PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177844
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Wam, że zmienili aktorkę grającą Maggie??

ocenił(a) serial na 7
gogorek

Nie

ocenił(a) serial na 10
gogorek

Nic niestety nie zmienili ;( Tzn. do Maggie nic nie mam , ale mogliby zmienic aktorke grajacac Michonne i dac jakiegos aktora {oczywiscie nowe imie itp} bo ona wypada nadwyraz slabo , jestem feminista jesli chodzi o zenskie wielkie filmowe wojowniczki . Wesley Snipes idealnie by sie nadawal do tej roli , on przynajmniej mial juz praktyke z bronia biala(katana) na planie filmu blade i dosc dobrze mu to wychodzilo , nawet by dali aktora ktory gra w filmie Abraham Lincoln tym o wampirach - on lepiej machal siekiera niz ona ta katana .... Naprawde ta postac mnie irytuje i psuje mi cala przyjemnosc z ogladania jak ja tylko widze od razu sie denerwuje ... Zaraz ktos powie "to nie ogladaj" ale szczerze mi to wisi ogladam i mam prawo wyrazic swoje zdanie , niezadowolenie

ocenił(a) serial na 4
Darthalex

Feminista? Na pewno ci chodzi o feminizm? Czy raczej o seksizm?
Od Michonne się odczep. Ta babka ma ogromny potencjał, który jeszcze nie został w pełni wykorzystany.

ocenił(a) serial na 6
Badly

Hehe nie ma jak używać słów, których znaczenia się nie zna ( to o koledze wyżej)

TWD to nie jest Blade czy jakieś kino akcji żeby Snipes'a do tego brali.
Michonne jest ciekawą postacią. Z jednej strony jest zamknięta w sobie, twarda i sprawia wrażenie wyciągniętej z innej bajki, ale pod tą twardą skorupą kryję się wrażliwa kobieta. Myślę że twórcy na pewno nie pominą tego bardziej "ludzkiego" oblicza Michonne.

ocenił(a) serial na 3
Badly

Potencjał to ma ale tylko komiksowy i tym bardziej trzeba skrytykować tą postać bo gdyby nie komiks to każdy by po niej jechał.
Chodzi, mędzi robi miny naburmuszonego dziecka a wszyscy to akceptują i mają szacunek ( skąd oni znają jej komiksowy potencjał :) )
Aktorka beznadziejna te miny są strasznie dziecinne, czasem macha mieczem jak ścierką a głowy lecą ( ścięcie jej ochroniarzy )

ocenił(a) serial na 4
Leveler

Z Michonne można wiele rzeczy zrobić. W serialu nie potrafią korzystać z tego co mają. Postaci, które były dobre od początku można policzyć na palcach jednej ręki, część się wyrobiła, a u części mamy krok do tyłu.

ocenił(a) serial na 7
Leveler

Niestety, tu się muszę z Tobą zgodzić. Te miny jak podczas chronicznego zatwardzenia wyglądają po prostu śmiesznie i sztucznie. Jeśli do tego dodać ten cholerny amerykański mit katany, jako miecza świetlnego, to wychodzi kaszana z tą postacią.

ocenił(a) serial na 8
Leveler

Zgadzam się w zupełności! Już myślałem, że na tym forum, Michonne zbiera tylko same ochy i achy. Tylko za co? Za to, że macha kataną, a nie strzela z broni palnej? Za to, że ma warkoczyki? Czy może za to, że jest wiecznie nadąsana i nieufna? Dobrze, że Andrea ją zostawiła. Nie pasowała do niej. Andrea jest pogodna i chce też widzieć dobre strony. Natomiast Michonne wszędzie widzi złe. Jak to się mówi: "optymista widzi szklankę do połowy pełną, a pesymista do połowy pustą" ;)

Badly

"Wielki potencjał" - takie słowa padają non stop, i jakoś nie widzę w niej nic interesującego od początku sezonu. Wolał bym żeby chodziła z ckm'em pod pacha niż tą sztuczną dogrywaną komputerowo kataną.

ocenił(a) serial na 4
michau1234

Kolego... Widzisz różnicę pomiędzy "ma wielki potencjał, który można wykorzystać", a jego wykorzystaniem? Na takiej postaci jak Michonne można pracować, tylko trzeba umieć. W TWD sezony jak i postacie są bardzo nierówne.

