PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177916
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Daryl i jego kusza

użytkownik usunięty

Takie pytanie retoryczne:

Skąd Daryl bierze strzały do tej swojej kuszy? Gałązki bzu to nie są, nie zawsze można odzyskać strzałę a są to profesjonalne strzały z grotem, wszystko ze specjalnego tworzywa :) Tak tylko pytam

A poza tym to czy nie uważacie, że nasi ulubieńcy przekroczyli granice i zaczynają od tak sobie zabijać więcej ludzi niż zombie? Wiem, że czasy są trudne ale zaczyna mnie to już bardzo razić i denerwować.

ocenił(a) serial na 5

Przez jakiś czas na nowo się cywilizowali... ale pojawił się Negan, więc górę znów biorą zabójcze instynkty. I jednak nie wszyscy to akceptują, bo w końcu taka Carol, która przez pewien czas była ostrym zabijaką, ma już dość i wolała nawiać niż mordować, kiedy na horyzoncie pojawiło się widmo kolejnej wojny.

A strzały Daryla są pewnie jak kule w pistoletach bohaterów niektórych filmów akcji - nigdy się nie kończą ;)

użytkownik usunięty
Krzesimirus

tak, ale amunicję jednak czasami gdzieś "zdobędą" i jest to w miarę wiarygodne :) do strzał to tak luźnie nawiązałem, ale co do zabijania, to dla niektórych jest to już w tej chwili jak oddychanie, dlatego liczę na jakieś katharsis w 7 sezonie ;) nie czytam komiksów więc nie wiem co tam jest, i czy akcja komiksów wybiega bardzo w przód czy nie. Po 5 sezonie byłem na prawdę już tym zmęczony ale zobaczyłem ostatecznie 6 sezon, chyba z litości i tym razem czekam na kolejny. Bo ta przemiata się tam prosi wręcz, bo za chwilę nie będą się niczym różnić od zwykłych bandytów, przed którymi się kiedyś bronili

ocenił(a) serial na 5

Z tą amunicją to akurat nawiązywałem do innych filmów, gdzie czasami się zdarza, że bohater strzela, strzela, strzela i ani myśli zmienić magazynek, bo najwyraźniej kule w jego broni same się materializują ;) Ot, niektórzy filmowcy po prostu nie zawracają sobie głowy tego typu rzeczami. Ja z komiksem też nie jestem zapoznany, więc opieram się tylko na tym co do tej pory widzieliśmy. Mieliśmy już katharsis w postaci Morgana, który z psychola stał się pacyfistą (jakiej to przemianie poświęcono cały jeden odcinek złożony z retrospekcji) teraz mamy Carol, więc jakoś tam scenarzyści próbują ukazać walkę o człowieczeństwo (czy robią to udolnie, czy też nie jest już kwestią gustu). Ja tam jednak liczę na coś wprost przeciwnego - mam nadzieję, że zrobią z syna Ricka psychopatę, bo według mnie z kolei jego postać aż się prosi o takie poprowadzenie. W końcu to dziecko, które dorastało w świecie działającym na zasadzie "zabij albo zgiń", więc musiało się to jakoś odcisnąć na jego psychice.

ocenił(a) serial na 9

W sumie Rickowi też nigdy nie skończyły się amunicje do jego Magnuma, a nie wygląda to na pierwszą lepszą broń do której amunicja jest w każdym amerykańskim domostwie...

ocenił(a) serial na 9
Fass_

*nie skończyła się amunicja XD

W większości przypadków jednak odzyskuje bełty, a w drugim sezonie sam je sobie dodatkowo strugał.