PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177488
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

gdy Beth i Daryl taka na siebie krzyczeli po tym upojeniu alkoholowym, myślałem, że nagle się na siebie rzucą i będą uprawiali dziki seks. Też tak mieliście, czy tylko ja miałem takie schizy? :P

Einshaew

Hatifnatowie.

Einshaew

Bo ja jestę bogię od japkowego cydru, a nie lamerskiego wina, no ludzie co wy tacy jak z poprzedniego milenium!

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Widzę żę przekonałaś mojego Ministreu od spraw logiczych, a to niedobrzę :)

Stosuję weto!!!

Einshaew

Nie chwalę się, ale Ginozaury zawsze mnie lubiły.
Weto nie przejdzie bo jestę Putinę!

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Czy to puczeu???

Einshaew

Rokoszeu :p

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Po czyjej stronie jesteś, Panie Ministrzeu:D?

Einshaew

Po stronie Dinozarłów. A zazwyczaj po tej która mi najbardziej odpowiada, jak kardynau Valdorichelieu.

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Poszczujeu Cię mymi czterema muszkieteręami! :)

Einshaew

Bo się kojarzy z habeowym Rzymem - oba są co prawda zrobione w innej konwencji, ale opowiadają o starożytnym Rzymie w taki sam bezkompromisowy sposób.

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Określenie habeowy nie wyjdzie mi z głowy. Już nigdy, przenigdy - wielkie dzięki emo.

Einshaew

Jak by się nazywała Habeowa wersja TWD? Habeos Corpus xD ba..dum..tss..

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

A film o Papieżu? Habeo papam! :)

Einshaew

Habeo papam: Krew i Dym. (bardziej habeowo)

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Habeo papam: The Up in Smoke Tour (zrozumiałe tylko dla fanów hiphopów!:)

Valdoraptor23

Habeo papam: Kasa i Dym.
*fixed

i do tego sequel: Habeo papam: Wilk z Banco Vaticano :D

(zaraz mnie tu spalą za obrazę uczuć religijnych :O )

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Habeo Papam i .... dzieci z Bulerbyn (wersja dominikańska!)

Einshaew

Omfg chciałam napisać coś w ten deseń ale se pomyślałam, że tu przecież nieletni są :D
Dlategom się ograniczyła do kapusty :D
*high5*

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Mogę jedynie mieć nadzieję, że dzieciaczki "przewijające odcinki" nie skumają tego żartu :D

Einshaew

Ja liczę na to, że ach ta dzisiejsza młodzież nawet nie wie, co to Dzieci z Bullerbyn :D I skojarzą z Hunger Games, albo jakim azjatyckim horrorem :P

Tak tak droga młodzieży, Dzieci z Bullerbyn to zapomniany thriller Takashi Miike z 1996 roku.

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

w konwencji noir połączonej z mechami i elementami elementarza, coby was przy okazji wyedukować troszeczkę, głąby!... tzn. kochane dzieci!!

Einshaew

Trzeba go obejrzeć przynajmniej 2 razy żeby zrozumieć kto był zabójcą!

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

I odszyfrować przekaz ukryty pod drugim dnem!

Einshaew

Drugim dnem puszki z bitą śmietaną!

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Z PUDDINGIEMMMMMMMMMM!!! To niewybaczalna wpadka Minister Velociraptoreu!! :)

Einshaew

SPOILER ALERT
Zabójcą jest Tom Kruz używający katany kupionej od Hattori Hanzo na odpuście w Koziej Wólce, a drugim dnem jest Kijejnu Riws spłacający kredyt na dom.

emo_waitress

W komiksie było lepiej, ten film to 0/10.

Valdoraptor23

Ja dałam 2/10 za realistyczne przedstawienie Koziej Wólki wraz z przysiółkami i za pokazanie wacka Kijejnu.

emo_waitress

Ja wyłączyłem po 10 minutach więc nie doczekałem do wacka xD

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Komiksie WRÓÓÓÓÓĆĆĆ!!!

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Który jeździ po popeegierowskich wsiach mówiąc na zebraniach mieszkańców że łyżka nie istnieje na co słyszy żal i lametn gawiedzi "panie!! tutej to NIC nie istnieje!!!!!!"

A tak naprawdę we wszystkim maczała swe paluchy Pipi Lampszrud...tfu! I tak starsze pokolenie wie, o kogo chodzi:) która działa na spółkę razem z Nemeczkiem, który powstał z grobu!!!