Badly

Trzymacie się komiksowej Michonne, ale nie da jej się przenieść na ekran w taki sposób żeby budziła emocje jak na papierze.

ocenił(a) serial na 4
michau1234

Oczywiście, że się da. Tylko trzeba potrafić.

ocenił(a) serial na 9
Badly

a dla mnie komiksowa Michonne wcale potencjału nie ma :P gdyby nie akcja z Gubernatorem to była by nijaka, potem wywijała i wywija tym mieczykiem ;) i to wszystko, zero jakichś większych dłuższych epizodów z nią

jedna aukcja a każdy się nią podnieca jak nie wiadomo kim :P

miała rewelacyjne wejście w komiksie i to tyle

ja osobiście mam nadzieję że będzie bardziej wyrazista niż ta komiksowa Michonne ;)

ocenił(a) serial na 10
Badly

Uzylem zlego okreslenia ;] Jestem bardziej tradycjonalista i konserwatysta ;) Co do jej wielkiego potencjalu itp.- genialna aktorka , wiec wchodzac w jej filmografie nie wiem nawet za co sie zabrac , bo wystepowala w tak wielu swietnych filmach w ktorych jej potencjal byl w pelni wykorzystany , ze zycia mi nie starczy zeby je wszystkie obejrzec ;) Ta aktorka to kpina nie wymagam jakis czolowych aktorow , ale bez jaj wrzucac kogos kto pierwszy raz ma katane w reku to przegiecie .... Mozesz jej bronic pisac niestworzone historie , ze ma wielki potencjal , to nic ze wiesz o niej tyle co przecietna osoba ogladajaca TWD , czyli tak naprawde nic , ale wiem Ty masz specjalny dar , spojrzysz na czlowieka i wiesz czy on ma potencjal ... Nie wiem czy masz kompleksy i chcesz tutaj je zaleczyc piszac jaki to Ty jestes bystry ?;> Nie wnikam w to , to twoja sprawa , ale iekszy potencjal ma pan Mietek z pod sklepu ;)

ocenił(a) serial na 4
Darthalex

Jak już to bystra. Lenie na filmwebie.
Czekaj, czekaj... Ja piszę o Michonne, a nie o Danai, która powiedzmy sobie szczerze nie ma wiele do zagrania, gdy jej postaci nie wykorzystują w pełni.

ocenił(a) serial na 7
Darthalex

Wesley siedzi w pierdlu

ocenił(a) serial na 10
bravoboy

Tak tak wiem ;p podalem go tylko za przyklad - pierwsze skojarzenie filmowej roli z katana ;)

ocenił(a) serial na 5
Darthalex

No z Wesleyem trochę przesadziłeś, tak samo przesadą będzie Milla Jovovich czy Michelle Rodrigez (chociaż ona pobiłaby Michonne na głowę).

Przypadkowe propozycje:
-Dolph Lundgren, ten to by pasował do zombie na łańcuchach
-Randy Couture
-Danny Trejo
-Mickey Rourke

Z kobietami jest o tyle trudniej, że trzeba je lepiej wystylizować, bo są po prostu za słodkie na taką rolę. Przykładem dobrej stylizacji jest Matrix i Trinity (Carrie-Anne Moss) i coś takiego chciałbym zobaczyć zamiast obecnej Michonne.

PS. Nie są to jakieś wyszukane propozycje, ale wszystkie pasują mi bardziej od serialowej Michonne, gorszej w końcu nie ma.

ocenił(a) serial na 10
dyymeek

Jeśli chodzi o propozycje z Dolphem Lundgrenem to całkiem dobrze gościu by pasował do serialu a aktorka która gra Michonne hm.....jakoś trochę inaczej sobie ja wyobrażałam nie pasuje do tej roli

użytkownik usunięty
dyymeek

Bardzo się cieszę, że nie ma Michelle Rodrigez (już zepsuła Szybkich i Wściekłych i Lostów wystarczy) najgorsza i najbrzydsza aktorka świata..... i wątpię, żeby pobiła Michonne

Darthalex

ty juz lepiej szczym ryj bo piszesz bez sensu

użytkownik usunięty
Darthalex

dobrze, że jest Michonne, świetna wojowniczka i ma oryginalny sposób bycia, co wszystkie mają być takie beznadziejnie puszczalskie jak Lori? Facetów i tak jest więcej.

