PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177339
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

ale za bradzo nie chce mi sie przegladac 2181 tematów :):) Mam mianowicie takie pytanie jak Rick
zabił Shana to dlaczego on sie zamienił w zombie??????????Nie za bardzo kumam dlaczego jak
sie zabije człowieka to on sie przemienia w zombie?????pomóźcie dzieki

ocenił(a) serial na 5
scully1981

Wszyscy są zarażeni wirusem, który uaktywnia się po śmierci.

Kassandra85

aha teraz kumam
dzieki za odpowiedz pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
scully1981

Zamiast przegladac 2181 tematow dobrze by bylo obejrzec jeszcze raz serial od poczatku bo to nie jest pytanie o jakis szczegol, ktory kazdemu moze umknac ... ale to jest pytanie o "glowne prawo natury" wystepujace w TWD :)

BigRo

serial ogladam od niedawna takze nutrowalo mnie to pytanie ale dzisiaj wlasnie doszlam do tego odcinka w ktorym znalazlam rozwiazanie na moje pytanie ale dzieki za tak wyczerpujaca odpowiedz

ocenił(a) serial na 8
scully1981

Motyw działania wirusa masz także w najnowszym odcinku po tym jak SPOILER............. Merle dostaje kulkę

the_governor

bzdura
przecież cieciu został ugryziony

ocenił(a) serial na 9
suszyMie

Zostal ugryziony w "metalowa reke" ... Nie jest tez pokazane w co strzelil Gubcio ... mogl go zabic ale mogl tez skutecznie unieruchomic i pozwolic zombiakom go ugryzc. Jednak patrzac na ilosc zombiakow to raczej by go zezarly ... wiec dla mnie to Gubcio zabil Merla strzalem w korpus.

ocenił(a) serial na 6
BigRo

Przecież chyba jasno jest pokazane że Gubernator strzelił Merlowi w klatkę piersiową, a co za tym idzie ten po jakim czasie przemienił się w Szwędacza.

BigRo

ale nie był gryziony w metal tylko powyżej.
w sumie jednak, spojrzałem raz jeszcze na scene, nie widać dokłądnie czy zombiak zdążył ugryźć czy tylko się przytulił do jego ręki, więc faktycznie nie jest przesądzone na 100% czy był pogryziony
nie licząc ofkors ugryzienia przez gubernatora :]

ocenił(a) serial na 6
suszyMie

Z tego co pamiętam,to ugryzienie powoduje gorączkę,czyli przyspiesza śmierć,a nie zmienia w zombie za życia...

razzor91

a ja nie napisałem że został zombiakiem za życia.
to że gubernator go zabił jest jasno pokazane.
niejasne tylko czy wcześniej zombiak go zdążył ugryźć, co w sumie i tak nie ma znaczenia.

suszyMie

W zasadzie to nie bardzo jest istotne czy został ugryziony czy nie (takie sceny nie zauważyłem, bo najzwyczajniej nie było pokazane czy został kąśnięty czy nie), musiał się wykrwawić od postrzału albo został pozostawiony na pogryzkę dla Kąsaczy w stanie konania :)

ocenił(a) serial na 4
scully1981

AAAAaaeheh kiepskie usprawiedliwienie. Pytasz o zabicie Shane'a, które miało miejsce pod koniec 2 sezonu, a gadka o tym, że wszyscy są zarażeni była na początku drugiego, albo jeszcze w pierwszym. :>

ocenił(a) serial na 6
ZiD0

W finale 2 sezonu była o tym mowa.

ocenił(a) serial na 4
Tortuga033

W którym odcinku ekipa była w tym "centrum ratunkowym", gdzie naukowiec powiedział Rickowi o tym, że wszyscy są zarażeni?

ocenił(a) serial na 6
ZiD0

W 1 sezonie, ale dopiero o wszystkim za równo grupa jak i widzowie dowiedzieli się w końcówce 2 sezonu.

ocenił(a) serial na 4
Tortuga033

Aaaaahaa, chyba że tak! Ja jako fan zombie od początku miałem świadomość, że wszyscy muszą być zarażeni, stąd i zaskoczenia nie było i myślałem, że to było wiadome już wcześniej.

Spoko, zwracam honor założycielce tematu (o ile go odebrałem?:D).

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

W finale drugiego sezonu to Rick mowi grupie o tym ze kazdy jest juz zarazony ... a wiemy o tym od chwili kiedy doktorek zdradza Rickowi ta tajemnice w "centrum naukowym"

ocenił(a) serial na 6
BigRo

Ale on mu to mówi na ucho,więc tego nie słyszymy...

Tortuga033

ale czytamy z ruchu warg i wiemy ;]

ocenił(a) serial na 6
suszyMie

No to ja widocznie nie mam takich zdolności.

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

Masz bo widzialas w co trafil Gubcio a nie bylo to pokazane :)

ocenił(a) serial na 6
BigRo

Raczej nie ciężko było się domyślić skoro Merle miał później ranę postrzałową...

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

Nie kazda rana postrzalowa w klatke zabija ... ba nawet nie kazda rana postrzalowa w glowe zabija. Wiem, zaskoczylem Cie :)

ocenił(a) serial na 6
BigRo

Nie, nie zaskoczyłeś Einsteinie...

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

Jaki jad ... ale wybaczam bo wiem ze wciaz jestes w zalobie :)

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

Sprawdzilem ta scene i jak dla mnie strzal byl ponizej splotu slonecznego ... stad tez kula przeszla na wylot bo widac ze jest rana wylotowa na plecach. Watroba albo zoladek ... Jak watroba to kiepsko :)

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

Jezeli tak bylo to zwracam honor ^^

Ale ZiD0 dobrze napisal ... ze to jest powiedzmy ze wiedza powszechna :) i ona mogla zaskoczyc grupe Ricka ale nie widzow i fanow zombie :)

scully1981

Jedno grzeczne pytanie i grzeczna odpowiedź, ale zombi-policja się zleciała i zaczęła pouczać, dzielić na lepszych i gorszych oglądaczy TWD oraz "znawcuf" tematyki zombi i całą resztę. Jak miło.