Denerwuje mnie szczerze to że do teraz nie wyjaśnili jak wybuchła ta epidemia. Przecież od tak
nagle człowiek nie staje się zombie i nie zaraża innych, to moim zdaniem nie ma sensu. Tak poza
tym jest denerwuje mnie w całym serialu ilość niewyjaśnionych zdarzeń. Np. Pierwsza scena w
pierwszym odcinku, o co wgl chodzi? Poza tym jest wiele innych takich scen/wątków np. Gdzie
pojechał Gubernator? Skoro nie pojechał ani do więzienia, ani do miasteczka to gdzie? Z
ziomkami na grzyby, no troche to głupie z ich strony że takie rzeczy tak niedokładnie robią.
NAUKOWCZYNI od dziś wskakuje na pierwsze miejsce moich ulubionych wyrazów :D
w życiu bym na takie cudo nie wpadła :D
Aaa no tak..najlepsze Knurki chowają się w lasach Georgii
http://comicbook.com/wp-content/uploads/2013/04/happy-birthday-michael-rooker.jp g
Był tutaj twój post o tym, że Andrea przy Michonne to cnotka, pytam czy w filmie czy komiksie. :P (nawet nie wiem gdzie się podział ten post)
A chodzi o jej przeszłość czy po tej epidemii dawała się obmacywać na prawo i lewo? :D
Andrea też była prawniczką ;) Nie chcę tez spoilerować ale w komiksie gdy grupa Ricka rusza do Waszyngtonu zabiera ze sobą Morgana czyli tego murzynka ^^
A propos Morgana, to nie rozumiem tych zachwytów nad tym typem i jakimś wielkim entuzjazmie związanym z tą postacią. W komiksie SPOJLER był zapychaczem i mięsem armatnim, nic ciekawego do historii nie wniósł KONIEC SPOJLERA, a w serialu również niczym specjalnym dupy nie urywa.
mi nie podoba sie ten fakt skoro każdy człowiek ma to w sobie to czemu tej epidemi nie ma od początku świata??? I jeszcze jedno jakoś w pierwszych odcinkach była gadka że zombie nie moga biegać a mało razy za nimi spiepszali jeszcze w lasach np. jak goniły sophie.
Każdy ma to w sobie od czasu wybuchu epidemii, podejrzewam że powietrze na świecie poprostu się zatruło tym czymś i każdy jest zarażony :) Co do zombie, było mówione że w nocy nabierają siły i umieją biegać :)
bo ten wirus jest chorobą naszych czasów, to zupełnie tak, jak w czasach starożytnych Egipcjan nie było AIDS itd.
gadka o zombiakach była w tym stylu że są wolne ale za to nigdy się nie męczą. W jednej z wyciętych scen Shane mówi to do Ricka "they keep going man! They keep going!"
A ja mam takie pytanie, nie pamietam, zeby w serialu bylo cos mowione o tym, ze epidemia wybuchla tez na innych kontynentach. Wiadomo cos o tym?
Jenner mówił, że najdłużej broniła się bodajże Francja oraz Chiny lecz nie CDC z Atlanty nie miało z nimi kontaktu. Co za tym idzie można wywnioskować, iż epidemia dopadła cały glob.