Czym kierowała się Beth chcąc zabić Dawn? Narażała tym tylko swoje życie oraz
całej swojej grupy, która specjalnie dla niej (i dla Carol) wyruszyła ratować jej
tyłek. Nigdy nic do niej nie miałem, ale tutaj to zachowała się jak bezmózg.
Chciała unieść się honorem i koniecznie postawić się Dawn? No bez żartów...
Jej atak na Dawn mógł od razu wywołać strzelaninę, przez co mogła mieć na
sumieniu życie kogoś ze swojej grupy. Dla mnie to bez sensu. Być może chodziło
jej o Noah i to, że Dawn chciała, by do niej wrócił. Ale z tego co widziałem, to
Noah nie wyrażał większego sprzeciwu. Poza tym, gdyby się uparł, to Rick by go
nie puścił.
Dla mnie zachowanie Beth jest kompletnie niezrozumiałe i bezsensowne.
Nie wywołałoby to strzelaniny bo Beth dobrze wiedziała, że grupa ze szpitala nie stanie w obronie Dawn, chyba że zaczął by ją Rick i spółka. Co nie zmienia faktu że to zachowanie było głupie i bez sensu. A tym bardziej szkoda, bo uśmiercono jej postać kiedy przestała już irytować swoim zachowaniem :)
No to tym bardziej. Jeśli wiedziała, że nikt nie stanie po stronie Dawn, mogła ją "sprzątnąć" na odległość lub poprosić o to kogokolwiek ze swojej grupy :) Durne zachowanie i bezsensowna śmierć - takie jest moje zdanie ;)
E no obstawiam, że jeśli by jakimś cudem przekonała Daryla czy kogoś innego aby dał jej broń lub żeby sam zastrzelił Dawn, to policjanci automatycznie zaczęli by walić w naszą grupę, zanim by pomyśleli dobrze. Zresztą Dawn była skupiona i trzymała palec na spuście, więc jakby Daryl wyjął broń to ona była by szybsza, w końcu to Policjantka, a nie sądzę aby Beth przekonała Ricka na szybko do zabicia Dawn od tak sobie, przecież jakieś zasady się liczą nawet w takim świecie a wymiana to wymiana, nasza grupa to nie gubernator aby zabić i pójść.
Niby nie tacy jak Gubernator, a jednak Beth po wymienia podeszła do Dawn i ją zaatakowała. Fakt, że Dawn też na siłę uparła się na tego Noah, ale nie zmienia to faktu, że Beth zachowała się bardzo nieodpowiedzialnie narażając swoim zachowaniem życie swoje i swojej grupy ;)