A aktorka grająca Maggie jest ta sama od początku

ocenił(a) serial na 10

wlasnie o to mi sie rozchodzi , ze aktorka grajaca Michonne to nie jest swietna wojowniczka , sceny z mieczem wygladajac nadwyraz zle ... Lepiej sobie Rick z siekera radzil niz ona z ta katana (ktora zreszta jest jej glowna i chyba "jedyna" bronia , nie kojarze na chwile obecna czy ma jeszcze jakas bron ). Sama postac Michonne moglaby byc dosc przyjemna w ogladaniu ,ale z inna aktorka ;)

użytkownik usunięty
Darthalex

a właśnie mi się podoba jak walczy tym mieczem, to jest takie oryginalne, Rick używa różnych broni, Daryl łuku, a Micha miecza ;p Widocznie jej postać jest na tyle zaradna, że nie potrzebuje innych broni, a nawet jak widać po ostatnich odcinkach, nieźle sobie radzi bez broni ;D według mnie bardzo przyjemna aktorka i widocznie twórcom, też najbardziej się podobała, skoro ją wybrali, i fajnie popatrzeć na nowe twarze, a nie we wszystkich serialach w kółko ci sami aktorzy.

Pewnie, masz rację. Jak dla mnie Michonne jest jak z innego wymiaru :) I coś czuję, że jak zbiorą się razem kusza, broń i katana to będzie na prawdę "grubo" i rozwalą to Woodbury w oka mgnieniu. Chociaż hmmm Ricki extra prezentował się z tą siekierką.

ocenił(a) serial na 6
cryingslave

Aż sobie wyobraziłam plakat (coś a'la http://film.onet.pl/_i/plotki/duze/a/aniolki_charliego_1.jpg) gdzie Michonne pozuje z kataną, Daryl z kuszą a Rick z siekierą, wszyscy oczywiście w bojowych pozach. A Team :D

Tortuga033

Nieźle nieźle Tortuga to wymyśliłaś ;) albo coś na styl Niezniszczalnych http://gfx.dlastudenta.pl/photos/kultura/kino_2012/niezniszczalni_2_plakaty.jpg

ocenił(a) serial na 6
cryingslave

O to by było jeszcze lepsze! Jak tam wpadną do Woodbury to stłuką wszystko, łącznie z Gubernatorem

Tortuga033

Sly tylko spojrzy na Gubcia i ten sam ucieknie aż się zakurzy za nim.

ocenił(a) serial na 10
Darthalex

Otrzymujesz karnego k*tasa za obrażanie Michonne.

Darthalex

Tak, powinni zmienić aktorkę grającą Michonne. Ta jest brzydka jak noc!

ocenił(a) serial na 10
lolobarolo

Nie mozna o niej powiedziec ,ze jest brzydka jak noc ;x Ciezko porownac , bo w nocy jej nie widac ;x Nie no sory taki glupi rasistowski zarcik , ale co do jej urody to jest mi po prostu obojetna , w tym serialu tylko chyba Maggi wyglada w miare dobrze ;p

użytkownik usunięty
lolobarolo

brzydkich się pozbywają, np. Lori ;D i całe szczęście, a Micheonne jest ładna, ma oryginalny wygląd i wprowadza trochę nowości do serialu

ocenił(a) serial na 6

Mi ta aktorka strasznie przypomina tego aktora - http://www.filmweb.pl/person/Harold+Perrineau-3510
Zwłaszcza jak gość się przebierze za kobietę - http://www.filmweb.pl/person/Harold+Perrineau-3510#picture-50

użytkownik usunięty
Tortuga033

No znam tego aktora i nie skojarzyłam podobieństwa :-) ale coś mają wspólnego :-D
A jeśli chodzi o Lori, nie wiem czy pamiętacie ją z serialu Skazany na śmierć, kiedy grała lekarkę szpitalną, to (chociażby) w pierwszym sezonie wyglądała bardzo ładnie, a w TWD jest jakaś taka wychudzona, kości jej wystają, buźkę ma taką zapadniętą i ma drażniącą bohaterkę... tzn już nie ma ;p

Jasne ja pamiętam Sarę i tam na prawdę była bardzo ładna jak na moje oko. Miała tam rude włosy i być może bardziej jej pasowały tym samy upiększając ją dodatkowo. A w TWD jakaś blada, niewyraźna była i te włosy podkreślały jej białe lico dodatkowo. Niemniej uważam że nie jest brzydką aktorką. Nawet bez make upu prezentuje się znośnie.

