PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177512
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Niestety po 2 sezonach byłem zafascynowany serią lecz już w połowie 3 fabuła zaczynała trochę przynudzać i w końcu zawiesiłem się w połowie 5 sezonu i jakoś nie śpieszno mi do jego kontynuowania. Jako fan Zombie obejrzałem bodajże wszystkie filmy które wyszły o tej tematyce i to nie tylko ze stajni Św. pamięci G. Romero czy Residenta i wg mnie The walking Dead niestety się wypalił i powinni już zakończyć jego emisje aby odszedł w chwale dopóki jeszcze może a nie eksploatować ciągle to samo niczym w RE.

ocenił(a) serial na 5
Pepeis

Przez przypadek zaczałem obserwować forum TWD i ze względu na to że Filmweb jest zbugowany nie mogę przestać go obserwować. Dlatego przy okazji coś napisze:

Jeśli lubisz oglądać coś o tematyce zombie to TWD kończy się w pierwszym sezonie. Temat walki z wirusem jest wspomniany w 3 sezonie. Poza tym jest to brazylijska telenowele z zombie w tle.

Przy okazji jeszcze zareklamuje serial Z Nation.

ocenił(a) serial na 7
JohnnyRyper

Oglądałem aż do połowy 5 sezonu z sentymentu do komiksu autorstwa Roberta Kirkmana Charliego Adlardema i Tonego Moora na którego to podstawie został stworzony serial i niestety komiks wydaje mi sie ciekawszy i pozbawiony całej tej mdłej "brazylijskiej telenoweli" otoczki.
O serialu Z Nation słyszałem i mam zamiar zabrać się za obejrzenie kilku odcinków kiedy tylko czas mi na to pozwoli.

ocenił(a) serial na 9
JohnnyRyper

Jak kończy się w pierwszym sezonie? Zombie cały czas atakują ludzi choć nie zawsze są na pierwszym planie i dobrze bo byłoby to nudne. Zombie to główny element serialu, jak atakowali ludzi w pierwszym sezonie tak atakują i w siódmym.

ocenił(a) serial na 5
M_COL

Chodziło mi o walkę z wirusem.

ocenił(a) serial na 9
JohnnyRyper

Ale dlaczego tak uparcie musi być ta walka z wirusem zawsze tak akcentowana? A po drugie i w 4 sezonie o tym było gdy poznajemy grupę Abrahama.

ocenił(a) serial na 5
M_COL

Tylko że to się skończyło w stylu "no elo żartowałem, chciałem po prostu mieć goryla".

Jeśli nie walczą z wirusem to ten serial staje się telenowelą. (z zombie w tle)

ocenił(a) serial na 9
JohnnyRyper

Ale seriale czy filmy o zombie nie polegają na walce z wirusem! To, że w jednej czy drugiej produkcji poświęcono walce z wirusem cały serial lub film to nie oznacza, że konieczne jest to w reszcie. Punktem wspólnym są zombi, a nie wirus. Nie wiem czemu uczepiłeś tak się tego wirusa? W TWD chodzi o przetrwanie, walkę z Gubernatorem, Neganem, znalezienie jak najlepszego miejsca do życia itp.

ocenił(a) serial na 5
M_COL

Podsumowując. Ja wolę jak serial ma jakiś cel. Nie lubię oglądać życia/przetrwania ludzi bo mam swoje życie i wiem jak to wygląda.

ocenił(a) serial na 9
JohnnyRyper

Na pewno w swoim życiu nie uciekasz przed zombi, nie plądrujesz domów i nie cierpisz z powodu braku elektryczności, więc to nie to samo co w rzeczywistości u ciebie czy u mnie.

ocenił(a) serial na 5
M_COL

Pisze po raz 4. The Walking Dead to telenowela. To nie jest serial o przetrwaniu w apokalipsie zombie. To serial o rosterkach typu "ruchać się z czarną czy meksykanką?". Zwykła telenowela o ludziach (z zombie w tle).

ocenił(a) serial na 9
JohnnyRyper

I ja się z tym nie zgadzam.

ocenił(a) serial na 7
JohnnyRyper

Nie możesz aż tak zjechac TWD gdyż jak juz wpomniałem i nie tylko ja jest to serial bazujący na Komiksie w którym jest i akcja i czas na przemyślenia. W takim serialu muszą być ukozane i sceny walki jak i również sceny z życia ocalałych. Ich rozterki to jak się czują zachowanie itp. mozna narzekać iż serial zbyt zdecydowanie poszedł w stronę dramatu niż horroru z elementami akcji lecz nadal jest to serial o przetrwaniu w świecie apokalipsy zombie

ocenił(a) serial na 5
Pepeis

Z tego co wyczytałem na różnych stronach i forach to serial nie ma nawet podjazdu do komiksu. Czy to prawda? Nie mi oceniać bo komiksu nie czytałem.

ocenił(a) serial na 7
JohnnyRyper

Komiks jest inna formą narreacji niż serial czy film. Tutaj sam sobie dopowiadasz różne rzeczy i musisz wysilić wyobraźnie. Ogólnie pierwszy komiks przeczytałem bodajże 10 lat temu (i zb biegiem czasu następne które wychodziły ) i cóż polecam zapoznać się z oryginałem gdyż jest tam to co tygryski lubią najbardziej czyli: krew, przemoc, akcja, dramaturgia i ogółem rzecz biorąc zero nudy