PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177500
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Negan

ocenił(a) serial na 9

Mam pytanko - jak Negan kończy w komiksie ??

magik30

Rick zamyka go w klatce, którą w serialu zbudował Morgan. Trzyma go jako przykład, że chcą zmienić świat na dobre i nawet takie ścierwo jak Negan będzie żyć. Dożywocie w klatce. Wiem, do dupy ale cóż...

ocenił(a) serial na 6
dakowski

Dalej Rick trafia na Alphe i szeptaczy, znów jest przerażony jak wcześniej Neganem więc
idzie prosić go o pomoc. Za jakiś czas Negan ucieka.

ocenił(a) serial na 3
returner

Uciekł ? Bo nieczytelne komiksów najnowszych.

ocenił(a) serial na 8
mateuszz27

Jakiś chłopiec go wypuścił co Rick mu zabijł ojca a ten ojciec chciał zabić Ricka bo mu żonę Alpha zabiła xD Troche skomplikowane

ocenił(a) serial na 9
returner

czyli świat jest coraz bardziej zryty ..... A kim są szeptacze ?.

magik30

No rzeczywiście, właśnie przeczytałem ostatni komiks i rzeczywiście uciekł :)

Co do szeptaczy - nowa grupa "tych złych". Tacy jakby anarchiści, patroszą zombiaki, i przebierają się w ich skóry, dzięki temu mogą chodzić między nimi i atakować ludzi znienacka. Ogólnie uważają, że świat się skończył i żyją jakby w zgodzie z najbardziej pierwotnymi i zdziczałymi ludzkimi instynktami. Nie są tak wielkim zagrożeniem jakim był Negan i jego grupa, przynajmniej na razie, czas pokaże.

ocenił(a) serial na 8
dakowski

Mi się wydaje że są większym zagrożeniem od Negana. Alpha dysponuje taką wielką hordą zombie, że zmiotła by ona Aleksandrie w jeden dzień.

użytkownik usunięty
Gabrine

Też jestem zdania, że są większym, nawet dużo większym zagrożeniem niż Zbawcy. A sama Alpha jest gorsza niż Negan, to, że zabiła mniej osób w komiksie o niczym nie świadczy. Jak to mówią nie ilość a jakoś się liczy a ona zabija bardziej istotnych bohaterów niż Negan.

ocenił(a) serial na 8

Zresztą Alpha jest w komiksie od dosyć niedawna więc może zabić jeszcze sporo osób.

ocenił(a) serial na 7
Gabrine

Już zabiła Ezekiela i Rositę XD

użytkownik usunięty
Gabrine

I pewnie to zrobi skoro jej tak łatwo poszło z Rosita i Ezekielem, a to przecież nie są jakieś tam pionki.

ocenił(a) serial na 7

Jak myślisz, po czyjej stronie stanie Negan, Szeptacze czy Zbawcy, Aleksandria, Królestwo i Hilltop?

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

Obawiam się, że będzie tak samo jak z Gubernatorem. Znajdzie po prostu sobie inną grupę i znów powtórka z rozrywki (obym się mylił).
Może wróci do Zbawców ale pewnie wtdy osadą dominującą będą Szeptacze i pewnie będziemy mieć wszystkich na Alphe hehehe.
No albo sojusze 3(A/H/K) na 2(Sz/Z).

ocenił(a) serial na 7

Wszystko tylko żeby nie zginął.

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

Ja #TeamAlpha więc Negan jest mi obojętny.

ocenił(a) serial na 7

W sumie, moim zdaniem w końcu zginie Rick.

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

Co ty, Rick jako główny fundament serialu i komiksu przeżyje komiks i wszystkich w serialu aby na końcu zmienić sie w sztywnego hehe...

ocenił(a) serial na 7

O ile w serialu daje rady to po tym jak go Negan połamie będzie nudny i mało badassowy, jak w komiksie.

ocenił(a) serial na 8
WTTW_FILM

Jak dla mnie Rick mógłby już zginąć (w komiksie), ponieważ jego postać przez ten uraz nogi stała się trochę nudna. Teraz to byle dziecko powali na ziemie takiego niegdyś badassa ...

ocenił(a) serial na 7
Gabrine

Dokładnie, mógłby pałeczkę po nim przejąć Carl albo Dwight, nie obraziłbym się....

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

Popieram!

ocenił(a) serial na 10
dakowski

Ja cóś czytałem, że już uciekł z tej klatki.

ocenił(a) serial na 8
Splitax

Uwolniło go jakieś dziecko (nie pamiętam jak się nazywało) gdzieś tam uciekli i wtedy chłopiec się rozpłakał, więc Negan go przytulił, a następnie dźgnął nożem.

ocenił(a) serial na 7
magik30

SPOILER:

Po wojnie dochodzi do rozmowy, Rick przecina szyję Negana nożem, Negan łamie nogę Ricka. Obydwaj padają, potem okazuje się że cięcie nie było głębokie i Negan ląduje w klatce, doradza Rickowi w sprawach w Aleksandrii i sprawach z Alphą. Po ostatnich zeszytach Negan uciekł z Aleksandrii.