użytkownik usunięty
cryingslave

Racja znośnie, ale porównując postać Lori i Sary, to właśnie stwierdzam, że się trochę zaniedbała, no ale cóż chudość w modzie...

ocenił(a) serial na 6

Mi się ogólnie ta aktorka jakoś specjalnie nie podoba. To wielkie czoło i dziwny wyraz twarzy...

ocenił(a) serial na 4
Darthalex

Po pierwsze to nie rozumiem Twojego anty odnośnie sposobu walki Michonne. Aktorka ją odgrywająca przeszła specjalny trening w celu nauki posługiwania się bronią białą, w tym wypadku kataną. Zresztą jako jedyna z obsady podjęła się prób nauki. Reszta wykonuje to na przysłowiowego "żywca". Poza tym, z tego co mi wiadomo, na planie zawsze towarzyszy jej osoba zaznajomiona w posługiwaniu się kataną, która za każdy razem poprawia błędy wynikające np. z braku wprawy itd. Zarzut odnośnie braku wyszkolenia (takowego nie podałeś, ale wynika z wypowiedzi) jest bezpodstawny. Druga sprawa tyczy się samej aktorki. Owszem nie ma ona wielkiego dorobku filmowego z tego względu, iż stawia ona dopiero pierwsze kroki w świecie kinematografii, jednakże ma w swoim dorobku tytuł, w którym pokazała, że jednak wybija się znacznie powyżej tą przyjmowaną wytyczną. Chodzi mi o produkcję pt. "Spotkanie". Następna sprawa tyczy się Twojego pomysłu odnośnie zamiany Michonne na męski odpowiednik. Mam pytanie, z choinki się urwałeś? :D Nie przejdzie. Najlepsze w Michonne jest to, że twórcy mają świetną możliwość do wyciągnięcia rysu tragicznego. Oczywiście nie na tym etapie historii. Wyjdzie to po prostu w praniu. Poza tym jest to świetnym przykładem na to, że kobieta sama może sobie świetnie radzić. Samej bohaterce daleko do wymysłów rodem z RE jak Alice. Mimo tego, że jest ona swoistym bad-ass, potrafi przejawić ludzką stronę swojej natury. Nie jest robotem. Taki zabieg nie wyszedłby w przypadku męskiego odpowiednika. Za Chiny. Przynajmniej nie w takim sposobie w jakim kreują Michonne. Musieliby się sporo namęczyć, aby wszystko wyszło dość realistycznie, a wszelkie zmiany szły płynnie. Następna rzecz, to Snipes? Nie dało się lepiej wybrać? Toż to jeden z gorszych, jak nie najgorszych aktorów. Dziwię się, że w ogóle zrobił jakąkolwiek karierę. Sztywny do granic możliwości. Zresztą tam samo jak Stallone czy Schwarzeneger, jednakże ta dwójka przyczyniła się w znacznym stopniu do wytyczenia torów filmów akcji. Następna rzecz ma się tak, że z Twojej wypowiedzi bije niechęć do bohaterki, przez co ja jako rozmówca nie jestem w stanie na poważnie wziąć Twoich argumentów. Są one subiektywne, a co najważniejsze niezgodne z rzeczywistością. Nie uważasz, że czepianie się kwestii umiejętności to lekka przesada, zważywszy na fakty, które wymieniłem wyżej? To tak wracając do początku.

Ja jeszcze od siebie dodam, że również jestem lekko zawiedziony postacią Michonne. Ma ona potencjał, który nie został wykorzystany nawet w tym przysłowiowym 1%. Twórcy dostali świetnie rozpisaną postać, którą nie potrafią poprowadzić. "Hounded" odrobinę to zmienił, ale nie jest to wystarczające bym "leżał" z zachwytu widząc ją na ekranie. Za dużo dąsania, za mało stanowczego działania popartego racjonalnymi argumentami, do czego przywykł nasz Kirkman za sprawą komiksu.

ocenił(a) serial na 4
tomb2525

Ps. przepraszam, za wszelkie powtórzenia, błędy itd. Po prostu jest już byt późno.

