie grubo.

ocenił(a) serial na 7
mateuszz27

Clitfinegra?:P

ocenił(a) serial na 3
Dioryt

Tablet przekręca.

ocenił(a) serial na 2
mateuszz27

Czyli Michonne dostanie żywcem cały wątek komiksowej Andreii - łącznie ze snajperką i ,,spadaniem z wieży?'' :>
Ten serial na tle oryginału to poważnie niezły kabaret widzę :D

ocenił(a) serial na 3
Asvers

Tak michonne bedzie miała ten wątek. Było widać ja podnoszona na dźwigu. CGI bedzie emitował wierze. Zgodzę sie z tym co napisałeś. W przypadku anrei tworcy zawalili od samego początku. Mianowicie chodzi o dobór aktorki. Aktorka zupełnie nie pasowała do tej roli. Wkurzała odrazę zamiast sympatii, 3 sezon doszczętnie rozłożył ta postac.

ocenił(a) serial na 2
mateuszz27

Prawda. Mam nadzieję że to tylko przypuszczenia.
Michonne kompletnie ten wątek nie pasuje - dla mnie ta postać ma zupełnie inną osobowość niż komiksowa Andrea, więc dawanie jej tych wątków to kompletne nieporozumienie.
Michonne ze snajperką na wieży? To dlaczego sezon wcześniej wątek snajperki-Andrei otrzymała Sasha? Odwidziało się scenarzystom, czy już o tym zapomnieli? Kompletny brak konsekwencji.

Kiedy oglądałem serial kompletnie nie trawiłem Andreii, ot, zwykła irytująca blodyna.
Z kolei komiksową lubiłem od samego początku - zdecydowanie lepiej rozpisana postać. Ale w zasadzie w komiksie każda postać jest lepiej rozpisana :P

mateuszz27

Holden pasowała do roli Andrei jak mało który aktor/aktora w tym serialu. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale za czasów pierwszego i drugiego sezonu krytycy określali ją mianem jednego z najsilniejszych aktorskich ogniw TWD. Problemem nie była Laurie ile ułomność scenarzystów, którzy z silnej i stabilnie ukształtowanej damskiej postaci (a to za sprawą wytycznych Darabonta) zrobili dziwne coś bez ładu i składu i na dodatek włożyli w wątek, do którego nigdy nie powinna trafić. Aktorka ratowała sytuację na tyle na ile było to możliwe, ale showrunnerujący na tamten czas Mazzara był po prostu nie do przebicia. Niby dlaczego wywalili go po trzecim sezonie? Bo złamał warunki kontraktu poczynione między Holden a AMC.

Ten zgon, jakkolwiek wielu widzów odetchnęło po nim z nieskrywaną ulgą, odbił na kondycji serialu i jego przyszłości bardzo duże piętno, bo niestety pociągnął za sobą zbyt dużo zmian, które trzeba było łatać, co ekipie serialu przychodziło z ogromnym trudem. Po wątki Michonne widać że nawet większym.

Tak po prawdzie, sprawa odejścia Holden z serialu do druga co do kontrowersji sytuacja jaka miała miejsce przy produkcji TWD. Na pierwszym miejscu oczywiście Darabont.