W trailerze 5 sezonu TWD można usłyszeć Garetha mówiącego coś w stylu "Dołączycie do nas, razem ruszymy do Waszyngtonu i zdobędziemy lek" (nie pamiętam już dokładnie)...
Nie mogę sobie przypomnieć... Czy coś takiego miało miejsce w serialu? Jeżeli nie, to co to może oznaczać skoro on już nie żyje?
Trailer miał sugerować, że to niby Gareth jest postacią która dołączy do grupy. Możliwe że nawet dograli tę kwestię specjalnie do trailera.
Przejrzałem go jeszcze raz i znalazłem scenę z jakąś białą furgonetką spadającą z mostu w Atlancie (2:23). Ciekawe co to.
Teraz już wiemy, że to z pewnością element szpitalny :) Tylko kto jest w środku?
Po ponownym obejrzeniu trailera muszę pochwalić twórców za trololo widzów: sekwencje są tak zmontowane, że sugerują współpracę Gareth-Ricki. Te sceny z Garethem są o ile dobrze kojarzę jego wyrwanymi z kontekstu zdaniami wygłoszonymi do nieobecnej nogi Boba. Sprytne :)
Co tam jeszcze dojrzałam? SPOILERY
Wóz strażacki i obsługującego go Judżina, atak na remizę (pewnie Boysi grają, nie dziwie się, sama bym oblegała), dostrzegłam również scenkę, kiedy Rychu i Mich są znowu z Maggie i Glennem ubranymi jak wtedy, kiedy są z Abrahamem - czyli do zjednoczenia dojdzie?
No i oczywiście jest Karolcia z bronią jakiej nie powstydziłby się Arni, stojącą nocną porą z Darylem.
No i kto podjeżdża pod kościółek? A nie mój błąd, to ludzie chodzą z latarkami :D
Jest jeszcze jakaś tajemnicza zakrwawiona ręka z puszką w supermarkecie ale nie mogę jej przypisać do nikogo, bo nie kojarzę ubrania.
Szukałem jakichś ujęć Carol których jeszcze nie było, żeby wierzyć że przeżyje ale nie znalazłem...
Ale fakt z tym Garethem to udane trololo :)
https://www.youtube.com/watch?v=j4GAs9TJVjM
2.03 To chyba raczej nie jest ta scena przed odjazdem Daryla i Carol? Czyżby to było po?