ocenił(a) serial na 10
tomb2525

"Toż to jeden z gorszych, jak nie najgorszych aktorów. Dziwię się, że w ogóle zrobił jakąkolwiek karierę. Sztywny do granic możliwości. Zresztą tam samo jak Stallone czy Schwarzeneger..." Nie wiem czy mam to odebrac za jawna prowokacje , czy za twoja niewiedze , ale jesli mowisz o ludziach , ktorzy sa znani z "megaprodukcji" ,ze sa slabymi aktorami , no to sory jestes ignorantem ... Napisz jeszcze ze Marlon Brando byl kiepskim aktorem i wgl. nie powinni go pokazywac w filmach .... Daj spokoj chlopie nie wiem czy jest sens odpowiadac na twoj komentarz , jesli wyzej stawiasz jakas czarnoskora kiepska aktoreczke , ktorych jest naprawde multum niz osoby , ktore w swoim "fachu" osiagnely wiecej niz niektorzy mogliby pomarzyc ... Mozesz nie lubic tych aktorow , tez za nimi osoboscie nie przepadam , ale krytykowac do tego bezpodstawnie "ze sztywny" bitch please to jest naprawde gruba przesada . Nie chce Cie obrazac , ale naprawde jestes ignorantem . Moze Snipes nie byl jakims super aktorem , ale osiagnal wiecej w "branzy filmowej " niz ta aktorka moglaby osiagnac w jakiejkowiel branzy ... Tortuga033 ma 100% racje , Perrineau przebrany za laske bardzo ja przypomina , ale jego gra aktorska ,mimo ze tez nie jest na jakims giga poziomie jest o 150% lepsza niz jej , wiec sory ... Co do mojej opini o tej aktorce , wejdz sobie na jej strone (na filmweb oczywiscie) i odszukaj moj post/temat , moje zdanie podziela troche ludzi , kazdy ma prawo do wlasnego , ale wracajac do twojego zdania o Stallone to nie wiem czy Ty powinienes swoje wyrazac ^^
P.S Jesli Cie czyms obrazilem , to z gory przepraszam , nie to mialem na celu , po prostu przez moja irytacje twoim postem moglem napisac cos co moglo Ci ublizyc , narazie czytajac moja wypowiedz nie widze strasznie ublizajacych rzeczy , ale mozesz to inaczej odczuc ;) Pozdarawiam ;)

ocenił(a) serial na 4
Darthalex

To, że Snipes grał, w jak to określiłeś "megaprodukcjach" nie czyni z niego dobrego aktora, a zestawianie go z Marlonem Brando podpada pod czystą kpinę z Twojej strony. I kto tutaj jest ignorantem? To samo teksty o tym, że osiągnął więcej. A co on takiego wielkiego osiągnął? Można go przyrównać do takich guru, jak Nicholson? Nie! A nawet spójrzmy na podwórko mu bliższe, czy kategoria jaką jest film akcji. Do poziomu jaki sobie wypracował Shwarzeneger to mu daleko. Snipes może i ma w swojej jakże "bogatej" filmografii grom produkcji, jednakże nie znaczy to, że można znaleźć tam choć jedną dobrą rolę, zagraną na poziomie, a co najważniejsze zasługującą na uznanie. Tak naprawdę jego obecność w filmie ogranicza się do samego bycia. Nie przypominam sobie ani jednego udziału, w którym pokazałby głębie bohatera, a miał takowych możliwości kilka. To nie Denzel Washington, by się nad czymkolwiek zachwycać. Niestety prawda pozostanie prawdą. Snipes to typowy aktor wyciągnięty na wierzch w czasach popularności kina akcji, gdzie zapotrzebowanie na "artystów" jego pokroju było wielkie. Pokazał to co potrafił i na tym koniec, a niestety za wiele tego nie było, a im dalej w las tym coraz gorzej. Gloryfikowanie go w jakikolwiek sposób nie ma najmniejszego sensu.

ocenił(a) serial na 4
tomb2525

PS. Danai Gurira dopiero co rozpoczęła karierę. Ma jeszcze wiele przed sobą, a i nie jednym może widzów zaskoczyć. O ile mnie pamięć nie myli to Snipes również rozpoczynał w tym wieku. Jego pierwsza większa rola to rok 1990 i film "New Jack City". Miał on w tedy 27 lat. Gurira swój debiut miała w wieku 29 lat, przy czym ona rozpoczęła z dobrym wejściem, czego o Snipes'ie powiedzieć nie można.

