PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177890
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Home

ocenił(a) serial na 10

Jedyne co mi się nasuwa do głowy.
To stwierdzenie iż powoli budowana akcja w kolejnych odcinkach święci ciszę przed burzą.

Tortuga033

Mądra strategia! Szczególnie, że w jednym momencie są (np. ktoś stoi na słonku i bajeruje kobitę), a w drugim momencie ich nie ma (np. akurat jakiś kolo odstrzela temu komuś głowę jak gdyby nigdy nic).
Cieszmy się bohaterami TWD.. :)

ocenił(a) serial na 6
emo_waitress

Dokładnie (biedny Wąs).

tomb2525

O tym, jak bardzo widzowie tacy jak ja są skupieni na głównych postaciach niech świadczy fakt, ze oprócz głównych bohaterów których wymieniłeś, nie mam bladego pojęcia o kim mówisz :O Te Moralesy, Alleny i Morgany... ja nie pamiętać, to jest ktoś z tej ekipy Tyreesa czy Woodbury? Dużą dałam teraz plamę? :P

Natomiast co do przewidywania, kto zginie, ja mam nadzieję, ze twórcy nie będą się czaić i Ponury Żniwiarz będzie się przechadzał wśród głównych bohaterów wte i nazad.

Zaczęłam oglądać TWD bo:
- zombi
- zapowiedzi mówiły o nowej jakości w podejściu do żelaznych zasad "holiłódu", typu: nie zabijamy dzieci (nawet tych zombiowych), nie zabijamy zwierząt (szczególnie szlachetnych koni, które pomogły w kolonizacji Ameryki ^^) oraz nikt nie może być pewny swojego losu.
Jak do tej pory prawie się nie zawiodłam. Prawie, bo po satysfakcjonujących śmierciach Szejna i Lori, ich natarczywe powroty w postaci zwid i mar jest wkurzające, tak jakby pozbycie się głównego bohatera raz na zawsze było jakimś bluźnierstwem :/

Dlatego ja osobiście nie obrażę się za ubicie tzw. Oczywistych Przeżywaczy Apokalips, czy to przez zombi, czy potknięcie i wyrżniecie głową o kant stołu. I tak, mówić wszyscy, mam na myśli również Asskickerkę.

ocenił(a) serial na 5
emo_waitress

Moralesy, to ta Latynoska rodzinka (mąż, żona, dwoje dzieci), która opuściła grupę w I sezonie zanim udali się do centrum chorób. Morgan, to ten czarnoskóry mężczyzna z synkiem, który pomógł na początku Rickowi, a Allen, to ten nowy z więziennej grupy Tyreesa, który chciał zaatakować Carla i resztę kiedy Rick i Maggie odbijali braci z Woodbury.

Kassandra85

Dzięki, właśnie sprawdzałam ich na liście z obsadą, bo aż m głupio ;)

ocenił(a) serial na 5
emo_waitress

Kto by Ich wszystkich zapamiętał ;D.