PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177512
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Do serialu przywiązałam się już dawno temu, więc oglądam go, choć ostatnio to trochę męka. W drugim odcinku ósmego sezonu strasznie mnie wkurzył Jezus, a konkretnie jego zachowanie, jakby już właściwie uznał się za Mesjasza XD ''nie zabijamy ludzi'', mimo że Rick kazał powybijać wszystkich Zbawców, bo to oczywiste jak kac po VIP-ie, że takie humanitarne podejście skończy się wielkimi problemami dla naszych bohaterów.

Co tam jeszcze było, bo odcinek oglądałam jednym okiem.. Każde porządne nakręcenie akcji w TWD ostatnio jest na wagę złota, ale wydaje mi się, że twórcy robią to chaotycznie, w sposób zupełnie nieprzemyślany. Jedni Zbawcy poddają się łatwo jak dzieci, inni wypruwają sobie żyły i walczą do ostatniego człowieka. Gdzie się w końcu podział Negan?

Na koniec odcinka major plot twist. Rick kontra Morales. To mnie zwaliło z krzesła muszę przyznać. Obstawiam, że Rick przemówi jakoś do Moralesa, albo stoczą między sobą krwawą jatkę.

ocenił(a) serial na 8
emmeline37

no fajna ostatnia scena z spidermanem moralesem,
zbawcy już jadą czyli będzie źle,
kto jak widzi trzeci odcinek?

ocenił(a) serial na 8
Mortemignis

Widzę go tak, że scenarzyści powsadzają jak najwięcej głupich zwrotów akcji w stylu ''Jezus okazuje miłosierdzie Zbawcom, a Zbawcy kopa nam w dupę'' czy coś tam jeszcze, aby przeciągnąć w ten sposób sezon jak najdłużej i zepchnąć ostateczne starcie z Neganem na koniec. Tu dodamy jakiś wątek z dzieckiem, powrót Moralesa, ugryzienie przez zombie, Morgan i jego dark knight powraca itd. Ja wiem, że 99% użytkowników tego forum narzeka i marudzi nt. TWD, więc staram się od tego odciąć, no ale nie mogę się nie zgodzić, że ostatnio TWD nie zachwyca :(

ocenił(a) serial na 5
MrFantastic

Patrząc po tym co będzie w 3 odcinku (nie spoileruje) to wojna może potrwać albo do 8-10 odcinka, albo nawet do końca sezonu, gdzie w finale powinna pojawić się nowa grupa

Mortemignis

Obawiam się, że 03 będzie debatą Negana z Księdzem.

sputnick

W wyniku której Niigan sam sobie przywali Lucille, bo będzie miał dość moralizowania wielebnego^^

ocenił(a) serial na 10
sputnick

oho, to miejmy nadzieję, że ksiundz włożył tę pieluchę -.-

ocenił(a) serial na 10
emmeline37

Jaka jatka, w lustrze było widać pojawiającego się Daryla więc Morales padnie szybko ;)

zagiel1984

A to nie było odbicie samego Moralesa?:>
Nie sądzę, że wprowadzali ponownie gościa po 7 (!!!) sezonach na 2 minuty:"Siema, byłeś w Atlancie." "Byłem." "Co słychać u Lo...."(kabum)

ocenił(a) serial na 10
Kasss1711

Lepsze taki koniec niż zostać parodią samego siebie. "Co robiłeś przez te wszystkie lata gdy cię z nami nie było?" "Normalnie. Merdałem kijkiem, robiłem sery, spałem w klatce łysola. A ty?" ;]

Einshaew

"Szukałem lalki szmacianki, którą moja córka rzekomo dała jakiejś innej małolacie, ale nie chciałem nieletniej wierzyć, bom do szmacianki bardzo przywiązany..."

ocenił(a) serial na 10
Kasss1711

https://www.youtube.com/watch?v=DvgOAa6sTSA

ocenił(a) serial na 10
Kasss1711

To była reakcja na tę wyśmienitą historię :)

Einshaew

aha:)