ocenił(a) serial na 10
tomb2525

Widac nie pojales sensu mojej wypowiedzi .. Nie porownalem Snipsa do Brando ... przeczytaj ja ponownie i jeszcze raz i jeszcze raz az zrozumiesz co napisalem .... A Snipes w porownaniu z ta aktorka osiagnal naprawde nieporownywalnie duzo , Denzel Washington raczej nie jest aktorem kina "akcji" niby tam te jego filmy maja przydomek "akcja" ale tak naprawde tam jest wiecej rozkminy niz akcji ... Snipes nie mial nigdy roli "uczuciowej" nie pokazywal jaki to on biedny rozczarowany zyciem , pograzony w rozpaczy ... To jest typowy aktor kina akcji , groteskowy, perwersyjny , pewny siebie , nie ckliwy romantyk ... I mowiac megaprodukcja mialem na mysli Arnolda i Sylwa , ale dobra ;] Nie pojales nawet ogolnego sensu mojej wypowiedzi ,wiec na tym zakoncze temat . bo nie chce mi sie tlumaczyc kazdego zdania ;x

ocenił(a) serial na 4
Darthalex

I zwraca mi uwagę osoba, dla której "zestawiać" równa się "porównywać". Ale dobra ja nie wnikam. To po pierwsze. Po drugie to Snipes nie osiągnął nic. Jak widać ostatnimi laty gra w czym popadnie. Jest aktorem zapomnianym. Odszedł na stałe do lamusa i nigdy nie uda mu się powrócić, a to z tego względu, że jest kiepski w tym co robi. Jego sława opiera się na tym, że wylądował w więzieniu i na tym koniec.

"Snipes nie mial nigdy roli "uczuciowej" nie pokazywal jaki to on biedny rozczarowany zyciem , pograzony w rozpaczy.." dlatego, że Snipes jest aktorem jednej roli. Nie ważne czy gra w kinie akcji z elementami dramatu, czy produkcji spod znaku fantastyki. Jego wybory są monotematyczne. Każda jest taka sama.

" To jest typowy aktor kina akcji , groteskowy, perwersyjny , pewny siebie" No tutaj to już mnie rozłożyłeś. Wskaż mi choć jeden film, w którym postać grana przez Snipes'a wykazywałaby takie cechy. Opis przez Ciebie użyty o wiele bardziej pasuje do bohaterów swego czasu odgrywanych przez Gibson'a (sławetna seria "Zabójcza broń"). Role WS nic z tego nie mają.

Kolejna sprawa, to porównanie osiągnięć Snipesa do Guriry. Mam pytanie, czy Ty potrafisz rozróżnić pewne fakty? Wydaje mi się, że nie, gdyż nadal brniesz w to samo. Gurira rozpoczęła karierę w tym samym wieku co Snipes. Ma jeszcze wiele przed sobą, i niejedno do pokazania ma w zanadrzu. Za 20 lat może się okazać, iż będzie dysponować takim wachlarzem umiejętności, że niejedna się przy niej schowa. Dziewczyna miała mocne otwarcie bardzo dobrym filmem "Spotkanie" oraz bardzo dobrą rolą w tymże, filmie. Snipes podczas swojego debiutu nie osiągnął nawet połowy, z tego co osiągnęła Gurira. Co najlepsze nie doścignął tego nawet w dalszych etapach swojej kariery, gdyż im dalej w las tym coraz gorzej. Danai poszła ambitnie, Snipes poszedł w komerchę angażując się w pierwszy lepszy film akcji, przy czym był on kiepski. Chodzi tutaj o "New Jack City", które nie cieszy się po dziś dzień dobrą opinią. Jego reszta filmów jest zapomniana. Nawet stacje telewizyjnie do nich nie wracają.