Einshaew

Dżizas. Powinniście oboje wpaść do nas na seans bo Wasze poczucie humoru się kwalifikuje jak najbardziej :D

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Nie wiesz, o co prosisz, Ministreu. :)

Valdoraptor23

Seans CZEGO?

emo_waitress

Hahaha, bynajmniej nie spirytystyczny xD

Mowa o wspólnym oglądaniu filmów z dzieleniem się wrażeniami na bieżąco na Fw. Większość filmów które oglądamy to kino klasy Z ale mamy już na koncie kilka lepszych produkcji.
Najbliższe spotkanie:
http://www.filmweb.pl/film/Frankenfish-2004-108407/discussion/Fanklub+kina+klasy +Z+-+Frankenryba,2401025

Valdoraptor23

Czy na tym seansie coś się je, bo inaczej nie jestem zainteresowana.

Czy filmy klasy Z to takie jak o krwiożerczych piraniach atakujących cycate studentki?

emo_waitress

Nie tylko o piraniach i strojach plażowych ale jest to jeden z przykładów. Dokładne wyjaśnienie tego zjawiska jest opisane ze szczegółami tu:
http://www.filmweb.pl/forum/filmy/Kino+klasy+Z+5.0+-+temat+dla+Koneser%C3%B3w+Sp ecyficznych+Dzie%C5%82+Sztuki+nr+5.,2371709

Na seansie można jeść wszystko co tylko ma się w lodówce :D Można też wymieniać się przepisami na drinki ułatwiające przetrwanie niektórych dzieł. Nie ma tam pojęcia offtopu :)

Valdoraptor23

Ej no myślałam, że to organizator odpowiada za zaplecze gastronomiczne!

emo_waitress

Ograniczony budżet. Ale mogę Ci wysłać link do zdjęcia kanapki :D

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Czy organizacja tych seansów aby nie została pokryta ze środków z waszego ministerstwa, Panie Ministreu? Hę :]???

Einshaew

Nie, bezpośrednio z Pańskiego tajnego sejfu za obrazem Puddingu :D

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Skandaleu!!! Kradziesz w biały dzień!! Obywatele, do których wcześniej należały te pieniądze, będą wiedzieli, co z wami zrobić!!! :D

ocenił(a) serial na 4
Valdoraptor23

Ja się zastanawiam. KTO w ogóle robi takie filmy.

Badly

Studia takie jak The Asylum i SyFy (nazwa adekwatna) które specjalizują się w tego typu produkcjach i nie ukrywają że tworzą zabawne gnioty dla określonej grupy odbiorczej. Na pewno mimochodem słyszałaś o Sharknado, to przykład że nawet niskobudżetowa kaszanka może zdobyć rozgłos w szerokim świecie :D

ocenił(a) serial na 4
Valdoraptor23

Gdzieś mi się ten tytuł przewinął przed oczami. Od SyFy oglądam jeden serial (Being Human) i oglądałam jeszcze jeden (Lost Girl), ale musiałam rezygnować z seriali, bo za dużo czasu uciekało mi przez palce i muszę przyznać, że oba są w porządku. Pilota Helix widziałam, potencjał jest, ale obawiam się, że wyjdzie kaszana. Także jestem w szoku, że robią coś takiego.

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

kolenjny off-topic:

Emo? Pokazać Ci coś strasznego, jeśli idzie o rozpieszczoną młodzież:)? Przykład stąd, z filmwebu :)

Einshaew

Coś w stylu:
Ej nie montszyj sie bo ja jusz mam 12 lat wienc chyba wiem jak logicznie myśleć i co tszeba robić w zombi apokalipsie i ja bym pszerzył bo bym uciekł w gury albo na statek nie tak jak te głupki z serialu Miszon czy Tajris. ... Tak, mamo zrub mi kanapke z szynką bez skurek!

:D

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Ja ci k**** dam bez skórek!!! To nie chlep tostofy rze siem łatfo skurki obiera!! Tó jezt polzkaaaaa!!!1!!!!

Einshaew

Właśnie się napatrzyłam wyżej. Ale okei, strasznych rzeczy nigdy za mało. Poka

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Czytasz na własną odpowiedzialność!!:)

http://www.filmweb.pl/film/Sala+samob%C3%B3jc%C3%B3w-2011-539509/discussion/Nie+ ka%C5%BCdy+kto+jest+bogaty+musi+by%C4%87+z%C5%82y,2336264