PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177603
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Romantyczne spacery w serialu ciemną nocą, nic to że zagrożenie, wokół pełno trupów i szaleńców, Carol se lata do fury, Bob spaceruje po cmentarzu (no tak tam akurat trupów najmniej) bez obstawy, a potem nagle problemy, szok i zdziwienie :D

ocenił(a) serial na 10
Evangarden

Mądry wpis, aż zachciało mi się zalogować, by go pochwalić. Ludzie po prostu oglądają ten serial bezmyślnie, dla rozrywki, mało kto analizuje dogłębniej sytuację, stąd potem wychodzą takie głupie i bezpodstawne opinie. Co do Carol to się zgadzam, wygląda na to, że chce opuścić grupę bo nie czuje się po tym wszystkim jedną z nich. Nie dziwię się jej. W trakcie imprezy była smutna i patrzyła w stronę drzwi, a potem sama próbowała odpalić to auto, także jak dla mnie to na pewno chciała uciec.

TakaJedna93

Bezpodstawne opinie? A mało to już wyjaśnialiśmy powyżej dlaczego mamy taki punkt widzenia? Znasz w ogóle znaczenie słowa ,,bezpodstawne''?
UWAGA!!!
odpowiedź brzmi: NIE.

Ludzie, którzy nie zwracają uwagi na absurdalne sytuacje (pies Daryla, petarda Carol, próba podcięcia gardła Glenn'owi dwa razy -> oczywiście za każdym razem pojawiały się cudowne acz absurdalne zbiegi okoliczności) nie oglądają serialu z pomyślunkiem, tylko dla słabej i taniej akcji jaką niejednokrotnie serwowali twórcy (efekt wybuchu po petardzie Carolki - Boże zlituj się). Nie wiem dlaczego napisałaś, że oglądamy serial nie analizując dogłębniej sytuacji - gdybyśmy nie analizowali to nie byłoby tej całej wymiany zdań. Widać, że nie przeczytałaś wszystkich wypowiedzi, a teraz próbujesz odstawić inteligentną opinię, co średnio ci wychodzi.

Uważasz, że jak ktoś ma inne zdanie to jest głupi i wypisuje głupie opinie? Jeżeli tak to gratuluję! Właśnie zasiliłaś szeregi Evangarden.

ocenił(a) serial na 10
AlexaM

Ale ja zwracam uwagę na absurdy czy naciągane sceny, po prostu niektórzy czepiają się nawet o to co ma prawo się stać, mimo że wydaje się być np. nielogiczne.

TakaJedna93

"Ludzie po prostu oglądają ten serial bezmyślnie, dla rozrywki, mało kto analizuje dogłębniej sytuację, stąd potem wychodzą takie głupie i bezpodstawne opinie."

Może najpierw zapoznaj się z owymi opiniami, zanim zaczniesz nazywać je "głupimi i bezpodstawnymi?" Z pewnością zauważysz, że są dobrze udokumentowane i poparte solidnymi argumentami, jakoś nie widzę lawiny wpisów na forum typu "a bo ta, ten jest głupi i uj". Owszem, są takie, ale należy je traktować tak samo jak "zabić Carla/ Lori/ kogo tam. koniec wpisu". To margines.

To nie zbyt miłe, wiesz, takie nazywanie ludzi o odmiennych opiniach niż twoja bezmyślnymi widzami, niezdolnymi do analizy zachowania bohaterów, piszących bezpodstawne głupoty :/

Evangarden

Napisałam ,,Gdyby nie ta głupota'' (czyt. bohaterów), a nie ,,gdyby nie te głupie sytuacje'' więc w dalszym ciągu nie rozumiem twojego nierozumienia.

AlexaM

W żaden sposób nie zmienia to sensu mojego pytania.

AlexaM

Próbowała odpalić furę tym "starterem" awaryjnym i trochę podładować akumulator......co by w sytuacji zagrożenia szybko s...........ć :)

ocenił(a) serial na 8
AlexaM

Carol chciała uciec, a Bob zapewne został ugryziony przez truposza w banku żywności, pomijając już jego spacerek na cmentarz, to wcześniejsza scena gdy udaje przed Sarą że wszystko jest super, a potem mina mu więdnie w sekunde.

ocenił(a) serial na 7
AlexaM

tez tak mysle, poza tym Carol od jakiegos czasu musiala sobie radzic sama i jakos nie moze przywyknac do tej sielanki;

ocenił(a) serial na 10
maximus_

Boba pewnie ugryzł zombiak w Banku żywności (kulał ) i chciał odejść a tu bam odcieli mu zakażoną nogę i ją zjedli :D

CelineMarie

heh tak sobie pomyślałem, bo zaczął ryczeć przed tym jak go napadli (pewno se pomyślał "czarny to ma przesrane w tym serialu") pytanie czy gangrena nie powinna posuwać się szybciej, zwykle zarażeni po kilku godzinach zmieniali się w sztywniaków rozrabiaków :)

maximus_

Człowiek przemienia się w różnym czasie (zakładając, że Bob w ogóle został ugryziony)

ocenił(a) serial na 7
CelineMarie

To byłoby najgłupsze rozwiązanie ze strony twórców na uśmiercenie Termitów. Bob został ugryziony, kanibale zjedli mu nogę, on dzięki temu nie stanie się walkerem i do tego pokona głównych wrogów.

Underlife

Hahaha to by było cool! :D Do Carol dołączyłby drugi terminator :D

użytkownik usunięty
Underlife

Jakich twórców? Doucz się najpierw obiektywizmu zanim zaczniesz krytykować. Ten motyw pochodzi z komiksu tak dla ułatwienia, tyle że zamiast Boba był tam kto inny na jego miejscu.

ocenił(a) serial na 7

Chodzi mi o to, że głupio by było gdyby kanibale zjedli jego nogę przez co by zmarło, a Bob przeżyje. Nie wiem jak było w komiksie, nie czytałem, ale wiem że było podobnie lecz chodziło mi o to, iż strasznie głupim posunięciem byłoby uśmiercenie ich w taki sposób.

CelineMarie

Mi się wydaje, że Bob poszedł rozpaczać bo wszyscy pili wino, a on nie mógł z wiadomych względów. :)

ocenił(a) serial na 8
BorekLR

może coś przeoczyłem, ale z jakich względów? :)

ocenił(a) serial na 8
belamyszkow

Wcześniej był alkoholikiem, w poprzednim odcinku była taka scena jak był z ekipą po leki a jedyne co wyniósł ze sklepu to flaszka.

belamyszkow

Jest alkoholikiem. Nie pamiętasz scen rozmów z Rickiem, gdy narażał życie dla plecaka, w którym była flaszka?

maximus_

Co to się w tym serialu wyprawia ! ?
Najpierw zniszczyli Challengera, a teraz Darryl demoluje zdaje się takiego fajnego Cadillaca Eldorado ?
Ja rozumiem miażdżenie czach i zjadanie nóg, ale takie coś o_o ?

ocenił(a) serial na 10
ubersoldat

No wreszcie ktoś zwrócił uwagę na niszczenie fajnych fur. :D