PS. mówisz o niezrozumieniu. Ubierał klarowniej Swoje myśli w słowa, to będzie łatwiej. Cyt. Twoje słowa "jesli mowisz o ludziach , ktorzy sa znani z "megaprodukcji" ,ze sa slabymi aktorami", to dla mnie jest to równoznaczne z tym, iż mówisz również o Snipes'ie jako, że rozmowa dotyczy właśnie jego. Jeżeli miałeś coś innego namyśli to skonkretyzuj. Nie zamierzam iść w zasadę "co autor miał na myśli".

ocenił(a) serial na 10
tomb2525

Tylko spekulujesz , co bd za 20 lat to nie wiem ... moze za 20 lat ta aktorka bd cpunka mieszkajaca pod mostem , a nie wielka gwiazda ... Nie jeden aktor/aktorka, piosenkarka itp (ogolne pojecie "gwiazdy") ktory/a zapowiadal/a sie bardzo dobrze , po latach zostal/a zapomniana , lub w trakcie robienia kariery ze tak powiem "cos nie wypalilo" (nalog, afera) .. Rozwodzenie sie co moze sie stac za 20 lat nie ma sensu , Snipes jest teraz tzn. byl , lata jego "swietnosci" juz byly i moze znowu wroca (ale to rowniez spekulacja) i takiego aktora mozna smialo oceniac i bronic , a aktorke ktora zagrala w swoim zyciu w tylu produkcjach ze na palcach 1 reki mozna policzyc nie ma podstaw zeby oceniac tak wysoko .... Jak mozesz ocenic ja po jednej roli w "Spotkanie" , jesli Ty podchodzisz w ten sposob do sprawy to Snipes za role w Blade powinnien dostac sie na 1 miejsce w rankingu aktorow ... Jak wgl. mozna ocenic aktora po 1 roli ... Prosze Cie ... Obejrzalem ten twoj "wysmienity" film "spotkanie" i nadal swoja opinie podtrzymuje , nie jest jakas super aktorka , w niektorych filmach postacie 3 planowe odgrywaja lepiej swoja role niz ona ... Co do roli Snipes'a- Czlowiek Demolka jak dla mnie bardzo dobra rola , ale dla Cb - tak wielkiego znawcy kina akcji to pewnie jak zabawa w piaskownicy ;) " Snipes podczas swojego debiutu nie osiągnął nawet połowy, z tego co osiągnęła Gurira" podaj mi tytuly jej wielkich "osiagniec" bo cholera naprawde tyle jest tych filmow z jej udzialem , ze jakos musialy mi umknac akurat te "hity" ;x Dobra konczmy ta konwersacje , bo ona do niczego nie prowadzi uparles sie ze to jest swietna aktorka i nawet gdyby 99,99% spoleczenstwa powiedzialoby , ze ona nie umie grac to i tak bys zdania nie zmienil , typowy polak . Snipes'a mozesz nie lubic , ale mowic ze jest beznadziejnym aktorem to przegiecie , zagral on w 40-60 filmach kazdy aktor ma swoje wzloty i upadki , jest przynajmniej jakas podstawa do oceniania go , o ile obejrzy sie przynajmniej kilka filmow z nim , a nie zrobi jak 5 latek " no obejrzalem 20 min filmu i stwierdzam , ze ten aktor nie nadaje sie do telewizji ;) Dziekuje za uwage " Dobra nie bd dalej sie wywodzic na ten temat , polecam uzupelnic wiedze na temat Snipes'a , obejrzec z nim kilka filmow i wtedy sie wypowiadac na ten temat - ja zrobilbym to samo odnosnie twojej aktoreczki , ale niestety rozumiesz nie moge obejrzec z nia kilku filmow ,bo jak narazie grala bodajze w 5 produkcjach ;) BB ;)

ocenił(a) serial na 5
Darthalex

Czytam i nie wierzę ; D Bez urazy, ale w Twoim poście jest takie nagromadzenie absurdu, że matkoboskaczęstochowska ;p

Przede wszystkim muszę Cię uświadomić, iż fakt grania w ''kasowych filmach'' nic nie znaczy. Bo co to były za filmy? Zwykłe mało ambitne filmy akcji, które miały się sprzedawać. Tyle. W takich produkcjach nie potrzebują aktorów utalentowanych, tylko takich jak Wesley Snipes, który W KAŻDYM FILMIE gra tak samo. Zatem proszę Cię, nie nobilituj go tylko dlatego, że był popularnym aktorem.

''jesli wyzej stawiasz jakas czarnoskora kiepska aktoreczke , ktorych jest naprawde multum''

Czekaj, czy Ty naprawdę napisałeś, że w świecie filmu jest multum czarnoskórych aktorek? :D Tak się składa, że Murzynki mają jeszcze gorzej niż białe kobiety, dlatego nie uświadczysz ich zbyt wiele. Właściwie w większości grają drugoplanowe role. Policz sobie ile znasz sławnych Murzynek.

I nie rozumiem dlaczego tak wielu facetom przeszkadza to, iż Michonne jest kobietą... Przecież właśnie o to chodzi w tej postaci. Twardych facetów nie brakuje w kinie, natomiast babek możnaby policzyć na palcach jednej ręki. I nie wiem jak wy, ale ja mam już trochę dosyć monotematyczności w tej kwestii.

I powiedz mi, skąd wziął Ci się pomysł, że jesteś feministą? :D

ocenił(a) serial na 10
BeeBee61

Pomylka slowa ;) Myslalem o czyms innym piszac pierwszy komentarz . Czarnych aktorek jest naprawde duzo , nie jestem w stanie podac Ci konkretnych przykladow , po prostu jestem , ze tak powiem "kinomaniakiem" i ogladajac iles filmow dziennie w co 2 widze czarna aktorke oczywiscie nie pierwszoplanowa , bo akurat tak sie sklada ze nie przepadam z kinem akcji z kobietami w roli glownej , wiec raczej sa to postacie poboczne bardzo malo znaczace ;) Ja Snipes'a lubie i jak dla mnie moze grac tak samo w kazdym filmie skoro w kazdym ma taka role to sory czemu ma grac inaczej ... Jak ja bym mial zagrac czerwonego kapturka to prosze Cie bez przesady , nie wiedzialbym nawet jak sie zachowac , tak samo jest z Snipes'em on jest aktorem o "jednej twarzy" i tyle w temacie , nie porownuje go do bog wie kogo , ale uwazam ze nie powinno obrazac sie ludzi , ktorzy osiagneli owiele wiecejj niz 99% uzytkownikow tej strony a moze i nawet 100% , ale to juz tylko spekulacja ;) Wracajac do tych czarnoskorych aktorek ktorych jest multum , nie sprecyzowalem jakie role graja , napisalem ogolnie ze w wspolczesnym kinie jest ich prawde multum , dobre policze Ci na palcach jednej reki (ogolnie jesli chodzi o czarnoskore aktorki to jestem bardzo ,jak by tu ujac "zgryzliwy" poniewaz jestem rasista , ale oczywiscie moje przekonania nie maja nic wspolnego z racjonalna ocena gry czarnego aktora czy tez aktorki - Eddy Murphy czy jak to tam sie pisze , moim zdaniem bardzo dobry aktor "komediowy" Denzel Washington , Samuel L Jakson i aktorka ktorej imienia nie pamietam tzn. pamietam ale nie potrafie napisac , mianowicie Goldberg , jeszcze napewno kilku by sie znalazlo , ale nie o tym jest ta rozmowa).Ogolnie wiekszosc ludzi ( w wiekszosci facetow , ale kobiety tez sie zdarzaja) nie moze ogladac kobiet w roli wielkich wojonikow , oczy bola od patrzenia - role twardzieli sa dla twardzieli , a nie daja nam taka kruszonke ,ktora ledwo na nogach stoi jak wiatr zawieje ... Ogolnie to stracilem watek i koncze wypowiedz ^^

gogorek

wymien se muzk

ocenił(a) serial na 7
Radace

Gdy pierwszy raz pojawiła się Michonne z dwom zombiakami na łańcuchach poczułem że rozpoczął się nowy etap w serialu. W momencie gdy zdjęła kaptur i przedstawiła wszystkim telewidzom swoją twarz coś we mnie pękło, no jakoś nie tak sobie ją wyobrażałem, w jej mimice brakuje mi takiego bad-ass akcentu...ale wierze w nią, może się rozwinie.
Wracając do tego kogo widział bym w tej roli to zdecydowanie Michelle Rodriguez. Ale pierwsza myślą gdyby ta postać była mężczyzną to Snipes z charakterystycznie ogoloną głową i tatuażami jak w filmie Blade. To czy postać zyskuje zaufanie widzów zależy od doboru aktora do postaci - dla mnie takim idealnym dobraniem jest Reedus do roli Daryla czy Knepper do roli T-Bagg w PB.
Swoją drogą postać Maggie także wzbudza moje zainteresowanie, nie miała ona okazji w pełni wykazać się w walce ale sam jej wygląd z tasakiem przy pasie już napawa mnie optymizmem co do dalszego jej rozwoju jako wojowniczki:)